| Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostas-1000k9 Normal gixxer
Όνομα: : Κώστας Τόπος : Αθήνα - Τρίκαλα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 220 Hμερομηνία εγγραφής : 07/07/2010
| Θέμα: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 00:02 | |
| Επέστρεφα χθες ξημερώματα από Δήλεσι και στην εθνική παρατήρησα την ένδειξη και είδα ότι ανέβαινε ανά 2 βαθμόυς μέχρι τους 89, αμέσως έπεφτε στους 69 και πάλι από την αρχή. Σταμάτησα στα διόδια το έσβησα για 5 λεπτά, ξεκίνησα ξανά και συνέχιζε το ίδιο. Είναι λογικό ή να ανησυχώ; Να αναφερθεί ότι ξεφύσωσα το καντραν χθες και το έβγαλα για κάποιο διάστημα. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 09:11 | |
| ανεβαινει και ετσι αποτομα? μαλλον οχι.
μαλλον στους 89 ανοιγει ο θερμοστατης και μπαινοντας πολυ κρυο νερο (λογο εθνικης και κρυου , τα νερα στο ψυγειο κρυωνουν πολυ) ριχνει αποτομα την θερμοκασια, μεχρι να κλεισει παλι...
δεν νομιζω οτι ειναι κατι....
και μενα κανει κατι τατοια (οχι τοσο μεγαλα) αλματακια η θερμοκασια | |
|
| |
stavrosrodo Hero gixxer
Όνομα: : ΣΤΑΥΡΟΣ Τόπος : ΓΕΦΥΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αριθμός μηνυμάτων : 2107 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER Hμερομηνία εγγραφής : 07/01/2009
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 09:35 | |
| - nasos-v έγραψε:
μαλλον στους 89 ανοιγει ο θερμοστατης και μπαινοντας πολυ κρυο νερο (λογο εθνικης και κρυου , τα νερα στο ψυγειο κρυωνουν πολυ) ριχνει αποτομα την θερμοκασια, μεχρι να κλεισει παλι...
+1000 | |
|
| |
panos1313 Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 109 Hμερομηνία εγγραφής : 20/02/2010
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 10:15 | |
| Σε πορεια στην Εθνικη με τετοιο καιρο ειναι ψιλοδυσκολο να φτανει η θερμοκρασια στους 89. Επειδη εγω και εγω παρομοια προβληματα, δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο. Ακομα και αν ηταν, η θερμοκρασια δεν θα επεφτε με την μια 20 βαθμους κατω μετα | |
|
| |
Όνομα: : Κώστας Τόπος : Αθήνα - Τρίκαλα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 220 Hμερομηνία εγγραφής : 07/07/2010
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 13:28 | |
| Ήταν η πρώτη φορά που το παρατήρησα και δεν ξέρω αν το έχει ξανακάνει. Αυτό πίστευω και εγώ ότι είναι από το θερμοστάτη που ανοίγει και κλείνει πάλι, απλά θέλω να δώ σε τι θερμοκρασίες δουλεύει ο θερμοστάτης ακριβώς. Η αλήθεια είναι πως όταν γύριζα η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 6 στη Μαλακάσα και στα 160-170 η θερμοκρασία του αέρα είναι κοντά στους 0. Θα το κοιτάξω ξανά στην επόμενη βόλτα σε ποιο ανθρώπινες συνθήκες και αν το ξανακάνει θα ρωτήσω και τους "ειδικούς" στην αντιπροσωπεία να δω τι θα μου πουν. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 13:32 | |
