| S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ | |
|
+22giannis_suzuki bonepeeler Sotoner Black Eagle Vortex k8 600 kk SuzukaK4 Suzukakias82 Opeth misfits296 nik_k9 boutser usabug mistiriodis_tsantakias Darksoul DrIoannis Miou maikstain nktr T.R.E Leroy JIMK7 26 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 09:19 | |
| | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 10:51 | |
| Δημήτρη όταν είχε έρθει ένα δέμα με την dhl και το κράτησαν τελωνείο, με ρώτησαν αν ήθελα να μου κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό, με κάποιο κόστος φυσικά και να μου το στείλουν. Δεν τους ρωτάς μήπως η μεταφορική που στο έφερε μπορεί να στο εκτελωνίσει; | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 11:03 | |
| Στο τελωνείο στο Ελ.Βενιζέλος το έχουν; | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 13:53 | |
| όχι μην βάλεις τη μεταφορική να σου κάνει τη διαδικασία εκτελωνισμού γιατί χρεώνει σχεδόν 300 ευρώ !! Περίμενε και θα την κάνουν τη διαδικασία οι ίδιοι. Από το καλοκαίρι έχουν θέμα με τους εκτελωνισμούς και καθυστερούν. Από τις 20 Ιουλίου αγορά φίλος το πήρε πριν 10 ημέρες με απανωτά τηλ. Του στέλνουν χαρτί που λέει να στείλει με fax την απόδειξη του paypal για να του βγάλουν τιμή, έπεσε μαγείρεμα στην τιμή προς τα κάτω φορές και έδωσε μόνο 45 ευρώ τελωνείο. Αυτά Εάν θες να σου βρω και να σου δώσω τα τηλ. του τελωνείο στο Ελ.Βελ. | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
Όνομα: : Μιχαλης Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2241 Hμερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 14:33 | |
| τελικα ρε παιδια με τη κριτηρια χρεωνουν στο τελονειο αν δεν ειναι Ε.Ε.με το βαρος η με την τιμη αγορας,εχω μπερδευτει?(sorry για το εκτος θεμα jim) | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 18:30 | |
| - maikstain έγραψε:
- τελικα ρε παιδια με τη κριτηρια χρεωνουν στο τελονειο αν δεν ειναι Ε.Ε.με το βαρος η με την τιμη αγορας,εχω μπερδευτει?(sorry για το εκτος θεμα jim)
κανενας τους δεν ξερει να απαντησει με σιγουρια... εχω βαρεθει να ρωταω καθε φορα που παω να παραλαβω καποιο δεμα και να ακουω την ιδια μαλακι@... : δεν γνωριζω να σας απαντησω σε αυτο που ρωτατε κυριε αν θελεται πηγενετε σε αυτον τον κυριο-κυρια να σας πει... παω και παλι δεν ξερουν να μου πουνε...γαμ@σε τα φιλε... τα μπουρδελα εχουν πολυ καλυτερη λειτουργια και ξερουν και τι γινετε και πως και γιατι... | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 19:01 | |
| Εγώ είπα 1,5 μήνα και ευχαριστημένος να είσαι μην χαθεί... Αφού,όπως πρέπει άλλωστε, θα περάσει τελωνείο θα πάρει χρόνο και χρήμα ... Δυστυχώς δεν βγάζεις άκρη με τελώνες κλπ Περίμενε μπιλετάκι από το ταχυδρομείο στον μήνα και μετά πρέπει να στείλεις fax με αποδείξεις από ebay,και από πιστωτική καρτούλα.Αν τύχει και τα δει κάποιος και ασχοληθεί με το θέμα (γράφει όνομα που έχει αναλάβει την υπόθεσή σου) τότε θα σου πουν το ποσό που θα πληρώσεις και θα σου το στείλουν. Με άλλα λόγια όπως προείπα Dunlop... συγνώμη μπερδεύτηκα.Αν γίνουν όλα όπως πρέπει και πολύ γρήγορα κάτι το οποίο δεν παίζει θα το έχεις 1.5-2 μήνες από την ημέρα που σου το έστειλαν και βλέπουμε . Υπομονή... PS Δεν παίζει με την καμία να απαντήσουν σε κανένα μα κανένα τηλέφωνο εκτός και αν το σηκώσει η καθαρίστρια όταν το ξεσκονίζει . | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
Όνομα: : Μιχαλης Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2241 Hμερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 19:08 | |
| α ενταξει καλα το ειχα καταλαβει οτι γιατι το λες dr εμενα μετα απο 2 μερες συνεχομενου τηλ μου ειχαν απαντησει,ασχετα αν δεν ηξεραν που ειναι το πακετο μου | |
|
| |
Leroy Elite gixxer
Όνομα: : Πασχαλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 4497 Hμερομηνία εγγραφής : 01/02/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 19:12 | |
| | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Πεμ 22 Σεπ 2011, 19:28 | |
| | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 12:17 | |
| δλδ για να φερω μια εξατμισουλα που εχω σταμπαρει απο αμερικα 600 ευρο κοστους τι να υπολογιζω για τελονειο? | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 12:31 | |
| - maikstain έγραψε:
- δλδ για να φερω μια εξατμισουλα που εχω σταμπαρει απο αμερικα 600 ευρο κοστους τι να υπολογιζω για τελονειο?
