Greek GSX-R forum
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum

www.gixxer.gr

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Portal10ΦόρουμΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
» Site Navigation
Navigation Menu

●Σημερινά Ενεργά Θέματα
●Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη
●Ανασκόπηση των δημοσιεύσεων σας
●Αναπάντητες δημοσιεύσεις
●Άρθρα
●Links
●SERVICE MANUAL
●How To...
●Συχνές Ερωτήσεις
●Αναζήτηση
Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Παρόμοια θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
Miou
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_l10ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_c10ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_r10 
JIMK7
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_l10ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_c10ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Poll_r10 
nasos-v
T.R.E
k8 600 kk
kostaskr6
κολτρέϊν
Leroy
ripper
mistiriodis_tsantakias

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA

Πήγαινε κάτω 
+25
ripper
hardworker
zed660
TheVeteran
HUMANGOUS
noodles
busa4ever
Zuki
lazaros-p
[alex]
cks
k8 600 kk
ZX14
vd
topetwrx
brwmogazos
mx5
kostasva
spyroszx
busa respect
babis k6
ghost
louk6
Miou
GSX1340R
29 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

Άντρας Όνομα: : Απόστολος
Τόπος : Κοζάνη
Αριθμός μηνυμάτων : 791
Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου....
Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΤετ 10 Φεβ 2016, 14:29

Την βοήθειά σας!!

Επειδή πρέπει να αλλάξω άμεσα λάστιχα (το μπροστά κυρίως), ρώτησαν σήμερα από το συνεργείο για το τι παίζει σε 190/55/17 πίσω και μπροστά κανονικό, σε BRIDGESTONE BATTLAX S21 & PIRELLI DIABLO ROSSO 3. PIRELLI υπάρχει ένα τελευταίο σετ με ημερομηνία Μάρτιο 2015 στα 360(!!!) με περαστικά και τα BRIDGESTONE S21 θα έρθουν προς τέλη Μαρτίου, οπότε δεν μπορώ να περιμένω. Υπάρχουν επίσης τα S20 EVO αλλά σε 50αρι προφίλ. Ξέρει κανείς αν τα PIRELLI έχουν ιδιαίτερες προδιαγραφές για hayabusa;; Από το λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι...

ΥΓ. Τάχα τα λάστιχα έχουν ακριβύνει. Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα τα pirelli στα ίδια χρήματα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.scooby.gr
HUMANGOUS
Normal gixxer
Normal gixxer
HUMANGOUS

Άντρας Ηλικία : 43
Αριθμός μηνυμάτων : 171
Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Hμερομηνία εγγραφής : 01/06/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 11 Φεβ 2016, 23:10

Παρε τον περιστερα αθηνα και ρωτα για τα pirelli diablo strada, δρομισιο λαστιχο γαματο, πιο μαλακο απο bt 21 bridgeston, ειναι στη κατηγορια sport touring που για το μηχανακι σου ειναι μια χαρα. Εγω πηρα ενα ζευγαρι για να βγαλω το χειμωνα, τιμη λιανικη με περαστικα το δινει κανονικα 240, για το σετ με 180 πισω διασταση. Τωρα για το δικο σου περιπου 260 υπολογιζω.
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 12 Φεβ 2016, 08:20

Το ρισκάρισα και τα παρήγγειλα καλώς ή κακώς, τα καινούρια PIRELLI DIABLO ROSSO 3 (190/55/17 το πίσω) τα οποία ψάχνοντας τα βρήκα σε αυτά τα λεφτά και αλλού. Είναι τα πιο ακριβά της κατηγορίας. Δεν έβγαλα όμως άκρη το κατά πόσο κάνουν για HAYABUSA, αν δεν έχω σκοπό να τα πηγαίνω με μεγάλες ταχύτητες (πάνω από 260) λόγο της τεράστιας φθοράς που έχουν όλα τα λάστιχα σε τέτοιες ταχύτητες. Σχετικά με το πιο τουριστικό που λες HUMANGOUS, δεν θα ήθελα κάτι με λιγότερη πρόσφυση εξαιτίας της πιο σκληρής γόμας. Την μηχανή την πηγαίνω κυρίως σε στριφτερούς δρόμους και θέλω το κατά το δυνατόν την καλύτερη πρόσφυση. Άντε να δω και τα PIRELLI μετά τα BRIDGESTONE S20 EVO και MICHELIN POWER 2 που είχα αρχικά.

