| Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giannisp Normal gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Στην πλατεια του χωριου Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 201 Αγωνιζόμενος : Για το μεροκάματο Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2010
| Θέμα: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Δευ 21 Μάης 2012, 21:06 | |
| Βασικά πέσανε στα χέρια μου πολυεστερικά και λέω να τα σενιάρω λίγο και να τα βάλω επάνω. Η δουλειά θα γίνει απο εμένα απλά χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Έχουν χρώμα επάνω άσχετο με το χρώμα της μηχανής οπότε θα πρέπει να τριφτούν και να βαφτούν. Διαβάζω διάφορα αλλά δεν βγάζω και πολύ άκρη. Στα γυαλόχαρτα υπάρχουν διάφορα νούμερα. Πώς ακριβώς λειτουργούν και με ποιά σειρα? Σε ποιό σημείο τελειώνει το τρίψιμο και τι επακολουθεί? Διαβάζω για ασταρώματα βερνίκια και λοιπά.... Εργαλεία όπως κομπρεσέρ με πιστόλι βαφής και λοιπά υπάρχουν όπως επίσης και χώρος υπάρχει. Για ρίξτε καμιά πληροφορία να ξεκινάω σιγά σιγά.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! | |
|
| |
louk6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιαννης Τόπος : βολος Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 2024 Αγωνιζόμενος : Αμα τυχει... οπου τυχει.... Hμερομηνία εγγραφής : 30/08/2011
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Δευ 21 Μάης 2012, 21:18 | |
| οσο μεγαλωνουν τα νουμερα στα γυαλοχαρτα τοσο πιο ψιλα ειναι. ξεκινας με μικρο νουμερο να παρεις τα χοντρα και μετα με μεγαλυτερο για να λυανεις τις βαθιες χαρακιες που εκανε το χοντρο γυαλοχαρτο.. τι στιγμη που εινα βαμμενο ε χρειαζεται ασταρωμα (συνηθως) εσυ δε χρειαζεται να ξυσεις μεχρι να φυγει το χρωμα, αρκει να φυγει η γυαλαδα απο το βερνικι και εισαι ετοιμος | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 01:05 | |
| το μυστικο της επιτυχιας για να φτασεις μεχρι το τελος,ειναι η αγνοια :P :P κ μη νομιζεις οτι σε δουλευω. παιρνεις γυαλοχαρτα ξηρας μονο,τα νερου δεν θα σου χρειαστουν προς το παρον. τα ξηρας ειναι μπεζ απο κατω κ ειναι σαν αμμος απο πανω.παρε μερικα 180,250 κ 280. ενα τριβειο παλμικο,μασκα με φιλτρο οπωσδηποτε κ οσο το δυνατον προστασια να μην υπαρχει εκτεθημενο δερμα. ειναι βασικο...για τη φαγουρα. ξεκινα λιγο απαλα με το χερι χωρις να πιεζεις πολυ,να δεις πως τρωει το υλικο το γυαλοχαρτο κ μετα μολις του παρεις τον αερα ,μπες με το τριβειο. δεν το βρεχεις καθολου σ αυτο το σταδιο κ να ξερεις θα σηκωθει πολυ σκονη.γι αυτο προστασια. οσο κατεβαζεις υλικο,τοσο ανεβαινεις σε νουμερα.μεχρις ωτου να φυγει εντελως το χρωμα κ να αρχισει να φαινεται ενα πραγμα γκρι. τις γωνιες μονο να προσεχεις μην τις πας κοντρα ουτε με το χερι ουτε με το τριβειο. γενικα στο τριψιμο σε παιρνει να κανεις μικρα λαθακια,δεν εχει αγχος,μονο μη φας καμια γωνια κ μη κατεβεις πολυ ωστε να φανει κατι σαν διαφανο. αυτα απο μενα κ σε οσο πιο απλα ελληνικα γινεται καλη επιτυχια. - louk6 έγραψε:
- οσο μεγαλωνουν τα νουμερα στα γυαλοχαρτα τοσο πιο ψιλα ειναι. ξεκινας με μικρο νουμερο να παρεις τα χοντρα και μετα με μεγαλυτερο για να λυανεις τις βαθιες χαρακιες που εκανε το χοντρο γυαλοχαρτο.. τι στιγμη που εινα βαμμενο ε χρειαζεται ασταρωμα (συνηθως) εσυ δε χρειαζεται να ξυσεις μεχρι να φυγει το χρωμα, αρκει να φυγει η γυαλαδα απο το βερνικι και εισαι ετοιμος
στα πολυεστερικα καλο ειναι να το βγαλει ολο το χρωμα αφου θα τριψει που θα τριψει. πολλες φορες μια βαφη πανω σε βαφη ειναι αιτια αποκολλησης κ παει τσαμπα ο κοπος. αν εβαφε πχ κανα ρεζερβουαρ που ειναι μεταλλο κ απο κατω γαλβανισμενο κ εργοστασιακα βαμμενο,τοτε ναι θα το τριβε λιγο μεχρι να θαμπωσει το βερνικι κ κατευθειαν χρωμα χωρις ασταρι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την panosk8 στις Τρι 22 Μάης 2012, 13:00, 1 φορά | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Στην πλατεια του χωριου Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 201 Αγωνιζόμενος : Για το μεροκάματο Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2010
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 12:44 | |
| [quote="panosk8"]το μυστικο της επιτυχιας για να φτασεις μεχρι το τελος,ειναι η αγνοια :P :P κ μη νομιζεις οτι σε δουλευω.
