| Διαφορα θεματα! | |
|
+8TheoDo R landen valentinosgsxr GIXXERAKIAS ripseventh ΚΑΣΤΟΡΙΑ spyroszx mitsos 12 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mitsos Normal gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 331 Hμερομηνία εγγραφής : 12/12/2010
| Θέμα: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 17:02 | |
| λοιπον! εχω καποια θεματα με το μηχανακι (κ6 750) ξεκιναω και οτι ξερετε βοηθατε και ισως βοηθηθει επισης που μπορει να συμπασχει! 1)στις πολλες στροφες το κοντερ τριζει αρκετα! αν το πιεσω ελαφρα με το χερι "μπαινει" μεσα λιγο. Σκεφτηκα να βαλω κατι για να γεμισω κατι μικρα κενακια που εχει ωστε να σβησουν οι κραδασμοι... λιγο μπακαλιστικο μου ακουγεται βεβαια....... 2)Εχω ενα spray αλυσιδας που ειναι αφρος κιτρινος φαση καιτσι...Το βαζω παντα μετα απο βολτα ωστε να ειναι ζεστη η αλυσιδα και το ρουφαει αμεσως!και φροντιζω να μην παω βολτα τις επομενες 12+ ωρες ωστε να μην το πεταξει ολο.... Ε λοιπον! οσο και να το αφησω την ζαντα θα την κανει μπουρδελο τελειως! Μηπως υπαρχει κατι αλλο πιο "στερεο" η δεν ξερω και εγω τι ωστε να μην εκτοξευεται ολο απο την αλυσιδα? εχω φαει τα νιατα μου να καθαριζω ζαντες.... 3)Χανω βιδες απο την μηχανη.... απο πλαστικα κυριως....... να αρχησω να βαζω κολα σπυροματος? 4)Εχετε ακουσει για τις "γωνιακες" βαλβιδες? λενε τπτ??? 5)Επλυνα με πιεση(δαχτυλο στο λαστιχο :P ) το σταντ και εγινε υπερσκληρο!τι να του βαλω για να μαλακωσει παλι?γρασο? πχ? 6)Στο Midpipe της εξατμισης βρισκει καμια φορα η σολα του παπουτσιου μου και το καιει και αφηνει μαυριλα! αυτο πως βγενει??εχω δοκιμασει τριψιμο οταν ειναι ζεστο με πανακι κλπ αλλα δεν! φοβαμαι να το τριψο με τπτ πιο σκληρο να μην το γδαρω! καμια ιδεα? αυτα για την ωρα! Newbie του χωρου οποτε ελπιζω να ανεχτητε τις ερωτησεις μου! xD | |
|
| |
spyroszx Adv. gixxer
Όνομα: : Σπυρος βενζινας Τόπος : Πειραιας-Κερατσινι Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 664 Αγωνιζόμενος : ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ???? Hμερομηνία εγγραφής : 11/12/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 18:34 | |
| - mitsos έγραψε:
- λοιπον! εχω καποια θεματα με το μηχανακι (κ6 750)
ξεκιναω και οτι ξερετε βοηθατε και ισως βοηθηθει επισης που μπορει να συμπασχει!
1)στις πολλες στροφες το κοντερ τριζει αρκετα! αν το πιεσω ελαφρα με το χερι "μπαινει" μεσα λιγο. Σκεφτηκα να βαλω κατι για να γεμισω κατι μικρα κενακια που εχει ωστε να σβησουν οι κραδασμοι... λιγο μπακαλιστικο μου ακουγεται βεβαια.......
2)Εχω ενα spray αλυσιδας που ειναι αφρος κιτρινος φαση καιτσι...Το βαζω παντα μετα απο βολτα ωστε να ειναι ζεστη η αλυσιδα και το ρουφαει αμεσως!και φροντιζω να μην παω βολτα τις επομενες 12+ ωρες ωστε να μην το πεταξει ολο.... Ε λοιπον! οσο και να το αφησω την ζαντα θα την κανει μπουρδελο τελειως! Μηπως υπαρχει κατι αλλο πιο "στερεο" η δεν ξερω και εγω τι ωστε να μην εκτοξευεται ολο απο την αλυσιδα? εχω φαει τα νιατα μου να καθαριζω ζαντες....