| - panos1313 έγραψε:
- Σε πορεια στην Εθνικη με τετοιο καιρο ειναι ψιλοδυσκολο να φτανει η θερμοκρασια στους 89. Επειδη εγω και εγω παρομοια προβληματα, δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο. Ακομα και αν ηταν, η θερμοκρασια δεν θα επεφτε με την μια 20 βαθμους κατω μετα
Είναι λίγο περίεργο αλλά γίνετε να φτάσει σ'αυτή τη θερμοκρασία αν δεν κυκλοφορούν τα νερά. Ο αέρας όσο ψυχρός και να είναι, από μόνος του δεν πιστευω να μπορεί να ψύξει το μοτέρ που δουλεύει σε ψηλές στροφές και ειδικά τόσο "κουκουλωμένο" που είναι γύρω γύρω. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Πεμ 04 Νοε 2010, 14:04 | |
| ο θερμοστατης ορηζει σε ποσους βαθμους θα δουλευει το μοτερ (αυτη ειναι και η δουλεια του) ανεξαρτητα και εξωτερικες συνθηκες
οι εξωτερικες συθνηκες παιζουν ρολο μονο στο αν θα ζεσταθει παραπανω ή οχι
το δικο μου εθνικη δουλευει 75 με 90
οταν φτασει 90 κατεβαίνει η θερμοκασια αποτομα με αλματακια 4-5 βαθμων
στο ανεβαινε της θερμοκασιας παει ανα 1-2 βαθμους
το μονο που μου φαινεται παραξενο λιγο ειναι οτι κατεβηκε στους 69 , αλλα και παλι αν εξω ειχε 0 ο αερας ισως να εγινε αφου ο αισθητηρας της θερμοκασιας ειναι κοντα στην εισοδο του κρυου νερου απο το ψυγειο.
| |
|
| |
Batzio Jr.gixxer
Όνομα: : Ηλίας Αριθμός μηνυμάτων : 8 Hμερομηνία εγγραφής : 30/08/2011
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Τρι 30 Αυγ 2011, 11:52 | |
| Καλημέρα, καλώς σας βρίσκω στο forum!
Ξεθάβω αυτό το θεματάκι μετά από αναζήτηση που έκανα γιατί έχω σχεδόν το ίδιο πρόβλημα.
Το μηχανάκι είναι 750 κ9, με ελάχιστα χιλιόμετρα (ούτε τα πρώτα λάδια δεν έχω αλλάξει ακόμα) και έχω το εξής:
Η ένδειξη θερμοκρασίας ανεβαίνει κανονικά βαθμό βαθμό μέχρι τους εβδομηνταφεύγα, και μετά αρχίζει το ανσανσερ, από 79 μπορεί να πάει 89, στο επόμενο δευτερόλεπτο να πέσει στους 75, στο μεθεπόμενο να πάει 95, κλπ.
Το βεντιλατέρ ανοίγει κανονικά στους 104 και ξανακλείνει μόλις πέσει στους 100. Αλλά είναι οι βαθμοί αυτοί πραγματικοί;;
Το κάνει γενικά εν κινήσει, σταματημένο δεν είδα να το κάνει. Επίσης μπορεί να πάω κάπου και να το κάνει, και στο γυρισμό να μην.
Έχει συναγερμό κινέζικο ψιλομάπα, αλλά και με τον συναγερμό ξεφυσωμένο δεν είδα να λύνεται το θέμα. Δεν ξέρω μήπως γαργαλήσανε κανένα καλώδιο.