140 περιπου | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
| |
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 13:23 | |
| δεν ειναι 140 ουτε για πλακα φυσικα ...ειναι συνιθος περιπου στο 40-50% επι της τιμης | |
|
| |
usabug Normal gixxer
Όνομα: : Μιχάλης Αριθμός μηνυμάτων : 383 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 13:30 | |
| - mistiriodis_tsantakias έγραψε:
- δεν ειναι 140 ουτε για πλακα φυσικα ...ειναι συνιθος περιπου στο 40-50% επι της τιμης
40%~50% επι της τελικης τιμης ( μαζι με τα μεταφορικα ) . | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 13:54 | |
| πριν από 10 ημέρες ήταν 29%. Ζητάς να μην σου αναγράψει τιμή στο πακέτο και να βάλει "demo" ή εάν δεν μπορεί να βάλει 130 δολάρια και used item. Από εκεί και πέρα ή περνά αέρα και πληρώνεις μόνο τρία ευρώ ή στα 130 δολάρια με μεταφορικά πληρώνεις 37,70 δολάρια =28 ευρώ
έχουμε φέρει πολλά πράγματα από αμερική (μέχρι ζάντες PVM!!) και το μόνο που σταμάτησαν τώρα ήταν ένα iphone4 Στα ηλεκτρονικά τα τσιμπάνε | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 14:02 | |
| εγω οταν ειχα παρει την αρατα του ειχα πει να την κανει συσκευασια δωρου! αλλα μου ανοιξαν το δεμα γιατι ζυγιζε 6,200 και την κοστολογησαν 216€ απο'τι ειχα δει στο ραβασακι που μου δωσαν που ειχε μια λιστα απο πραξεις και υπολογισμους, και ειχα πληρωσει 55€ εκτελονισμο! | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 14:26 | |
| θα μιλησω με τον τυπο να δω τι μπορει να κανει κ να γραψει και | |
|
| |
nik_k9 Jr.gixxer
Όνομα: : ΝΙΚΟΣ Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 6 Hμερομηνία εγγραφής : 01/09/2011
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 14:38 | |
| Το ιδιο ισχυει και για τα φερινγ παιδες? Μπορει να κανουν 2 μηνες και να πληρωσεις και κανα 150 τελωνειο? Για πειτε εσεις που εχετε αγορασει απο οξω :P | |
|
| |
misfits296 Normal gixxer
Όνομα: : Θωμας Τόπος : Αιγάλεω Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 247 Hμερομηνία εγγραφής : 19/03/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 14:50 | |
| - nik_k9 έγραψε:
- Το ιδιο ισχυει και για τα φερινγ παιδες? Μπορει να κανουν 2 μηνες και να πληρωσεις και κανα 150 τελωνειο? Για πειτε εσεις που εχετε αγορασει απο οξω :P
ναι το ιδιο ισχυει...εμενα τα πρωτα πλαστικα που ηρθαν με απλο ταχυδρομιο μου εβαλα αλλα 150 ευρο να πληρωσω...ενω εξηγησα οτι ειναι απλα πλαστικα τπτ αλλο...απο την αλλη ομως εχω παρει και μεσω ταχυμεταφορες και δεν εχω πληρωσει τπτ... | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 15:57 | |