Διαβάζοντας αυτά τα 3 λάστιχα τα θεωρούν κορυφαία, με λίγο καλύτερα τα BRIDGESTONE, στα οποία και είναι ακόμη η καρδιά μου, κυρίως για το πόσο φιλικά είναι στο γλίστρημα, κάτι που σημαίνει ασφάλεια! Το μεγάλο πλεονέκτημα των MICHELIN POWER 3 είναι ο πολύ ελαφρύς σκελετός τους, αλλά και πολύ μαλακός παράλληλα.
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

Άντρας Όνομα: : Δημητρης
Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 09:41

Σε προσφατη μου επισκεψη στο Tyre Shop στην Θηβων, ρωτησα για τα S21 & Busa.

Δεν μου τα προτεινε με το σκεπτικο οτι στα πολλα πχ τελικες κτλ δεν ειναι σιγουρο οτι θα αντεξουν το βαρος του μπουσα...

Αρα δεν θα μου τα συνηστουσε με λίγα λόγια. Μονο τα S20 "E"...

Δεν σταματησα εκει, αλλα εστειλα μειλ στην bridge Αγγλιας όμως απάντηση καμία :p...

ΓΙα να πω την αληθεια τελικες για αρκετη ώρα δεν ξέρω πόσοι πλέον το επιχειρούν...

Υπο αυτές τις συνθήκες γιατι να μην τα δοκιμάσω σέτ, παρα να βάλω μόνο ενα πισινό Σ20 Ε?
Τα φοράω απο το 2012 αν δεν απατώμαι αυτά που έχω επάνω.
Miou
Full gixxer
Full gixxer
Miou

Όνομα: : Alexandros
Τόπος : Αθηνα
Αριθμός μηνυμάτων : 13454
Αγωνιζόμενος : Nop...
Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 10:33

αν τα εχεις απο το 12
πρεπει να αλλαξεις και το μπροστα και το πισω απο εχθες ...
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 11:44

Ναι Αλεξ.

Ιουλιο 2012 τα φορεσα με 6000 χιλιομετρα και εκτοτε το μηχανακι εγραψε αλλα 3500 χιλιομετρα τα 4 αυτα χρόνια όπου πέρασε τα 4 χρόνια αυτά παρκαρισμένο μέσα σε κλειστό και σκοτεινό γκαράζ.

ϊσως για αυτό να μην δειχνουν το παραμικρό σημάδι "φθοράς" απο τον χρόνο πχ σκασιματακι, γυαλαδα κτλ. Δείχνουν σαν να φορέθηκαν φέτος.

Dont get me wrong, δεν εννοώ πως έχουν την ίδια απόδοση με φρέσκα απλα δεν δείχνουν οπτικά τουλάχιστον το παραμικρό σημάδι πως είναι 4 σχεδόν ετών.

Σ21 η Σ20...εκεί είναι το ερώτημα...και η Bridgestone δεν απαντά...μάλλον πρέπει να στείλω και αλλού e-mail.
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 14:12

Τι αλλο θα απαντουσε ο Αμερικανος...εκτος απο "go by the book..."

Hi Dimitris,

The S20 E spec you menti ok ned is the OE slec for the Kawasaki ZX-14, not the Hayabusa. The OE rire for the Hayabusa is the BT015 M spec. The BT015 gives that bike very good high speed stability so that would be the first recommendation. The S21 is the second choice for that particular bike.