3)Χανω βιδες απο την μηχανη.... απο πλαστικα κυριως....... να αρχησω να βαζω κολα σπυροματος?
4)Εχετε ακουσει για τις "γωνιακες" βαλβιδες? λενε τπτ???
5)Επλυνα με πιεση(δαχτυλο στο λαστιχο :P ) το σταντ και εγινε υπερσκληρο!τι να του βαλω για να μαλακωσει παλι?γρασο? πχ?
6)Στο Midpipe της εξατμισης βρισκει καμια φορα η σολα του παπουτσιου μου και το καιει και αφηνει μαυριλα! αυτο πως βγενει??εχω δοκιμασει τριψιμο οταν ειναι ζεστο με πανακι κλπ αλλα δεν! φοβαμαι να το τριψο με τπτ πιο σκληρο να μην το γδαρω! καμια ιδεα?
αυτα για την ωρα! Newbie του χωρου οποτε ελπιζω να ανεχτητε τις ερωτησεις μου! xD 1]τι μηχανακι εχεις?στο BANDIT 650 09 καιειχαμε το ιδιο προβλημα.λυσαμε κοντερ το δεσαμε με λιγο πιο χοντρα σινεμπλοκ καιτελος ]2νομιζω βαζεις κακης πιοτητας σπρευ η πιο λογικο παρα πολυ ποσοτητα.ενας κυκλος σε καθε μερια ORING ειναι υπεραρκετος καθε 300-400 χλμ αναλογα τη χρηση ισως και πιο συχνα.μωρομαντηλα για πολυ ευκολο και γρηγορο καθαρισμα...πετρελαιακι κοκκινο αν μπορεις να πλυνεις με πιεστικο. 4]τις εχωσε ολα τα μηχανακια.οχι τις παλιες που μπαινουν σε σαμπρελα[κανουν ζημια στη ζαντα και παιζει να κοπουν στα πολλα μζι με την βαλβιδα]βιδωτες μεσα εξω σε βουλκανιζατερ 5]το γρασσο της αλυσιδας ειναι οτι πρεπει ,ανα καιθα μαζεψει βρωμα παλι,αλλιως αντισκωριακο σαν αυτο που βαζουμε στις κλειδαριες 6]βαζεις το μηχανακινα δουλεψεινα ανεβαζει θερμοκρασια να καψει πολυ η εξατμιση και ρυχνεις αυτο που βαζαν παλια οι μαναδες μας στον φουρνο για να καθαρισει[εναςαφρος ειναι ,τον βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετ πολλα ειπα φτανει | |
|
| |
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 20:05 | |
| [quote="spyroszx"][1]πετρελαιακι κοκκινο αν μπορεις να πλυνεις με πιεστικο. ] OXI πετρελαιο κοκκινο...Καθαρό ναι (φωτιστικο) Και προς 8εου ΜΗΝ χτυπάς την αλυσλιδα κατεύθειαν με το πιεστικο!! | |
|
| |
spyroszx Adv. gixxer
Όνομα: : Σπυρος βενζινας Τόπος : Πειραιας-Κερατσινι Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 664 Αγωνιζόμενος : ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ???? Hμερομηνία εγγραφής : 11/12/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 20:13 | |
| [quote="ΚΑΣΤΟΡΙΑ"] - spyroszx έγραψε:
- [1]πετρελαιακι κοκκινο αν μπορεις να πλυνεις με πιεστικο.