| - T.R.E έγραψε:
- Στο τελωνείο στο Ελ.Βενιζέλος το έχουν;
Μαλλον γιατι θα πας ? :P | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 18:30 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- T.R.E έγραψε:
- Στο τελωνείο στο Ελ.Βενιζέλος το έχουν;
Μαλλον γιατι θα πας ? :P Αν ήταν απλά να πάω και να στο πάρω θα πήγαινα...Αλλά επειδή έχει πάει μια φορά ένα παιδί για να εκτελωνίσει ένα δέμα και έφαγε όλη την μέρα με τα μουνιά μάλλον θα το αποφύγω.... :P | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 19:34 | |
| | |
|
| |
Opeth Adv. gixxer
Όνομα: : Αλεξανδρος Τόπος : Βολος-Σερρες Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 429 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παρ 23 Σεπ 2011, 20:11 | |
| εγω μολις παραγγειλα ενα τελικο arrow. 267ευρω αξια μεταφορικα τζαμπε,λετε να τη φαω? απο αμερικη το πηρα. | |
|
| |
Suzukakias82 Jr.gixxer
Τόπος : Athens Αριθμός μηνυμάτων : 1 Hμερομηνία εγγραφής : 27/09/2011
| Θέμα: Απ: S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ Τετ 28 Σεπ 2011, 02:25 | |
| - Opeth έγραψε:
- εγω μολις παραγγειλα ενα τελικο arrow. 267ευρω αξια μεταφορικα τζαμπε,λετε να τη φαω? απο αμερικη το πηρα.
Αν και δεν έχω πάρει κάτι πάνω από 2kg εκτός Ε.Ε., τα πάντα έχουν έρθει (εκτός από 1 που τελικά όμως μου επιστρέψανε τα λεφτά). Τώρα το θέμα είναι αν σκαλώσει ή όχι στο τελωνείο. Ότι έχω πάρει μέσω απλού ταχυδρομείου εκτός από ένα τηλέφωνο ποτέ δεν έχει σταματήσει. Και τότε πλήρωσα το ΦΠΑ και 5€ διαδικαστικά. Εκτός από αντικείμενα πολυτελείας (κοσμήματα οπτικοακουστικά συστήματα(ναι είναι και τα ραδιο-cd από το 89 και δεν έχουν βγει) που φορολογούνται με 32%), κάθε πακέτο αξίας κάτω των 21€ και βάρους κάτω των 1,8kg από χώρες εκτός Ε.Ε. δεν φορολογείτε. Κανονικά ο νόμος για πράγματα εκτός Ε.Ε. Ν. 1642/86 λέει όσον αφορά τα ανταλλακτικά (αυτό που χρησιμοποιούν και οι εισαγωγείς σαν παραθυράκι): 1) Τα ανταλλακτικά που προέρχονται από αντιπρόσωπο για δωρεάν αντικατάσταση ή διάθεση (δείγμα) για την αποκατάσταση ζημιών ή συντήρηση για την εντος εγγύησης λειτουργίας ή για αντικατάσταση εσφαλμένων και ελαττωματικών μερών (με αυτό βάζουν τα after market), δεν πληρώνουν Φ.Π.Α.. 2) Αν το ανταλλακτικό αποστέλλεται κατόπιν πληρωμής επιβαρύνετε με Φ.Π.Α. ακόμα και αν ο παραλήπτης είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος ή service. Δηλαδή, αν στο στείλει σαν ανταλλακτικό αντικατάστασης, και χωρίς να φένεσαι ότι εσύ το προορίζεις για να το μεταπωλήσεις ή να το τοποθετήσεις για λογαριασμό τρίτων με σκοπό το κέρδος έστω από την εργασία, ή στο στείλει σαν δείγμα, δεν πληρώνεις Φ.