Επειδη απαντησε απο κινητο και ισως μερικοι δεν βγαζετε ακρη γραφει οτι το Σ20 Ε ειναι το ελαστικο πρωτης τοποθετησης για το ΖΧ 14 οχι το Χαγιαμπουσα...Αντιστοιχα για το μπουσα ειναι το ΒΤ015Μ το οποιο προσφερει πολυ καλη σταθεροτητα σε υψηλες ταχυτητες επομενως θα ηταν η πρωτη προταση του. Η δευτερη θα ηταν το Σ21...

:p
TheVeteran
Adv. gixxer
Adv. gixxer
TheVeteran

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 457
Αγωνιζόμενος : Δε νομιζω!
Hμερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 15:45

Παλικαρια με τα busa, δυστυχως τελειο λαστιχο...ΔΕΝ υπαρχει!
Sport ελαστικα που ειναι πιο κορωνατα στα πολλα θα κουνανε λιγο αλλα στα στριφτερα κομματια θα ειναι πιο βεντουζα και τρωγονται πιο γρηγορα. Τα πιο touring παλι δινουν σταθεροτητα και περισσότερα χλμ αλλα χανουν λιγο στο ...βεντουζαρισμα.
Παιξτε με τις μαρκες και βρειτε αυτο που σας δινει την αισθηση που σας αρε.
thanks
zed660
Hero gixxer
Hero gixxer

Άντρας Όνομα: : Δημήτρης
Τόπος : εδώ
Αριθμός μηνυμάτων : 1497
Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 05 Μάης 2016, 17:09

Τα s20 έχουν ίδια κορώνα με τα s21;
Miou
Full gixxer
Full gixxer
Miou

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 06 Μάης 2016, 13:17

γιατι βαζεις στο παιγνιδι τα σ20 ?
υπαρχουν στις διαστασεις σου ?
δεν νομιζω να υπαρχουν πια
μιας και την μεγαλη εβδομαδα εψαχνε ο γαμπρος μου να βαλει στο δικο του και δεν υπηρχαν και τελικα εβαλε τα 21
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΣαβ 07 Μάης 2016, 10:31

Yes, if you liked the S20 you should really like the S21. For that bike we like to recommend the OE spec first. If it was a GSX-R it would be a different story...

Με λιγα λογια δεν μας διαφωτισε κιολας....

brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΤρι 10 Μάης 2016, 14:35

Απο Bridgestone Εurope.

From Bridgestone Europe perspective we do recommend for the Suzuki GSXR 1300 Hayabusa (2008-2016) the following fitment :

Front : Battlax Hypersport S20F ‘E’ Spec

Rear : Battlax Hypersport S20R ‘E’ Spec

Those tyres are following the real needs of the Suzuki GSXR 1300 Hayabusa (2008-2016) model.

Regarding max speed , load/weight distribution and power we cannot guarantee the same performance with Battlax Hypersport S21.

But size wise, the Battlax Hypersport S21 is available as well in the sizes for the Suzuki GSXR1300 Hayabusa (2008-2016) model :

120/70ZR17 M/C 58(W)

190/50ZR17 M/C 73(W)

I hope i could answer your question.

Don’t hesitate to contact us back for any other information.

Many thanks

Kind regards

Fabian

hardworker
Jr.gixxer
hardworker

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 34
Hμερομηνία εγγραφής : 24/02/2012

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΤρι 10 Μάης 2016, 23:11

GSX1340R έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
ΟΔΗΓΩ HAYABUSA 09 ME ΕΛΑΣΤΙΚΑ METZELER M5.
ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 6000 ΚΜ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΑΛΑΝΙΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ!!!
ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΔΕ ΟΤΙ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΖΕΣΤΑΜΑΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ DUNLOP D211 GP RACER ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΤΟ.

Φιλε τα D211 παραειναι πιστιαρικα με μικρη σχετικα διαρκεια ζωης.Αν θελεις σε DUNLOP θα σου προτεινα τα SPORTSMART 2 που εχω στο δικο μου 1000 και ειμαι ευχαριστημενος.Φιλος με μπουσα εχει δοκιμασει τα BATTLAX S20 και ειναι οτι πρεπει..
επισης ριξε μια ματια στις σελιδες των κατασκευαστων να παρεις μια ιδεα.

topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 12:31

brwmogazos έγραψε:
Απο Bridgestone Εurope.