τότε η επιτυχία μου είναι σίγουρη!!!!!!!!!!!! ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τις εφαρμόσω και για τυχόν απορίες θα επανέλθω! δεν ψάχνω και το τέλειο αποτέλεσμα μια και το μηχανάκι μπαίνει κατα 80% πίστα και δεν ψήνομαι να κλάιω τον κόπο μου σε καμιά στραβή, απλά δεν θέλω και να τα βάλω έτσι να είναι τσίρκο... | |
|
| |
magfaria Hero gixxer
Όνομα: : DIMITRIS Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2197 Αγωνιζόμενος : ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2010
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 13:48 | |
| [quote="giannisp"] - panosk8 έγραψε:
- το μυστικο της επιτυχιας για να φτασεις μεχρι το τελος,ειναι η αγνοια :P :P
κ μη νομιζεις οτι σε δουλευω.
τότε η επιτυχία μου είναι σίγουρη!!!!!!!!!!!! ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τις εφαρμόσω και για τυχόν απορίες θα επανέλθω! δεν ψάχνω και το τέλειο αποτέλεσμα μια και το μηχανάκι μπαίνει κατα 80% πίστα και δεν ψήνομαι να κλάιω τον κόπο μου σε καμιά στραβή, απλά δεν θέλω και να τα βάλω έτσι να είναι τσίρκο... αντε με το καλο να αρχίσουν οι εργασίες !!! βεβαια εχεις ετοιμα βαμμένα και θες να μπεις σε ολο αυτον τον κοπο !! στα ειπα πεταμε πανω αυτοκόλλητα αμστελ και εισαι ετοιμος τεσπα το θεμα ειναι οτι και να κανεις να το κανεις γρηγορα και να τα βαλεις !!!! | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 17:58 | |
| πςςςςςς σταματιστε να μου κλεβετε ιδεες για βαφη.... ειπαμε χορηγο μπυρα θα εχω εγω .... αμα θελει κοκκινα να τα κανει στυλ ολυμπιακου .... | |
|
| |
magfaria Hero gixxer
Όνομα: : DIMITRIS Τόπος : ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2197 Αγωνιζόμενος : ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2010
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 18:06 | |
| | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 18:17 | |
| - Miou έγραψε:
- πςςςςςς σταματιστε να μου κλεβετε ιδεες για βαφη....
ειπαμε χορηγο μπυρα θα εχω εγω .... αμα θελει κοκκινα να τα κανει στυλ ολυμπιακου ....
1oν εγω δεν σε έβρισα... ακου στυλ ολυμπιακου... 2ον εσυ βλέπεις αμστελ και βγαζεις σπυράκια οποτε τι σε πειράζει? 3ον δε σου κλέψαμε καμιά ιδέα έχουμε τα δικαιώματα μια και το συζητάμε πάνω απο μήνα τώρα... | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
| |
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 19:18 | |
| | |
|
| |
giannisp Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! Τρι 22 Μάης 2012, 23:05 | |
| | |
|
| |
| Τρίψιμο-βάψιμο πολυεστερικών Help! | |
|