| Αλλαγή λαδιών - ερώτηση | |
|
+15GIXXERAKIAS ripseventh No Fear Gixxerm@n georgeIII DrIoannis kontos 750 bolek76 Cube Capacity Darksoul Miou gsxrk71000 magiaklaniakeksatmisi boutser stoui 19 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Miou Full gixxer

Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 13446 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 09:37 | |
| τι γραφει το μανουαλ μεσα ρε ??? ( το ελληνικο και οχι το γαλλικο -αγγλικο-γερμανικο κτλ ...)
εγω παντος στο μηχανακι ακομα και οταν εβαζα τα μοτουλ εβαζα 15-50 και δεν κοπαναγε το σαζμαν ....
| |
|
 | |
brwmogazos Adv. gixxer

Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 10:09 | |
| Το μανουαλι γραφει 15 50 αν δεν απατωμαι ενω το Αμερικανικο? 10 40.
Το σασμαν μου δεν κοπαναει αν εξαιρεσεις κλασσικα την 1η οταν κουμπωνει.
Απλα δεν εψαξα ακομη να δω ποιες μαρκες βγαζουν 15 50 μιας και στο trade wind δεν γραφει τιποτα... | |
|
 | |
GIXXERAKIAS Hero gixxer

Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 15:02 | |
| - brwmogazos έγραψε:
- Το μανουαλι γραφει 15 50 αν δεν απατωμαι ενω το Αμερικανικο? 10 40.
Απλα δεν εψαξα ακομη να δω ποιες μαρκες βγαζουν 15 50 μιας και στο trade wind δεν γραφει τιποτα... Έτσι λέει και για τα Κ8 1000.Εγώ προσωπικά του βάζω 10-40 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απόπ την λειτουργία του μοτέρ εδώ και 16.000χιλ που έχω κάνει από την πρώτη αλλαγή και συνεχιζω να τα βάζω σε 10-40. (μην πεί κανεις για θερμοκρασίες και παπαριές. Η χόντα βάζει 0-30 χειμώνα-καλοκαίρι.) | |
|
 | |
brwmogazos Adv. gixxer

Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 16:03 | |
| Η αληθεια ειναι οτι προβληματιζομαι με τα 1340 κυβικα της μαουνας μου και με τις θερμοκρασιες που συνεπαγονται με τετοιο μοτερ.
Γιαυτο το διπλοσκεφτομαι για 15 50 μαλλον...μηπως δηλαδη καλοκαιρι και κινηση το 50αρι ιξωδες χρειαζεται στο μπουσα....τι να πω...
| |
|
 | |
Miou Full gixxer

Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 13446 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 17:18 | |
| - GIXXERAKIAS έγραψε:
- brwmogazos έγραψε:
- Το μανουαλι γραφει 15 50 αν δεν απατωμαι ενω το Αμερικανικο? 10 40.
Απλα δεν εψαξα ακομη να δω ποιες μαρκες βγαζουν 15 50 μιας και στο trade wind δεν γραφει τιποτα... Έτσι λέει και για τα Κ8 1000.Εγώ προσωπικά του βάζω 10-40 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απόπ την λειτουργία του μοτέρ εδώ και 16.000χιλ που έχω κάνει από την πρώτη αλλαγή και συνεχιζω να τα βάζω σε 10-40.
(μην πεί κανεις για θερμοκρασίες και παπαριές. Η χόντα βάζει 0-30 χειμώνα-καλοκαίρι.) αδερφε ειναι τουλαχιστον ατυχες το παραδειγμα με την χοντα ... αφου αυτα ρε δεν κανουν αλλαγη στα λαδια ... απλα προσθετεις ολη την ωρα ... καθε 500χλμ θελουν συμπληρωμα 300μλ .... παντος η διαφορα στα ιξωδες εχει να κανει καθαρα με τις εξωτερικες θερμοκρασιες .... γιαυτο τον λογο το μανουαλ το αγγλικο γραφει μεσα 10-40 και το ελληνικο γραφει 15-50 .... παιδια με το ιδιο μηχανακι με εμενα που εβαζαν 10-40 το σαζμαν τους ( καλοκαιριατικα ) ακουγοταν πιο πολυ απο το δικο μου με 15-50 | |
|
 | |
spyroszx Adv. gixxer