From Bridgestone Europe perspective we do recommend for the Suzuki GSXR 1300 Hayabusa (2008-2016) the following fitment :

Front : Battlax Hypersport S20F ‘E’ Spec

Rear : Battlax Hypersport S20R ‘E’ Spec

Those tyres are following the real needs of the Suzuki GSXR 1300 Hayabusa (2008-2016) model.

Regarding max speed , load/weight distribution and power we cannot guarantee the same performance with Battlax Hypersport S21.

But size wise, the Battlax Hypersport S21 is available as well in the sizes for the Suzuki GSXR1300 Hayabusa (2008-2016) model :

120/70ZR17 M/C 58(W)

190/50ZR17 M/C 73(W)

I hope i could answer your question.

Don’t hesitate to contact us back for any other information.

Many thanks

Kind regards

Fabian

Δημήτρη όπως έγραψα πιο πάνω έβαλα τελικά PIRELLI DIABLO 3. Πρώτα μπροστά μια που το BRIDGESTONE S20 EVO που είχα είχε τουλάχιστον άλλα 1000-1500 χιλ.. Όχι και να προτείνουν τα ΒΤ15! Αυτά δεν είναι πανάρχαια;; Επίσης πως είναι δυνατόν αυτά που κάνουν για το Kawasaki ZX-14 να μην κάνουν και για HAYABUSA που έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά βάρους-ισχύος;;

Απάντηση δεν πήρα ούτε και εγώ και το αν τα PIRELLI DIABLO 3 αν κάνουν για HAYABUSA και μάλλον δεν κάνουν από ότι κατάλαβα. Με δεδομένο όμως ότι πλέον δεν ταξιδεύω με απαγορευτικές ταχύτητες (πάνω από 260), μια που πέρσι μου φαγώθηκε σε 3000+ χιλ. το πίσω λάστιχο έτσι και δεν λέει, το ρίσκαρα και τα έβαλα. Ήδη με το BRIDGESTONE S20 EVO που είχα βάλει μετά την καταστροφή του προηγούμενου έβγαλα σχεδόν 6000 χιλ. (!!!!) με ταχύτητες ταξιδιού 180-200 και μια φορά Σέρρες.

1η οπτική εντύπωση είναι η τεράστια καμπυλότητα του μπροστινού! Έχει τόση καμπυλότητα που ακόμη και να ρίξεις κάτω την μηχανή το πέλμα δεν θα τελειώσει, αν και το μπροστινό δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ από όσο ξέρω. Το πίσω έχει και αυτό περισσότερη καμπύλη, αλλά όχι τόσο πολύ. Εδώ όμως αυτό είναι καλοδεχούμενο μια που σε κάποιες περιπτώσεις με πολύ καλή άσφαλτο, παρά την σωστή (Wink στάση σώματος τα πίσω που είχα έως τώρα (MICHELIN - BRIDGESTONE ) δεν είχαν άλλο πέλμα!

2η εντύπωση ο μαλακότερος σκελετός (αναμενόμενο) από τα θεόσκληρα κατά παράδοση BRIDGESTONE, σκληρότερα όμως από τα MICHELIN POWER 2 που είχα κάποτε. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Μάλιστα η ανάρτηση κοπανά λίγο λιγότερο, μια που ο μαλακότερος σκελετός βοηθά.

3η εντύπωση είναι ότι στην πόλη γλιστράνε αρκετά περισσότερο από τα MICHELIN – BRIDGESTONE είτε κρύα είτε ζεστά.

4η εντύπωση αλλά ίσως λανθασμένη, είναι ότι σε μια βόλτα που είχα πίσω ακόμη το BRIDGESTONE για πρώτη φορά μου γλίστρησε (όχι από δύναμη) μια ιδέα σε στροφή το πίσω με καμιά 150-160. Μέχρι τώρα όσες φορές μου γλίστρησε η μηχανή γλίστρησε μπροστά και μόνο. Αυτό ίσως λέει κάτι.

