| πατεντα διακοπτης για φωτα | |
|
+8platonas ghost mx5 frozen Black Eagle Miou kostasva gsxr power k8 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
gsxr power k8 Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 341 Hμερομηνία εγγραφής : 17/10/2011
| Θέμα: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 01:13 | |
| καλησπερα παιδες....! εχω παρατητρησει πως απο τοτε που εβαλα τα ξενον μικρη-μεγαλη σκαλα η μπαταρια μου εχει ψιλο ψωφησει. να σημειωσω πως το μηχανακι μπορει να κανει να βγει στο δρομο και 2-3 εβδομαδες. υπαρχει καποια πατεντα σε διακοπτη ωστε να σβηνω τα φωτα την ημερα εντελως.............? | |
|
| |
kostasva Normal gixxer
Όνομα: : κωστας Τόπος : θεσσαλονικη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 107 Αγωνιζόμενος : στο δρομο με τον εαυτο μου Hμερομηνία εγγραφής : 06/06/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 06:20 | |
| βεβαιως.......τα xenon καπου εχουν ενα ρελε με 4 καλωδια , δεν πειραζεις τα 2 χοντρα , που το ενα παει στην μπαταρια και το αλλο στο ballast , δεν πειραζεις το σωμα , και κοβεις και παρεμβαλεις ενα διακοπτακι στο τεταρτο , που ειναι η εντολη........ετσι απλα | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 09:44 | |
| ρε βασιλη μηπως εχει αρχισει να τα παιζει γενικα η μπαταρια σου και δεν φταινε τα φωτα? εγω εχω χενον στο μηχανακι πανω απο 1 χρονο και το βγαζω μια φορα την εβδομαδα και η μπαταρια δεν εχει κανενα προβλημα... και ειναι η μαμα ακομα ... απο το 05 πανω στο μηχανακι... | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 12:41 | |
| Εγω εχω βαλει διακοπτη, αλλα δεν θα σε βοηθησει στο να γεμιζει η μπαταρια. Πρεπει, αν δεν το βγαζεις μια βολτα την εβδομαδα, να παρεις κανενα φορτιστη. Το μονο καλο με τον διακοπτη στα xenon ειναι οταν βαζεις μπροστα τη μηχανη να μην κανει τις αυξομειωσεις στην λαμπα και σου την καψει. Εγω την βαζω πρωτα μπροστα και μετα ανοιγω τον διακοπτη. | |
|
| |
frozen Adv. gixxer
Όνομα: : νικος Τόπος : αθηνα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 708 Hμερομηνία εγγραφής : 07/08/2011
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 18:50 | |
| | |
|
| |
mx5 Full gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1084 Hμερομηνία εγγραφής : 27/09/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 19:14 | |
| Αλλαξτε του θεση βρε παιδια. Δεν εχει δουλεια αυτο στις δραστηριοτητες-track days | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 19:26 | |
| - mx5 έγραψε:
- Αλλαξτε του θεση βρε παιδια. Δεν εχει δουλεια αυτο στις δραστηριοτητες-track days
ποποοο εχεις δικιο μου ειχε ξεφυγει .... | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 19:36 | |
| | |
|
| |
frozen Adv. gixxer
Όνομα: : νικος Τόπος : αθηνα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 708 Hμερομηνία εγγραφής : 07/08/2011
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 20:19 | |
| | |
|
| |
Black Eagle Hero gixxer
| |
| |
ghost Hero gixxer
Όνομα: : Κώστας Τόπος : Κυπαρισσία Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 2970 Αγωνιζόμενος : Married Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 21:06 | |
| δεν χρειαζεται να βαλεις διακοπτη...μπορει ενα μαστορι να σου γεφυρωσει τα ρευματα στα φωτα ωστε οταν γυριζεις το κλειδι να ανοιγουν τα φωτα και με το που πατας μιζα να μην κανουν το ανοιξε-κλεισε καθολου, αλλα να συνεχιζουν να μενουν ανοικτα (αυτο για τον κινδυνο να καει η λαμπα)...οσο για την μπαταρια, φταιει η ακινησια των 2-3 εβδομαδων και οχι τα xenon επισης δεν υπαρχει λογος να κλεισεις τα φωτα την ημερα γιατι με τις στροφες που δουλευει ο κινητηρας, η μπαταρια γεμιζει... | |
|
| |
gsxr power k8 Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 341 Hμερομηνία εγγραφής : 17/10/2011
| Θέμα: πατεντα διακοπτης για φωτα Τρι 21 Φεβ 2012, 23:22 | |
| παιδες μπορει να τα εχει παιξει η μπαταρια μου αν και ειναι μαμα (2009). 8α την φορτισω και αν δεν γινει δουλεια θα παμε για αλλαγη. σας ευχαριστω ολους....... | |
|
| |
platonas Adv. gixxer
Όνομα: : Πλάτωνας Τόπος : Νίκαια Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 596 Αγωνιζόμενος : Στο ενσημο... Hμερομηνία εγγραφής : 15/07/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 00:44 | |
| Να προσθεσω οτι καπου ειχα διαβασει για μια πατεντα , οπου οταν γυρναγες διακοπτη και εβαζες μπρος , τα φωτα δεν αναβαν...οταν παταγες μια το σινιαλο αναβαν και εμεναν κανονικα αναμενα ολη την ωρα. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 16:27 | |
| - platonas έγραψε:
- Να προσθεσω οτι καπου ειχα διαβασει για μια πατεντα , οπου οταν γυρναγες διακοπτη και εβαζες μπρος , τα φωτα δεν αναβαν...οταν παταγες μια το σινιαλο αναβαν και εμεναν κανονικα αναμενα ολη την ωρα.
