| Πρόβλημα στον ανορθωτή | |
|
+5valentinosgsxr Hlektrologos misfits296 Miou roskoup 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
roskoup Normal gixxer
Όνομα: : lampros Τόπος : Λάρισα-Θεσσαλονίκη Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 79 Αγωνιζόμενος : Κάποια στιγμή........ Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2010
| Θέμα: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 17:35 | |
| Καλησπέρα! σε όλους! Εχω σοβαρό πρόβλημα με το gixxer μου! Εχθές καθώς γυρνούσα απο Θεσσαλονίκη σταματησα σε ενα παρκινγκ για ξεκούραση για 5 λεπτά! Οταν πηγα να ξεκινήσω το gixxer δεν έπερνε εμπρος! μετά απο 4-5 προσπάθειες πείρε, εκανα 15 μέτρα και ξαναέσβησε! Επιχείρησα να το βάλω σκαστό με 2η ταχύτητα, πειρε μπροστά! όλα καλα, αλλα δεν πρόλαβα να κάνω 500 μέτρα και το κοντερ άρχισε να τρελένεται και το μηχανάκι έσβησε απότομα αφου κοπηκαν οι βενζίνες!! Για καλη μου τύχη, έμεινα εξω απ τη Λάρισα, όπου και κατοικώ! Το μηχανάκι είναι στο επίσημο συνεργείο! Όλα ξεκίνησαν απ τον ανορθωτή! Και το τίμημα ειναι να καψει Ηλεκτρονικη και κοντερ! συν την μπαταρια! κλαφτα χαραλαμπε!! Ακουσα οτι gsr + bandit έγινε ανακληση για ανορθωτή! Εχω απευθυνθεί και στο Σφακιανάκη! Πρέπει να μου το αναγνωρίσουν? Για μεταχειρισμένα παιζει τιποτα? καινουργια πολυ ακριβά! Εχω στεναχωρηθεί παρα πολύ! Όποιοσ μπορει να βοηθήσει, ευχαριστώ εκ των προτέρων! | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 18:42 | |
| να καψει την μπαταρια και το κοντερ απο χαλασμενο ανορθωτη πρωτη φορα το ακουω... οσο για την ανακληση αν δεν κανω λαθος ειναι για τα πιο καινουργια μηχανακια... εκτος αν εισαι τυχερος και δεν εχεις κλεισει ακομα 2 χρονια κατοχης και εισαι ακομα μεσα στην εγγυηση | |
|
| |
misfits296 Normal gixxer
Όνομα: : Θωμας Τόπος : Αιγάλεω Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 247 Hμερομηνία εγγραφής : 19/03/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 19:23 | |
| εχει καψει και σε φιλους ανορθωτη απο το συγκεκριμενο μοντελο αλλα ανακλυση δεν εχει κανει μονο στα 08 09 οπως μου εχουν στειλει και εμενα...οπως σου λεει και ο φιλος αν ειναι μες στην εγγυσηση ακομα θα μπορει να γινει κατι.... οσον αφορα ανορθωτη για κοιτα εδω στο μοτο http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=120123τωρα το τι εκαψε ειναι αλλο θεμα γτ δεν ξερεις τι ακριβως καλωδια εκαιγε εκεινη την στιγμη γτ ειναι και η πλεξουδα εκει κοντα απο το οργανο αλλα παλυ καλα γτ εχω ακουσει οτι μπορει να γινει και χειροτερα.... του φιλου εβγαζε καπνους και παλι καλα προλαβε και εβγαλε την μπαταρια και στα ματισε να δινει ρευμα και ειχα λιοσει ολα απο μεσα... | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 20:40 | |
| Εμενα μου ειχε παρει φωτια κανονικα ο ανορθωτης στο ιδιο μηχανακι και ευτυχως που με τα χιλια ζορια την εσβησα και δεν αρπαξε ολοκληρο.Σιγουρα παιζει θεμα με προβληματικους ανορθωτες αλλα δεν εχω ακουσει για ανακληση.Εγω ευτυχως την γλυτωσα με εναν ανορθωτη και μια καμενη κεντρικη ασφαλεια τοτε. | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 21:07 | |
| Πρωτη φορα ακουω ανορθωτης να "καψει" εγκεφαλο. Ειναι σιγουρο αυτο ή ετσι υποψιαζεται ο μηχανικος σου? | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 21:19 | |
| το ότι σβήνουν οι ενδείξεις σημαίνει ότι η μπαταρία δεν παίρνει ρεύμα είτε από πηνία είτε από ανορθωτή και τραβάει ότι φορτίο χρειάζεται η μοτό και το ρεύμα δεν αναπληρώνεται. Τώρα κοντέρ και ηλεκτονική !! είναι απίστευτο αυτό που ακούω !! Εάν είναι να πληρώσεις πάρε το μοτό και ψάξτο πρώτα με πηνία και ανορθωτή και αφού φτιάξεις όποιο απ΄τα δύο έχει πρόβλημα δες τότε εάν λειτουργουν τα υπόλοιπα. Ένα απλό τεστ είναι να βάλεις μία άλλη μπαταρία να το βάλεις μπροστά και να δεις εάν λειτουργεί το κοντέρ. Παράλληλα να έχεις ένα πολύμετρο να μετρήσεις το ρεύμα που φέρνει στη μπαταρία από 13,8 έως 14,3.