Από φθορές μέχρι τώρα με τα 1800 χιλ. το μπροστινό και 1000 το πίσω σε ταξίδι μονοκοπανιά, με ταχύτητες στα μισά χιλ. 160-200 και στα υπόλοιπα με πατημένες στροφές δεν πρόσεξα κάποια ιδιαίτερη φθορά. Πιέσεις 38 εμπρός-πίσω.

Σε βροχή δεν οδήγησα ακόμη οπότε δεν ξέρω, αλλά ούτε και έχω σκοπό να τα δοκιμάσω σε τέτοιες συνθήκες. Αν γλιστράνε και τόσο φιλικά όσο και τα BRIDGESTONE τότε θα είναι όλα εντάξει.

Τέλος τα 4 χρόνια που έχουν τα δικά σου, εγώ δεν τα θεωρώ πολλά (χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου) εφόσον δεν τα έχει κάψει ο ήλιος, που δεν τα έχει κάψει μια που ήλιος τα βλέπει μόνο στις βόλτες που κάνεις. Ημερομηνία παραγωγής τι έχουν; Οι ίδιες εταιρίες έχουν αναθεωρήσει θα έλεγα την διάρκεια ζωής των ελαστικών κατά πολύ προς τα επάνω. Στο αυτοκίνητό μου για να καταλάβεις (αν και δεν θα ήθελα να συγκρίνω) έχω τα λατρεμένα μου BRIDGESTONE RE070 με ημερομηνία του 2007 και πλέον 1500 χιλ. (έχω παραδώσει πινακίδες εδώ και 4 χρόνια). Στην εμφάνιση είναι σαν καινούρια, αλλά και η αίσθηση στον δρόμο είναι αντίστοιχη. Πέρσι (8 χρόνια μετά και σε χώρο στάθμευσης πάντα) που το έβγαλα και χρονομέτρησα συγκεκριμένη αγαπημένη διαδρομή, προς έκπληξή μου είδα ότι έκανα ακριβώς ίδιο χρόνο με παλιά!! Παρόλα αυτά τα 9 χρόνια πλέον που τα έχω είναι όντως πολλά, ειδικά για την ψυχολογία.
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 14:07

Προφανως και για να καλυψουν τον κωλο τους προτεινουν αρχικα ΟΤΙ ακριβως ελαστικα συνηστά ο κατασκευαστής.

Ο Αμερικλάνος εγραψε π@π@ρολογίες.
Ο Γάλλος πιο διαβασμένος-λογικός αναφέρθηκε στα S20 E. Τα S21 δεν μπορεί να τα προτείνει εκτιμώ γιατι ίσως να έχουν πιο "ευκαμπτο" σκελετο-γόμα?

Ενώ θα ήθελα να φορέσω ένα φρέσκο μοντέλο πχ S21 μάλλον θα καταλήξω στα S20 E να είμαι σίγουρος, κυρίως γιατί είναι βαρύ το μηχανάκι και γιατί είμαι και βαρύς σαν αναβάτης...

Τα δικά μου προχθές που πήγα Σούνιο, τα κοίταξα ξανά και ημ/νία παραγωγής έχουν το 2011. Είναι τα πρώτα Σ20 που βγήκαν. Όχι τα Εβο του 2014?...

Φορέθηκαν σε γνωστό μαγαζί της Καλλιρόης και έκτοτε το μηχανάκι παρέμεινε σε σκοτεινό κλειστό πάρκινγκ στην Καλαματα. Ήλιος δεν τα εβλεπε και ειλικρινά, οπτικά τουλάχιστον δεν δείχνουν την παραμικρή "ταλαιπωρία".

