| Διάρκεια ζωής βαλβίδων | |
|
+7T.R.E mistiriodis_tsantakias JIMK7 busa respect vd panosk8 stoui 11 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Πεμ 13 Δεκ 2012, 11:36 | |
| Παιδιά χαιρετώ! Σίγουρα όπως όλα τα εξαρτήματα έτσι και οι βαλβίδες έχουν ένα όριο ζωής. Ανοίξαμε το k6 600 μου (έχει 70 000 χλμ) και είδαμε ότι αρκετές βαλβίδες κυρίως εισαγωγής έχουν φαγωθεί αρκετά στην κεφαλή τους (εκεί που πατάει το καπελότο), σε σημείο που σκέφτομαι να τις αλλάξω όλες να ξεμπερδεύω. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Είναι λογικό στα 70 000χλμ να θέλω βαλβίδες? Ξέρω ότι το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο και μαλακότερο μέταλλο απ'ότι το σίδερο οπότε εν μέρη δικαιολογείται η φθορά, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας αν γνωρίζετε! 2. Αν πάω για αλλαγή να αλλάξω μόνο τις εισαγωγής ή όλες? Να βάλω τις μαμά ή κάτι άλλο? Πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο μαζί με τις βαλβίδες, π.χ. ελατήρια? Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εποχές τώρα για μεγάλα έξοδα, οπότε αν είναι να προχωρήσω θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον για κάποια χρόνια δεν θα ξαναχρειαστώ μάστορα όσον αφορά τις βαλβίδες | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Πεμ 13 Δεκ 2012, 12:17 | |
| γνωμη μου οταν πιανεις εναν συγκεκριμενο τμημα στη μηχανη το αλλαζεις ολο. να τις αλλαξεις ολες τις βαλβιδες,κ τα ελατηρια τους φυσικα.τα μαμα να βαλεις,για να σου πανε αλλα 70.000 εδω δισκακια συμπλεκτη αλλαζεις κ πανε σετ με τα ελατηρια. ο μαστορας θα σου πει αν θα πρεπει να αλλαξεις κατι ακομα.(κοκκορακια,ρουλεμαν κτλ)
ενα μεγαλο εξοδο ειναι το λυσε δεσε συχρονησε τη κεφαλη κ ειναι μια εργασια που μονο καποιος εμπειρος μπορει να την κανει.οποτε αν θες να ξεμπερδευεις καντα ολα μια κ καλη.
| |
|
| |
vd Normal gixxer
Όνομα: : BΛΑΣΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ηλικία : 63 Αριθμός μηνυμάτων : 269 Αγωνιζόμενος : ΚΑΠΟΤΕ Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2010
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Πεμ 13 Δεκ 2012, 12:40 | |
| βαλε ινοχ ειναι και πιο φθηνες | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Πεμ 13 Δεκ 2012, 22:20 | |
| Ευχαριστώ Πάνο, αυτό σκέφτομαι και εγώ μόνο που το κόστος μάλλον θα είναι απαγορευτικό! | |
|
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 20:06 | |
| - vd έγραψε:
- βαλε ινοχ ειναι και πιο φθηνες
Μάστορα ... Ινοξ ;;;;; Τι εννοείς;;;;; | |
|
| |
vd Normal gixxer
Όνομα: : BΛΑΣΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Τόπος : ΧΑΛΚΙΔΑ Ηλικία : 63 Αριθμός μηνυμάτων : 269 Αγωνιζόμενος : ΚΑΠΟΤΕ Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2010
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 20:09 | |
| το μεταλο...., οχι τιτανιο
| |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 20:12 | |
| Λογικά αν δεν βάλω τιτάνιο θα πρέπει να βάλω και διαφορετικά ελατήρια αλλά και το υλικό των εδρών θα πρέπει να αλλάξει σωστά; | |
|
| |
vd Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 20:18 | |
| με ροδελα 0,7 στα ελατηρια εισαι οκ ............. | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 20:21 | |