Όνομα: : Σπυρος βενζινας Τόπος : Πειραιας-Κερατσινι Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 664 Αγωνιζόμενος : ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ???? Hμερομηνία εγγραφής : 11/12/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Τρι 05 Ιουν 2012, 18:07 | |
| μια λιγο ασχετη παρατηρηση να κανω.....οτι λαδια και αν βαλεται,ΜΗΝ πεταξεται τα παλια ,δωστε τα για ανακυκλωση σε βενζιναδικο,σουπερ μαρκετ | |
|
 | |
giwrgos27 Jr.gixxer

Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 43 Αγωνιζόμενος : mpa!!!! Hμερομηνία εγγραφής : 10/03/2012
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Παρ 13 Ιουλ 2012, 13:59 | |
| εγώ φορούσα 15-50 motul 5-100 ημησ. στο 1000 k7 και ήμουν ευχαριστημένος (καλοκαίρι-χειμώνα) γενικά αν και ακουγόταν λίγο η 1τη και είπα να δοκιμάσω τα 10-40!!!! μου ήρθε να τα αδιάσω την ίδια στιγμή, δεν μου άρεσε καθόλου το σασμάν χτυπούσε αρκετά και μετά τα 1000 χιλ. άρχισα να δυσκολεύομαι να βγάλω κενό!!! δεν ξέρω τι μάρκα θα βάλω τώρα αλλα σήγουρα θα είναι 15-50!!! | |
|
 | |
stoui Adv. gixxer

Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Πεμ 21 Φεβ 2013, 12:20 | |
| Γειά σας παιδιά! Θέλω να γράψω κάτι για την ποσότητα λαδιών και αφού αυτό ήταν και το αρχικό θέμα του θρεντ είπα να το συνεχίσω εδώ και να μην ανοίξω άλλο. Λοιπόν στην τελευταία αλλαγή βάλαμε κάτι τις λάδι παραπάνω και παρόλο που ο μάστορας με συμβούλεψε να το αφήσω επειδή είναι αμελητέο, εγώ σαν ψύρας που είμαι ήθελα να το έχω ακριβώς στην πάνω γραμμή. Στο κάτω κάτω δεν ήξερα πόσο ακριβώς είχα παραπάνω, φανταζόμουν 100-200 ml αλλά το ματάκι ήταν εντελώς full και μάλιστα γέμιζε εντελώς πριν φέρω το μηχανάκι σε εντελώς όρθια θέση. Χθες λοιπον με ένα φίλο βγάλαμε το επιπλέον λάδι. Χρησιμοποιήσαμε μια σύριγγα των 50ml και ένα σωληνάκι το οποίο εισχωρήσαμε από το στόμιο που βάζουμε λάδι. Ήταν επίπονη διαδικασία επειδή δύσκολα πετυχαίναμε το σωληνάκι να βουτήξει στο λάδι, κρατώντας ταυτόχρονα την μηχανή σε μεγάλη κλίση προς τα δεξιά και τραβώντας την σύριγγα όπου λόγω της μεγάλης πυκνότητας του λαδιού ερχόταν πολύ πολύ λίγο. Κάποια στιγμή πετύχαμε και το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων (ψάξτε το στο youtube σαν "syphoning oil out of engine") αλλά η ροή ήταν πάρα πολύ μικρή, σταγόνα σταγόνα οπότε χρησιμοποιήσαμε την σύριγγα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλουμε περίπου 70-80ml το πολύ. Σίγουρα αμελητέα ποσότητα και θα περίμενα πολύ περισσότερο αφού όπως είχα πει το ματάκι γέμιζε εντελώς πριν φέρω το μηχανάκι σε εντελώς όρθια θέση. Οπότε έχετε το υπόψην ότι 1. το επιπλέον λάδι μπορεί να φαίνεται πολύ στο ματάκι αλλά ουσιαστικά είναι αμελητέο αν απλά το έχετε γεμίσει 2. εξαγωγή λαδιού με σύριγγα είναι εφικτή | |
|
 | |
kontos 750 Hero gixxer

Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Πεμ 21 Φεβ 2013, 21:22 | |
| Χρηστο αυτο που εκανες απο την ταπα εισαγωγης λαδιου μπορουσες να το κανεις πιο ευκολα αν ξεβιδωνες το μικρο καπακι που εχει το δεξι καπακι του μοτερ.με 10 αρι αλεν βγαινει και μπορεις να κανεις πιο ευκολα την δουλεια σου. | |
|
 | |
stoui Adv. gixxer

Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Πεμ 21 Φεβ 2013, 23:54 | |
| Γιαννη ναι, το ειχα διαβασει σε αρκετα φορουμ αλλα επισης εχω διαβασει οτι ειναι ευαισθητη βιδα και δυσκολα βγαινει και εχοντας πρωιστορια με χαλασμενες βιδες και πασα προτιμησα την πιο ακινδυνη λυση αντι την πιο ευκολη. Επισης αλλοι προτεινουν να αποκοληθει το καπακι συμπλεκτη με προσοχη μην σπασει η φλαντζα το οποιο ειναι μαλλον ριψοκυνδυνο. | |
|
 | |
Darksoul Hero gixxer

Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 35 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Παρ 22 Φεβ 2013, 01:07 | |
| ρε παλι τα ιδια  ειπαμε αν ειναι ζεστο κ το στραγγιξεις θα παρεις 3 λιτρα σχεδον βαζεις 2700 κ μετα το αφηνεις να σταργγιξει βλεπεις τζαμακι συμπηρωνεις βαζεις 2900 πενα φινιτο!! σου χα πει στην πρωτη σελιδα απο το μπροστα καπακι τα χα βγαλει κ γω αλλα κ λιγο πανω απο την πρωτη γραμμη ναναι δε πειραζει! | |
|
 | |
kontos 750 Hero gixxer

Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Παρ 22 Φεβ 2013, 01:14 | |
| Τεσπα και εγω μια φορα που εβγαλα απο την ταπα που λεει και ο Φιλιπ το εκανα... | |
|
 | |
stoui Adv. gixxer

| Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Παρ 22 Φεβ 2013, 10:09 | |
| Παιδιά δεν είπα κάτι, ξέρω τις προηγούμενες απαντήσεις σας και είχα εις γνώσην μου τον τρόπο που το κάνατε, απλά για δικούς μου λόγους που ανέφερα πριν επέλεξα κάποιον άλλο τρόπο και μιας και κανείς δεν τον έχει αναφέρει είπα να το ποστάρω να υπάρχει. Δεν είπα ότι ειναι ο καλύτερος τρόπος, είναι πολύ χρονοβόρο και κουραστικό αλλά πάντως σίγουρα είναι και ο πιο ακύνδυνος αφού δεν βγάζεις ούτε μια βίδα! Επίσης Φίλιπε όπως είχα αναφέρει εμένα ήταν αρκετά πιο πάνω από την πάνω γραμή οπότε θεώρησα ότι έπρεπε να βγει. | |
|
 | |
Black Eagle Hero gixxer

Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
 | Θέμα: Απ: Αλλαγή λαδιών - ερώτηση Παρ 22 Φεβ 2013, 12:50 | |
| Απ' ότι γνωρίζω, το αρκετά παραπάνω λάδι αυξάνει πολύ την πίεση με αποτέλεσμα να το ξερνάει από διάφορα σημεία, όπως τσιμούχες και φλάτζες. Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην αντλία λαδιού ή και να στο πετάει μέσα στο θάλαμο καύσης. Οπότε για να είσαι σίγουρος, καλά έκανες και αφαίρεσες, αφού είχες βάλει σε λειτουργία το μοτέρ και είδες ότι μετά παρέμενε πολύ πάνω από τη γραμμή η στάθμη. | |
|
 | |
| Αλλαγή λαδιών - ερώτηση | |
|