Σε κονσερβάδικα ελαστικά, έχω εμπειρία, σε 2τροχα όμως, λίγα πράγματα. Αν ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια τοτε σίγουρα τα ελαστικά έχουν χάσει ενα ποσοστό απο την απόδοση τους μετά απο τόσα χρόνια όμως δεν έχουν το παραμικρό σκασιματάκι, ούτε γυαλάδα κτλ.Η γόμα δείχνειο ακόμη μαλακή με το χέρι σου αν την πιέσεις στα λούκια. Στον δρόμο δεν νιώθεις καμία ασάφεια (όπως και πλαγιασμένος-οκ δεν ξύνουμε γόνατο"ακόμα":p) και σε χαζοχουφτωματάκια μέσα στην Αθήνα δεν είναι σπινιαρίστρα συγκριτικά με το όταν τα φόρεσα ώστε να έχω κάποιες δηλαδή ενδείξεις πως έχουν ξεραθεί. Παρόλα αυτά το πισινό θα με βγάλει αλλα 1000 χιλιόμετρα σίγουρα και απο το να αλλάζω μόνο πίσω (παρότι το μπροστά δειχνει καινούριο) θα προτιμήσω σετ.

Σε ελαστικα και αναλώσιμα δεν ήμουν ποτέ τσιγκούνης, κάθε άλλο...

Τα 070 που φοράς στο αμάξι είναι ωραία ελαστικά αλλα δεν βγήκαν σε 17άρα στο προφίλ μου και ήθελα να τα δοκιμάσω. Στον κουβά μου κάθε 7000 χιλιόμετρα τα μπροστινά ελαστικά χαιρετούν. Τελειώνουν σχεδόν τα αυλάκια τους, όχι απο κόντρες, ούτε απο χαζοσπινιαρίσματα. Απλά δεν αντέχουν την ροπή του κουβά παρότι κυκλοφορώ με μικρή πίεση κάθε ημέρα.

Potenza 050A χαιρέτισαν, Toyo R888 (μετά απο ενα τρακ ντει) και γρήγορες βόλτες στα 10 000 χιλιόμετρα έφτασαν λινά, Τ1Ρ στα 7000 χιλιόμετρα επίσης "τον πούλο", και γύρισα σε Parada σαν πιό σκληρά λίγο αλλα δέν τα βλέπω να αντέχουν. Επειδή το αμάξι τα τελευταία χρόνια όμως δεν γράφει χιλιόμετρα, βλέπω την διαφορά στο πέλμα τους "σκληρότητα, κράτημα" πως αλλάζει χρόνο με τον χρόνο παρότι είναι σε πάρκινγ πιλοτής το αμάξι παρατημένο.

Τεσπα αρκετό off topic...

Μέσα στο καλοκαίρι με βλέπω για νέο σετ S20 "E" και ξενοιάζω. Εκει ψιλοκαταλήγω...
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 14:32

Αρκεί να βρεις πλέον S20 E μια που έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Δηλαδή για να καταλάβω, για HAYABUSA ποιες εταιρείες βγάζουν τελικά; Θα το ρισκάριζα πάντως όπως ήδη έκανα για τα S21, μια που από σκελετό σαν BRIDGESTONE είναι κλάσεις ανώτερα και δεν μπορώ να βρω ένα λόγο για το ότι θα έχουν θέμα με το βάρος της HAYABUSA. Όπως έγραψα ξανά, τι διαφορετικό έχει ένα KAWASAKI ZX14;
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 17:14

Εισαι σιγουρος οτι εχει σταματησει η παραγωγή τους?
Miou
Full gixxer
Full gixxer
Miou

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 17:40

οπως σου εχω γραψει και πιο πανω εψαχνε ο γαμπρος μου την μεγαλη εβδομαδα να βαλει και δεν υπηρχαν
και τελικα αναγκαστηκε και εβαλε τα 21

αν και να σου πω την αληθεια τους εχω ικανους τους λαστιχαδες να του ειπαν παπαριες
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 19:42

brwmogazos έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι εχει σταματησει η παραγωγή τους?