| Το έκανες φίλε; Υπάρχουν περιορισμοί στο όριο στροφών του κινητήρα; | |
|
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 21:26 | |
| Να με συμπαθατε αλλά ενώ κατάλαβα (όσο αφορά στο ινοξ) ήθελα να μου το ξεκαθαρισεις , και ρωτώ , αν αλλάξει το υλικό , αυτό δεν είναι κατα της ευστροφιας του κινητήρα καθώς και του ζυγισματος του μοτέρ γενικότερα και της κεφαλής (των κινουμενψν μερων) ειδικότερα;; | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Παρ 14 Δεκ 2012, 22:13 | |
| Με τις ινοχ σιγουρα ειναι πιο γερες και φτηνοτερες αλλα χανεις ευστροφια στο μοτερ κατι που εγω δεν θα εβαζα για κανενα λογο | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 03:52 | |
| sigoura axizei na valeis metaxirismenes se kali katastasi pantos ...efkola tha vreis ) | |
|
| |
vd Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 10:23 | |
| - stoui έγραψε:
- Το έκανες φίλε; Υπάρχουν περιορισμοί στο όριο στροφών του κινητήρα;
oxi, δεν υπαρχει διαφορα ουτε μισου ιππου | |
|
| |
vd Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 11:30 | |
| - busa respect έγραψε:
- Να με συμπαθατε αλλά ενώ κατάλαβα (όσο αφορά στο ινοξ) ήθελα να μου το ξεκαθαρισεις , και ρωτώ , αν αλλάξει το υλικό , αυτό δεν είναι κατα της ευστροφιας του κινητήρα καθώς και του ζυγισματος του μοτέρ γενικότερα και της κεφαλής (των κινουμενψν μερων) ειδικότερα;;
Οι περισσότερες αγωνιστικές ομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ειδικότερα στο BSB που τρέχουν με SUZUKI GSXR 600 χρησιμοποιούν βαλβίδες ανοξείδωτου χάλυβα οι πρώτοι που το ξεκίνησαν ήταν η ομάδα της BSD PERFORMANCE TO 2006. Ευστροφία κατά την γνώμη μου μπορεί να χάσεις και ιπποδύναμη από πολύ σκληρότερα ελατήρια βαλβίδων παρά από μερικά γραμμάρια βαρύτερης βαλβίδας ,και που στο κατώ κάτω η βαλβίδα δεν περιστρέφετε για να ξεζυγίση των κινητήρα. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 14:49 | |
| Θυμάμαι μια ομάδα που έτρεχε isle of man είχανε βάλει ανοξείωτες βαλβίδες γιατί οι τιτανίου κόβανε στο δικό τους μοτέρ,δεν ξέρω τι στροφές γύρναγε αλλά όπως και να'χει λέγανε ότι με τις inox λύθηκε το πρόβλημα | |
|
| |
poulitzer Full gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1123 Αγωνιζόμενος : ΜΑ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Hμερομηνία εγγραφής : 15/01/2010
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 14:52 | |
| ποσα χιλιοστα ειναι οι βαλβιδες? δεν μπορεις να βαλεις απο 1000? βεβαια ξερω οτι ανεβαινει και το κοστος για την αλλαγη στις εδρες αλλα μια φορα το κανεις.. | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 18:55 | |
| Είμαι λίγο διστακτικός στο να βάλω κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο κατασκευαστής, ιδιαίτερα αν μιλάμε και για διαφορετικό υλικό και όχι μόνο εξάρτημα και μάλιστα στον κινητήρα. Παρόλα αυτά σίγουρα είναι μια επιλογή! Φίλε poulitzer από ότι μου είπε ο μάστορας μου του 1000 είναι ελάχιστα μεγαλύτερες...αλλά και ίδιες να ήτανε τι θα κέρδιζα? Ίδιο υλικό δεν είναι, τιτάνιο? mistiriodi tsantakia για μεταχειρισμένες πιστεύω είναι λίγο λοττο. Θα πρέπει να έχουν λίγα χλμ, ας πούμε κάτω από 15000 και πάλι ποτέ δεν ξέρεις...εδώ με καινούργιες και την παθαίνει κόσμος. Πάντως κοιτάω και μεταχειρισμένες. Το άλλο που ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν παίζει κανα μοτέρ 600 k6 με λίγα χλμ, ή cylinder head μόνο του. Αν έχετε άκρες και μπορείτε ρωτήστε, θα σας ήμουν ευγνώμων. Εδώ στην Κύπρο οι επιλογές δεν είναι και πολλές! | |