Αυτό είναι ενδιαφέρον!Αν μπορείς να βρείς πώς γίνεται πόσταρε το εδώ να το δούμε. | |
|
| |
SuzukaK4 Adv. gixxer
Όνομα: : Βαγγελης! Τόπος : Salonica Rules! Αριθμός μηνυμάτων : 445 Hμερομηνία εγγραφής : 26/11/2011
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 16:41 | |
| Παιδια στανταρ υπαρχει ενα θεμα με τη μπαταρια... εμενα πολλες φορες ειδικα με τα πολλα κρυα.. οταν ανοιγα το διακοπτη να βαλω μπρος δεν ανοιγαν καθολου τα φωτα... και μετα που ξεκινουσα και σταματουσα σε κανα φαναρι ανοιγοκλεινα το διακοπτη και τοτε αναβαν... δε ξερω τι παιζει ακριβως παντως οσους εχω ρωτησει.. με λενε οτι ειναι απο το κρυο και επειδη τραβανε ρευμα τα ξενον και γενικα το καντραν για τη εκκινηση τα παιζει η μπαταρια...! | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 19:38 | |
| Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.Τα Xenon τραβανε παρα πολυ ρευμα την στιγμη που αναβουν και μετα τραβανε λιγοτερο ρευμα απο μια συμβατικη λαμπα. Αν το μηχανακι δουλευει σωστα και δεν εχει θεμα με πηνια και ανορθωτη τοτε τα xenon δεν δημιουργουν κανενα προβλημα, ισα ισα που βοηθανε κιολας. Οσο για το κυκλωματακι που ειπε ο Πλατωνας δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ δυσκολο.Οριστε ενα προχειρο σχεδιο στα γρηγορα. Το ρευμα οταν βαλουμε μπρος την μηχανη βλεπουμε πως επειδη ολοι ειναι ανοιχτα δεν παει πουθενα αρα δεν αναβουν τα φωτα πορειας.Οταν πατηθει το μπουτον του σινιαλου τοτε το ρευμα κλεινει κυκλωμα και περναει αναβοντας τα φωτα και οπλιζοντας και το ρελε που με την σειρα του οταν οπλισει κλεινει την επαφη της αυτοσυγκρατησης.Οταν αφησουμε το μπουτον του σινιαλου το ρευμα θα συνεχισει να κλεινει κυκλωμα μεσω της αυτοσυγκρατησης αρα τα φωτα μας θα δουλευουν κανονικα. Για να κλεισουν τα φωτα θα πρεπει να σβησει η μηχανη με το κλειδι στην θεση off.ΠΡΟΣΟΧΗ οχι στην θεση ΟΝ γιατι τοτε θα συνεχισουν να ειναι αναμενα τα φωτα. Ελπιζω να βοηθησα. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 20:09 | |
| Χάνουμε το σινιάλο με αυτόν τον τρόπο? | |
|
| |
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 20:17 | |
| Οχι απλα οταν θα πατας να αναψουν τα φωτα πορειας θα αναβει και η μεγαλη σκαλα. Μετα θα δουλευουν κανονικα ολα.Ας πει την γνωμη του και οποιος αλλος γνωριζει κατι. Να πω πως δεν το εχω δοκιμασει σε καποιο μηχανακι απλα γραφω οτι ξερω με βαση αυτο που σπουδασα (ηλεκτρολογος). | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 22:15 | |
| Παρε ενα σχετικο τοπικ. Δοκιμασμένο δουλεύει!! λινκ | |
|
| |
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 22:54 | |
| Διαβαζοντας το αντοιστοιχο link που εδωσε ο kapnias βλεπω πως το κυκλωμα ειναι το ιδιο αλλα εχω ξεχασει να βαλω μια διοδο zener στον διακοπτη του σινιαλου ο οποιος στην ουσια δεν θα επιτρεπει το ρευμα να παει απο τα φοτα πορειας προς την μεγαλη σκαλα.Αν δεν μπει η zener θα αναβουν μαζι με τα πορειας και η μεγαλη σκαλα. | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Τετ 22 Φεβ 2012, 23:04 | |
| Οχι ζενερ,απλή δίοδο θέλει. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: πατεντα διακοπτης για φωτα Πεμ 23 Φεβ 2012, 00:33 | |
| | |
|
| |
| πατεντα διακοπτης για φωτα | |
|