Φαντάζομαι Δημήτρη ότι αν θα υπάρχουν θα υπάρχουν στοκ, όπως και ένα ζευγάρι S20 EVO που είχα βρει. Και εφόσον μιλάμε για πιο προηγούμενο μοντέλο και από το EVO που και αυτό σταμάτησε, τότε φαντάσου την ημερομηνία παραγωγής. Θεωρώ ότι θα είναι τουλάχιστον 2+ χρόνων (που για μένα δεν είναι θέμα) και αν δεν κάνεις 5000 χιλ. τον χρόνο (που δεν κάνεις από ότι κατάλαβα) για να τα φας, τότε θα πας ακόμη πιο μακριά και θα έχεις λάστιχα ίδια ηλικίας με αυτά που φοράς τώρα σε 2 χρόνια, δηλαδή τουλάχιστον 4,5 χρόνια.
ripper
Elite gixxer
Elite gixxer
ripper

Άντρας Όνομα: : Σωτηρης
Τόπος : Μαλδιβες
Αριθμός μηνυμάτων : 3618
Αγωνιζόμενος : Μόνο στο ps4 πλεον !!!!
Και μονο με kawasaki!!!!
Hμερομηνία εγγραφής : 28/10/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠεμ 12 Μάης 2016, 22:10

Εβαλα εγω τα s20 evo στην γρια (180αρι πισω) και ενα φιλαρακι (190αρι πισω) πριν καμια 20αρια μερες. Απο οτι μου ειπανε τα βγαζουν ακομα ,απλα εχουν εξαντληθει τα αποθεματα στον αντιπροσωπο.
brwmogazos
Adv. gixxer
Adv. gixxer
brwmogazos

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 13 Μάης 2016, 10:09

If that is the case που λενε :p

τότε ναι δεν θα βάλω ελαστικά παλιάς ημερομηνίας παραγωγής.

Θα βάλω ενα σετάκι Σ21 επάνω και τέλος.
Chrisk6
Normal gixxer
Normal gixxer
Chrisk6

Άντρας Όνομα: : Χρηστος
Αριθμός μηνυμάτων : 276
Αγωνιζόμενος : Σκληρα...
Hμερομηνία εγγραφής : 09/02/2012

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 13 Μάης 2016, 14:22

Miou έγραψε:
οπως σου εχω γραψει και πιο πανω εψαχνε ο γαμπρος μου την μεγαλη εβδομαδα να βαλει και δεν υπηρχαν

αν και να σου πω την αληθεια τους εχω ικανους τους λαστιχαδες να του ειπαν παπαριες

Θα μας πεις και τι λενε τα S21...?
Εμαθες κατι?
Τα σκεφτομαι εντονως για το επομενο μου σετακι κ απο το λιγο διαβασμα στο νετ βρισκω καλες κριτικες.
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 13 Μάης 2016, 14:48

Chrisk6 έγραψε:

Εμαθες κατι?
Τα σκεφτομαι εντονως για το επομενο μου σετακι κ απο το λιγο διαβασμα στο νετ βρισκω καλες κριτικες.

Και εγώ διάβασα κορυφαίες κριτικές. Τα θεωρούν κορυφαία, με 2α τα PIRELLI DIABLO ROSSO 3 και 3α τα MICHELIN POWER 4.
Miou
Full gixxer
Full gixxer
Miou

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΠαρ 13 Μάης 2016, 17:07

Chrisk6 έγραψε:
Miou έγραψε:

Εμαθες κατι?