] OXI πετρελαιο κοκκινο...Καθαρό ναι (φωτιστικο) Και προς 8εου ΜΗΝ χτυπάς την αλυσλιδα κατεύθειαν με το πιεστικο!! πλενω 20 χρονια μηχανακια επαγελματικα δικα μου φιλων πελατων. οσο για το κατευθειαν οχι στα oring ολα τα αλλα δεν εχουν προβλημα. βεβαια παντα οι αποψεις δεκτες δεν υπαρχει θεμα | |
|
| |
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
| |
| |
spyroszx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 20:46 | |
| συμφωνω απολυτα με την παρατηρηση στα ORING[αν και στα εντουρο μοτοκρος ειναι μονοδρομος]στο θεμα πετρελαιο εμπειρικα μιλωντας δεν εχει προβλημα κανενα.παντα ομως ολοι μας στη καλη μας εχουμε τον πρωτο λογο | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Τετ 27 Απρ 2011, 22:46 | |
| ειναι απολυτα απαραιτητο το καθαρισμα αλυσιδας με πετρελαιο κλπ? αυτο που βαζος μου το εχουβ προτεινει ως πολυ καλο απλα δεν καθετε στην αλυσιδα... , αποροφατε αμεσως αλλα στην πρωτη βολτα αντε γεια! γιαυτο εχεται καποιο να προτεινεται? σινεμπλοκ ? γουατ? thanx alot!!! <3 btw εισαι ο σπυρος ο βενζινας που ειχε παει στο wipeout? | |
|
| |
spyroszx Adv. gixxer
| |
| |
ripseventh Full gixxer
Όνομα: : Λουκας Τόπος : Λιβαδεια Αριθμός μηνυμάτων : 1221 Hμερομηνία εγγραφής : 19/09/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Πεμ 28 Απρ 2011, 16:22 | |
| Παιδια την αλυσιδα την καθαριζουμε (μονο)με κυροζινη(φωτιστικο πετρελαιο)το γραφει κ το μανιουαλ.οσο γ σπρευ ργω βαζω castrol που ειναι σαν κερι κ δεν λερωνει την αλυσιδα | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Πεμ 28 Απρ 2011, 16:39 | |
| Το θεμα δεν ειναι να λερωνει την αλυσιδα η την ζαντα...το θεμα ειναι να κανει και την δουλεια που πρεπει...να συντηρει τα o-ring μαλακα ουτως ωστε να μην φυγει το εργοστασιακο γρασσο\γραφιτη που εχει μεσα η αλυσιδα. Για την ζαντα και την αλυσδια καθαρισμα με παραφινελαιο (για πιο φθηνη και αξιοπρεπεστατη λυση) και με παλιο σφουγγαρι πλυσιμο καλο να φυγει το περιττο παραφιναλαιο απο την αλυσιδα,βολτα κανα 5αρι χιλιομετρα να ζεσταθει η αλυσιδα και να στεγνωσει απο νερα και μετα το περασμα του σπρευ γρασσου απο ΜΕΣΑ απο την αλυσιδα δεξια και αριστερα της στα o-ring και τελος. (μια πληρης περιστροφη αρκει αλλα για τους δυσπιστους 2 περιστροφες ειναι υπεραρκετες για 500χιλ που θα ξαναβαλουμε σπρευ) Εγω χρησιμοποιω τι αλλο?Το καλυτερο για την δουλεια που υποσχεται μιας και ειναι απο μεγαλο κατασκευαστη πασιγνωστων αλυσιδων. http://www.demon-tweeks.co.uk/Motorcycle/Chain_And_Sprockets/Chain_Lubes/AFAM_Powerlub_Chain_Lube/1733/0/133954Eιναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει,ουτε πολυ κολλωδες για να μην μπορει να καθαριστει αλλα εχει πολλη καλη προσκολληση και δεν πεταει πολυ στην ζαντα!Το σημαντικοτερο ειναι οτι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφανο και φαινεται γυαλιστερη,υγρη και καθαρη η αλυσιδα μας. (για ονομα του Θεου παντα οτι και να βαλετε θα πεταει στην ζαντα ειπαμε παραφινελαιο και τελος,ουτε φθειρει το χρωμα της ζαντας και κανει και γαι την δυσκοιλιοτητα :P ) | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Πεμ 28 Απρ 2011, 20:07 | |
| μαλιστα! εγω καθαριζω την ζαντα με καθαρη βενζινη , λαθος? Ειναι αληθεια οτι πρεπει να κοιταξω λιγο τι θα βαζω στην αλυσιδα μιας και αυτο το πεταει ολο μα ολο......απο οσο καταλαβαινω κανει την δουλεια του, απλα θα κοιταξω για κατι καλυτερο να μην το ρουκετιαζει με την μια :p | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Πεμ 28 Απρ 2011, 20:18 | |
| Η βενζινη παραειναι καυστικη για τα o-ring...καλυτερα πετρελαιο. | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Πεμ 28 Απρ 2011, 21:05 | |
| ζαντα ειπα | |
|
| |
mitsos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:03 | |
| λεπον! σας εχω αλλο ενα!