|
| |
poulitzer Full gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1123 Αγωνιζόμενος : ΜΑ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Hμερομηνία εγγραφής : 15/01/2010
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 19:00 | |
| Και 1 χιλιοστο να ειναι μεγαλυτερες σιγουρα θα δεις διαφορα | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Σαβ 15 Δεκ 2012, 19:15 | |
| Στην απόδοση εννοείς? Δεν με απασχολεί τόσο να σου πω την αλήθεια. Την στιγμή αυτή με ενδιαφέρει περισσότερο να κάνω την πιο σωστή κίνηση ώστε να έχω αξιόπιστο μηχανάκι, μην ανοίγω πάλι μοτέρ σε κανα χρόνο. Δηλαδή έστω ότι σκάω φράγκα και αλλάζω βαλβίδες, το υπόλοιπο μοτέρ δεν παύει να έχει 70000χλμ! Πως ξέρω ότι σε κανα χρόνο δεν θα πάρω κάτι άλλο στο χέρι! | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 09:32 | |
| Κοιτάξτε φθορά! Και να φανταστείτε 10 000χλμ πριν ήταν όλες μια χαρά - τις είδα με τα μάτια μου εδώκαι εδώ | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 14:57 | |
| Στο τσακ το προλαβες να ξεβαλβιδωσει Ολες οι βαλβιδες στη πανω μερια εχουν ισιες γραμμες οταν αυτες εχουν σβηστει τοτε εχει φυγει και η βαφη που εχουν αρα οταν βλεπουμε και δεν εχουν γραμμες παμε για αλλες | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 15:06 | |
| τζιμ ποια ειναι τα σημαδια στη πραξη που δειχνουν οτι οι βαλβιδες εχουν φθαρει? η αυτο φαινεται μονο οταν το ανοιξεις στο προγραμματισμενο σερβις. | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 15:19 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- Στο τσακ το προλαβες να ξεβαλβιδωσει
Ναι, άκουγα θόρυβο και το ψηλιάστικα. Σκέψου ότι το προγραμματισμένο σέρβις βαλβίδων ήταν σε 3000 χλμ. Δεν νομίζω να άντεχε και με πίστα τόσα χλμ. - JIMK7 έγραψε:
Ολες οι βαλβιδες στη πανω μερια εχουν ισιες γραμμες οταν αυτες εχουν σβηστει τοτε εχει φυγει και η βαφη που εχουν αρα οταν βλεπουμε και δεν εχουν γραμμες παμε για αλλες Έχεις κάποιο σχήμα ή φώτο για να καταλάβουμε ακριβώς τι εννοείς; Επίσης μια σημαντική ερώτηση: αν τις αλλάξω όλες θα βρω την υγειά μου, ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο και να μου καταστρέψει και τις καινούργιες? Επίσης γιατί άλλα μηχανάκια με παρόμοια χλμ δεν έχουν παρόμοια φθορά? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 15:22 | |
| - panosk8 έγραψε:
- τζιμ ποια ειναι τα σημαδια στη πραξη που δειχνουν οτι οι βαλβιδες εχουν φθαρει?
η αυτο φαινεται μονο οταν το ανοιξεις στο προγραμματισμενο σερβις. Κανονικα το βλεπεις μονο οταν το ανοιξεις εκτος αν εχεις φτασει σε πολυ προχωρημενο σταδιο που τοτε το διακενο στη βαλβιδα εχει γινει τοσο μεγαλο που χτυπαει ΑΑΑ ξεχασα τα 1000 Κ7 εχουν πιο βελτιωμενες βαλβιδες εισαγωγης στο πανω μερος απο τα 1000 Κ5 Κ6 ετσι για να ριξω και τη πηχτη μου [img] [/img] | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Διάρκεια ζωής βαλβίδων Τρι 18 Δεκ 2012, 15:29 | |
| | |
|
| |
| Διάρκεια ζωής βαλβίδων | |
|