δεν εχει κανενα μα κανενα νοημα να σου πω τις εντυπωσεις του γαμπρου μου ( κουλαδι φουλ)
μιας και το μηχανακι του δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το δικο σου

αλλα τωρα τι mal@kies καθομαστε και λεμε ?
υπαρχει περιπτωση να ειναι κακα ??
topetwrx
Adv. gixxer
Adv. gixxer
topetwrx

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA   ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA - Σελίδα 3 EmptyΤρι 25 Οκτ 2016, 14:46

Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω ενδιαφέροντα. Ότι το METZELER SPORTEC™️ M7 RR (τα οποία δεν τα είχα ποτέ στο μυαλό μου) βγήκε το καλύτερο λάστιχο στην κατηγορία supersport ελαστικών με 2ο το PIRELLI DIABLO ROSSO 3.Παρακάτω βλέπετε την κατάταξη βάση χρόνων σε Ισπανική πίστα (Spanish circuit of MotorLand Aragón) τον Φεβρουάριο του 2016. Για να μην επηρεαστούν οι αναβάτες από την μάρκα κτλ, όλα τα λάστιχα ήταν πριν την χρήση καλυμμένα με κουβέρτες (όχι για ζέσταμα αλλά για απόκρυψη ΚΑΙ ΜΟΝΟ). Μπήκαν στην πίστα κρύα και όλα δοκιμάστηκαν σε 5 γύρους. Βαθμολογήθηκαν σε μια κλίμακα από το 1 χάλια έως το 10 τέλειο πάνω σε 14 κριτήρια, τα κυριότερα εκ των οποίων ήταν χρόνος προθέρμανσης, κράτημα, ουδετερότητα ελαστικού(τι είναι αυτόWink, σπορ χαρακτήρας, ευκολία χρήσης, σταθερότητα, απόσβεση κραδασμών, κράτημα κρύο, και χρόνος πίστας.

1. METZELER SPORTEC™️ M7 RR | 2:09.46 | 8.9/10

2. Pirelli DIABLO ROSSO™️ III | 2:10.12 | 8.2/10

3. Continental SportAttack3 | 2:11.81 | 7.6/10

4. Bridgestone Battlax S21 | 2:10.83 | 7.2/10

5. Dunlop SportSmart 2 | 2:15.02 | 6.1/10

6. Michelin Pilot Power 3 | 2:16.12 | 5.9/10

Πηγή:
https://de.mynetmoto.com/news.cfm/1019-comparative-tyre-tests-by-the-british-publication-motorcycle-news.html

Επίσης διάβασα παρακάτω για το νέο BRIDGESTONE S21 το οποίο το βγάζουν καταπληκτικό, χωρίς όμως σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Γυρνά βάση της BRIDGESTONE σε συγκεκριμένη πίστα 1,8'' γρηγορότερα και έχει 30% περισσότερη αντοχή στην φθορά κατά την εταιρεία.
Μου κάνει εντύπωση ότι και στις 2 δοκιμές που διάβασα θεωρούν αντίπαλό τους τα PIRELLI DIABLO CORSA και όχι τα ROSSO 3 ή τέλος πάντως τα θεωρούν πιο κοντά στα πρώτα. Παρόλα αυτά στην πιο πάνω δοκιμή που έβαλα τα ROSSO 3 τα πήγανε καλύτερα!! Μπέρδεμα!! Rolling Eyes Από ότι καταλαβαίνω όλα σχεδόν είναι σε γενικές γραμμές εξαιρετικά.

http://www.superbike.co.uk/product-reviews/bridgestone-s21-review-what-my-mate-thinks/

http://www.carbuyer.com.sg/bikes/1003-bridgestone-s-newest-tyre-the-battlax-s-21-spells-serious-competition-for-the-hypersport-tyre-segment

Ο Van Netting θεωρεί καλύτερα τα παρακάτω με πρώτο πάλι ένα METZELER άλλου τύπου το Metzeler Racetec RR K3 το οποίο όμως είναι του 2015. Μήπως είναι το προηγούμενο από το SPORTEC™️ M7 RR;;
https://lifeatlean.com/best-bike-tyres-for-road-riding-and-track-days-2016/

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ HAYABUSA
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 4Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ;
» ΕΛΑΣΤΙΚΑ
» On the throttle- ελαστικα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek GSX-R forum :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ :: ΖΑΝΤΕΣ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-
Μετάβαση σε:  
Copyright ©2008 - 2023, gixxer.gr
gixxerforum@gmail.com