πηρα πισω σταντ για την μηχανη , την εβαλα μπρος με πρωτη και "κοπαναγε" η αλυσιδα. το κανουν ολα?μηπως επειδη ειναι στον αερα? θελει σφιξιμο η αλυσιδα?(δεν νομιζω αλλα ....)
| |
|
| |
landen Adv. gixxer
Όνομα: : Billakos Τόπος : sau paolo Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 734 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:10 | |
| ναι.αν κοπαναει πολυ μαλλον θα θελει λιγο μαζεμα. εγω παιδια σπρευ αλυσιδας βαζω ενα της Wurth. ειναι οτι ποιο καλο εχω δοκιμασει. διαφανο, δεν λερωνει την ζαντα. πολυ καλυτερο απο το castrol που ανεφερε ο Λουκας.(Λουκα να το δοκιμασεις). το βαζω και κατευθειαν να κανω βολτα δεν πεταει τπτ!!! | |
|
| |
TheoDo R Adv. gixxer
Όνομα: : Θοδωρης Κιτσαντας Τόπος : Ριζοβουνι-Πρεβεζα Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 656 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 13/09/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:12 | |
| για πηγαινε τελικιασε και θα δεις | |
|
| |
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:13 | |
| Ρε σεις..Μήπως ..μήπως λέω αν δεν πετάει δεν λίπαίνει?? | |
|
| |
landen Adv. gixxer
Όνομα: : Billakos Τόπος : sau paolo Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 734 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:14 | |
| - TheoDo R έγραψε:
- για πηγαινε τελικιασε και θα δεις
ρε τρελε το εχω δοκιμασει μεχρι 200. και δεν πεταξε τπτ.κατι μονο λιγα και πολυυυ ψιλα.. αν το αφησεισ λιγο δεν πεταει τπτ μετα | |
|
| |
landen Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:16 | |
| - ΚΑΣΤΟΡΙΑ έγραψε:
- Ρε σεις..Μήπως ..μήπως λέω αν δεν πετάει δεν λίπαίνει??
ρε χρηστο αφου ριχνεις επανω στ ο ρινγκ. δε πιστευω να μην παει καθολου.. αλλωστε αν περισσευε τοσο πολυ στανταρ θα τ πετουσε.ή αν δεν λιπαινοταν σωστα θα εβγαζε ποιο πολυ θορυβο | |
|
| |
TheoDo R Adv. gixxer
Όνομα: : Θοδωρης Κιτσαντας Τόπος : Ριζοβουνι-Πρεβεζα Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 656 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 13/09/2010
| |
| |
landen Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 19:21 | |
| | |
|
| |
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 21:23 | |
| Any way ...Εγώ valvoline βάζω (μπλε φιάλη) χρόνια τώρα και ΔΕΝ πετάει καθόλου!!!!! | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Σαβ 30 Απρ 2011, 23:51 | |
| ρε τωρα που το δα εχω φαντασματα στο μοτορι μου παταω κορνα τπτ ξαναπαταω τπτ τι παιζει? εριξα σπρει επαφων παντου εκτος της φυσας που περνει ρευμα η κορνα που πρεπει να βγαλω φιλτροκουτι καπου εκει πρεπει ναναι παιζει να τα χει τιναξει η κορνιτσα μου με χει σωσει απο πολλα κ μαλλον παιζει να παρω καινουργια αλλα πρωτα θα δω την φυσα κ μετα θα δω! υπαρχει καμια ασφαλεια για την κορνα γτ ειδα στην ασφαλειοθηκη κατω στην σελα οδηγου κ δεν εγραφε ΗΟRN πουθενα οποτε δεν εχει?γινετε αυτο? τλσπ οποιος ξερει καποιος κατι παρακαλω την βοηθεια σας! | |
|
| |
TheoDo R Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Κυρ 01 Μάης 2011, 00:32 | |
| φυσα την με αερα φιλιππε...κομφλερ....εγω αυτο εκανα περυσι και ξαναριξε πενιες.....μην σου φαινεται παραξενο....κ ομως μπορει και να παιξει......εγω ακομη απορω....σκονες λογικα αλλα πρωτα πλυνε την!!!!! | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Διαφορα θεματα! Κυρ 01 Μάης 2011, 01:21 | |
| Δωκιμασε να ζεστανεις την αλυσηδα (με καμια βολτα) και να λαδωσεις κατευθιαν αστω να κρυωσει και μετα δοκιμασε το! | |
|
| |
| Διαφορα θεματα! | |
|