Καμιά ιδέα; Στα δικά σας κάνει κόλπα η ένδειξη θερμοκρασίας;
Ευχαριστώ | |
|
| |
Batzio Jr.gixxer
Όνομα: : Ηλίας Αριθμός μηνυμάτων : 8 Hμερομηνία εγγραφής : 30/08/2011
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Τετ 31 Αυγ 2011, 12:17 | |
| ...και απαντώ μόνος μου, μήπως κάποιον τον ενδιαφέρει:
Με ψάξιμο στο gixxer.com βρήκα δυο σχετικά threads:
gixxer.com/forums/showthread.php?t=244046&highlight=temperature+display gixxer.com/forums/showthread.php?t=275393
όπου λένε ότι το κάνει σε αρκετούς, πιο πολύ με κ9, κι άκρη ακόμη δεν βρήκανε. Άλλοι λένε ότι μπορεί να είναι αέρας στο αντιψυκτικό, άλλοι ότι μπορεί να το κάνει γιατί το κ9 παίρνει περισσότερο αντιψυκτικό από τα παλαιότερα μοντέλα και μόλις ανοίγει η βαλβίδα του ρίχνει την θερμοκρασία πολύ, κλπ. Η Suzuki δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση. | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Τετ 31 Αυγ 2011, 12:38 | |
| - Batzio έγραψε:
- ...και απαντώ μόνος μου, μήπως κάποιον τον ενδιαφέρει:
Με ψάξιμο στο gixxer.com βρήκα δυο σχετικά threads:
gixxer.com/forums/showthread.php?t=244046&highlight=temperature+display gixxer.com/forums/showthread.php?t=275393
όπου λένε ότι το κάνει σε αρκετούς, πιο πολύ με κ9, κι άκρη ακόμη δεν βρήκανε. Άλλοι λένε ότι μπορεί να είναι αέρας στο αντιψυκτικό, άλλοι ότι μπορεί να το κάνει γιατί το κ9 παίρνει περισσότερο αντιψυκτικό από τα παλαιότερα μοντέλα και μόλις ανοίγει η βαλβίδα του ρίχνει την θερμοκρασία πολύ, κλπ. Η Suzuki δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση. η απαντηση ειχε δωθει λιγο πιο πανω... - nasos-v έγραψε:
- ανεβαινει και ετσι αποτομα? μαλλον οχι.
δεν νομιζω οτι ειναι κατι....
και μενα κανει κατι τατοια (οχι τοσο μεγαλα) αλματακια η θερμοκασια - nasos-v έγραψε:
- ο θερμοστατης ορηζει σε ποσους βαθμους θα δουλευει το μοτερ (αυτη ειναι και η δουλεια του) ανεξαρτητα και εξωτερικες συνθηκες
οι εξωτερικες συθνηκες παιζουν ρολο μονο στο αν θα ζεσταθει παραπανω ή οχι
το δικο μου εθνικη δουλευει 75 με 90
οταν φτασει 90 κατεβαίνει η θερμοκασια αποτομα με αλματακια 4-5 βαθμων
στο ανεβαινε της θερμοκασιας παει ανα 1-2 βαθμους
το μονο που μου φαινεται παραξενο λιγο ειναι οτι κατεβηκε στους 69 , αλλα και παλι αν εξω ειχε 0 ο αερας ισως να εγινε αφου ο αισθητηρας της θερμοκασιας ειναι κοντα στην εισοδο του κρυου νερου απο το ψυγειο.
| |
|
| |
magiaklaniakeksatmisi Full gixxer
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
| Θέμα: Απ: Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; Σαβ 28 Απρ 2012, 21:08 | |
| ναι ξερω "που το ξεθαψες το θεμα ? " δουλεια δεν ειχε ο διαλος συνουσιαζοταν με τα παιδια του λοιπον παιδες οσοι εχετε κ9 σε χαλαρη πορεια κατω απο 5000 στρ μεχρι ποσους βαθμους φτανει η θερμοκρασια πριν αρχησει να πεφτει αποτομα (ανοιγει ο θερμοστατης ) ... κ μεσα στην πολη τωρα π αρχισανε οι ζεστες στους ποσους δουλευει σταματα-ξεκινα.. οσοι το εχετε παρατηρησει θα καταλαβατε τι εννοω.. αυτο το χαζοφαινομενο που βλεπεις στα κ9 + 1000.. ρωταω απο απορια.. ηδη εστειλα 2 pm σε παιδια κ ειδα οτι παρατηρουν το ιδιο με εμενα.. αχ αυτη η σουζουκι σε καθε μοντελο κατι κανει για να μν λεμε αλλου οτι εχουμε τα τελεια μηχανακια ... | |
|
| |
| Ένδειξη θερμοκρασιάς ...... ασανσέρ... πρόβλημα; | |
|