Π.Α., δεν κολλάει, κ.τ.λ.. Mία πρόχειρη εξίσωση υπολογισμού του bill είναι: Τιμή + ΦΠΑ* + Μεταφορικά + Δασμοί & Τέλη + Έξοδα εκτελωνισμού + Φύλακτρα*Η Τιμή που υπολογίζετε το ΦΠΑ είναι η Τιμή Κτήσης + Τιμή Μεταφορικών + Τιμή Ασφαλίστρων (αν υπάρχουν). Το πρόβλημα στο τελικό ποσό με τις ιδιωτικές εταιρείες είναι τα έξοδα φύλακτρα και τα μεταφορικά (στην κυριολεξία από τον χώρο εκφόρτωσης στην αποθήκη). Εκεί ζητάνε ότι θέλουν! Με DHL(<- ) είχα θέμα και εγώ και όποιος ξέρω! Π.χ. Αγόρασα από την HID 29,7€ ένα πακέτο λάμπες xenon και από το εργοστάσιο σφριγήσανε το κουτί ως ανταλλακτικά δωρεάν ανάλωσης ως αντιπρόσωποι και τα στείλανε με DHL. Ήρθανε στην πόρτα μου σε τρεις μέρες. Τα βλέπει ο κολλητός μου, ζηλεύει, μου τα πρήζει και του παραγγέλνω. Αυτή την φορά ο μακάκας ο Κινέζος δεν τα σφραγίζει. Περνάνε 7 μέρες και τίποτα στέλνω μήνυμα στην HID και μου λένε μέσα σε μία ώρα ότι είναι Eλ. Βενιζέλος. Παίρνω 100 τηλ. (κανένας από τους 99 δεν ήταν υπεύθυνος) και μου λένε να σας τα εκτελωνίσουμε εμείς και να σας τα στείλουμε. -Οκ, πόσο; -171€... Την απάντηση την αφήνω στην φαντασία σας. Πάω Ελ. Βενιζέλος: 1ον ο εκτελωνιστής δεν ήταν δημόσιος υπάλληλος του αεροδρομίου αλλά υπάλληλος της DHL! (Τυχαίο που κόλλησε; Δεν νομίζω...) 2ον για να τα εκτελωνίσω πλήρωσα για το δημόσιο 15€ (εισφορά τελωνιακών, αεροδρομίου κ.τ.λ. 6€ + ΦΠΑ 9€ ) για αποθήκευτρα 4ων ημερών (μετά το πέρας τον 2 ημερών που είναι δωρεάν) 31,7€! για ασφάλεια διαδικαστικά και μεταφορά (από το πίσω μέρος του κτιρίου στο μπροστινό) 43,9€. Αν ήταν για εμένα ΘΑ ΤΟ ΈΣΤΕΛΝΑ ΠΙΣΩ! Το έψαξα παραπάνω το θέμα. Στα ΕΛΤΑ ποτέ δεν κολλάει τίποτα (δηλαδή μέσω απλού ταχυδρομείου) και αν σου κληρώσει εσένα θα πληρώσεις το ΦΠΑ και κάποια διαδικαστικά θέματα της τάξης των 5€-10€ και θα το παραλάβεις από το κτίριο γενικής διανομής των ΕΛΤΑ που ανήκεις (Π.Χ. Εγώ που είναι στα βορειοδυτικά προάστια Αθηνών ανήκω στην Αγία Παρασκευή). Οι ιδιωτικές εταιρίες παρόλο που είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν σε κάθε συναλλαγή τους αναλυτικά κάθε τι που σου χρεώνουν και για κάθε διαφοροποιημένη περίπτωση, δεν γράφουν πως τα υπολογίζουν ούτε στο site τους. Στην Ελλάδα πράγματι έχει γίνει πολύ θέμα με την DHL. Το να μην έρθει δεν παίζει! Το να αργήσει ειδικά με τις συνεχείς απεργίες το μόνο σίγουρο. Το να κολλήσει πιστεύω ότι το ανέλυσα αρκετά... | |
|
| |
| S.O.S ΤΕΛΩΝΕΙΟ | |
|