| |
|
| |
TheVeteran Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 457 Αγωνιζόμενος : Δε νομιζω! Hμερομηνία εγγραφής : 22/04/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Τετ 27 Ιουλ 2011, 21:20 | |
| Ολα αυτα απο τον ανορθωτη? OMG! Εχω ακουσει για πηνια αλλα για κοντερ και σχετικα...ποτε! Εχω 600 Κ6 και εχω αλλαξει 2 ανορθωτες. Δε φταιει ο ανορθωτης...αλλα η θεση που ειναι (2-3cm μπροστα απο το ψυγειο που βγαζει τρελη θερμοκρασια). Αλλαξα θεση και εδω και 3000-4000χλμ ειναι ολα καλα (και το χρησιμοποιω και μεσα στη ζεστη του καλοκαιριου). Δες εδω: https://gixxer.forumgreek.com/t3361-topic?highlight=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1Για τους ελλατωματικους ανορθωτες που εχεις ακουσει...οντως εχει γινει ανακληση αλλα σε μοντελα μετα το 08'. | |
|
| |
roskoup Normal gixxer
Όνομα: : lampros Τόπος : Λάρισα-Θεσσαλονίκη Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 79 Αγωνιζόμενος : Κάποια στιγμή........ Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2010
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 00:04 | |
| ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις συμβουλές και την συμπαράσταση! Όταν έβγαλα την μπαταρια στο συνεργείο έβραζε και εκείνη τη στιγμή έδειχνε το πολύμετρο 13,1 ταση μπαταρίας! βάλαμε άλλη μπαταρία και τιποτα όλα νεκρά! κοιτάμε τις ασφάλειες βλέπουμε μια καμμένη! βάζουμε καινουργια την ξανακαιει! λεμε και μεις κανα καλωδιο θα είναι, οπότε βραχυκύκλωμα! ελα ομως που δεν ειταν! την φαγαμε καπετάνιε!!! και όμως τα πηνία δεν παθανε τίποτε! εκαψε εγγέφαλο και όργανο! στο οργανο αναβει μονο ενα μικρό φωτακι! ο μηχανικος στο συνεργειο ειναι απ τους καλυτερους και φίλος! και όλα αυτα απο υπερταση! | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 00:58 | |
| Παντος και εμενα κουλο μου ακουγεται.Αμα ειχες υπερταση θα σου εκαιγε τις ασφαλειες και εκει θα τελειωνε το θεμα.Για αυτον τον λογο υπαρχουν εξαλλου και οι ασφαλειες για να καιγονται σε τετοιες περιπτωσεις. Δεν εχω το μηχανακι μπροστα μου για να δω τι παιζει αλλα ψαξτε το λιγο καλυτερα. Για αρχη πρεπει να δεις γιατι βραχυκυκλωνει και που κανει το βραχυκυκλωμα, να το επισκευασεις και αφου βαλεις καινουργια ασφαλεια να δεις για τα υπολοιπα. | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 01:02 | |
| ρε γμτ ζημιά που έπαθες Το βάλατε μπροστά να δουλέψει και να δείτε πόσο ρεύμα V φέρνει στη μπαταρία? Μετρήστε το και αφήστε το μέχρι να φτάσει 95+ βαθμούς και ξαναμετρήστε το. Από 13.8-14.3 είναι το επιθυμητό. Εάν βγάζει παραπάνω είναι ο ανορθωτής. Αλλά από ότι μου λες ο μάστορας είναι γνώστης οπότε θα στο φτιάξει. Καλή επιτυχία | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 02:05 | |
| Νικο...αν μπορουσαν να το βαλουν μπρος δεν θα λεγανε οτι εκαψε εγκεφαλο | |
|
| |
nktr Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 13:29 | |
| ναι σωστά έχεις δίκιο Λέει ότι του καίει μία ασφάλεια. Πρέπει να δει που υπάρχει βραχυκύκλωμα για αρχή. | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 17:39 | |
| Απο υπέρταση μπορει να καψει εγκέφαλο και όργανα χωρις να καψει ασφάλεια. Μπορεί επίσης να καούν αν σου περάσει εναλλασσομενο ρεύμα και να σου βράσει τη μπαταρία.Η ασφάλεια προστατευει απο ένταση οχι απο τάση. Την πάτησε και ενας γνωστος μου απο κοζάνη σε ενα 750 κ6. Του εκαψε εγκέφαλο. Αν θέλεις κοιτα για καμια μεταχειρο απο ebay com,δεν θα εχεις immobilizer αλλα θα σου βγεί φτηνα. Αν θέλεις μπορω να σου δανείσω όργανα και ηλεκτρονικη απο 750 κ6 κ7 για να τα δοκιμασει ο μηχανικος σου,αρκει να μην μου τα κάψεις και να μου τα ξαναστείλεις πίσω. Στειλε μου πμ | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Πεμ 28 Ιουλ 2011, 22:56 | |
| Το βραχυκυκλωμα που σου κανει και καιει την ασφαλεια φταιει ο ανορθωτης εχει βραχυκυκλωσει το εχω δει και σε αλλο Να πιασεις να τον ξεσυνδεσεις απο τα φις τον ανορθωτη και να του βαλεις καινουργια ασφαλεια να δεις αν στη καψει ξανα που πιστευω οτι ειναι αυτο απο κι και περα βλεπεις ολα τα αλλα | |
|
| |
roskoup Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα στον ανορθωτή Σαβ 30 Ιουλ 2011, 11:07 | |
| Ευχχαριστω πολυ και πάλι! Ψάχνω για μεταχειρισμενη ηλεκτρονικη με κωδικο 001Η00 που ειναι για 600 και όργανο σε καλή τιμή αν εχει καποιος κατι υποψην του ας στείλει πμ! η ηλεκτρονική να υποστηρίζει immobilaizer και να έχει ενα κλειδι για να μπορεσει να γινει προγραμματισμος! | |
|
| |
| Πρόβλημα στον ανορθωτή | |
|