| Πρόβλημα με SD | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Vangelis Jr.gixxer
Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 7 Hμερομηνία εγγραφής : 08/08/2013
| Θέμα: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 13:51 | |
| Καλησπέρα Είμαι καινουριος στην παρέα και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Έχω ενα κ8 1000 εδώ και 2 μήνες.΄οταν το πρωτοπήρα δεν είχα κανένα θέμα με κάποια ενδειξη ή καποιο error. Μετά από 2 βδομάδες αρχισε να μου βγάζει την ενδειξη sd με το λαμπάκι να αναβοσβήνει. Έσβηνα την μηχανή και εσβηνε η ενδειξη sd. Μετα από καιρό όμως (μέχρι τώρα) η ενδειξη έχει μείνει μόνιμα. Στο dealer mode μου βγάζει C93. Διαπίστωσα ότι ένα καλώδιο ήταν κομμένο απτη φύσα του σταμπιλιζατερ το οποιο και ένωσα αλλα χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Και κάτι ακόμα η πεταλούδα όταν κάνει το check δεν κουνιέται, θα έπρεπε?
Ευχαριστώ προκαταβολικά | |
|
| |
Vortex Hero gixxer
Όνομα: : Σπύρος Τόπος : Βυθός Του Μπικίνι Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 1826 Αγωνιζόμενος : στην ανωμαλία Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 14:28 | |
| Το επλυνες μηπως με πιεστικο; | |
|
| |
Vangelis Jr.gixxer
Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 7 Hμερομηνία εγγραφής : 08/08/2013
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 14:35 | |
| Την έπλυνα αλλά όχι με πιεστικό και μονο μια φορά. Λες να έχει βραχυκυκλώσει? | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 21:28 | |
| - Vangelis έγραψε:
- Καλησπέρα
Είμαι καινουριος στην παρέα και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Έχω ενα κ8 1000 εδώ και 2 μήνες.΄οταν το πρωτοπήρα δεν είχα κανένα θέμα με κάποια ενδειξη ή καποιο error. Μετά από 2 βδομάδες αρχισε να μου βγάζει την ενδειξη sd με το λαμπάκι να αναβοσβήνει. Έσβηνα την μηχανή και εσβηνε η ενδειξη sd. Μετα από καιρό όμως (μέχρι τώρα) η ενδειξη έχει μείνει μόνιμα. Στο dealer mode μου βγάζει C93. Διαπίστωσα ότι ένα καλώδιο ήταν κομμένο απτη φύσα του σταμπιλιζατερ το οποιο και ένωσα αλλα χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Και κάτι ακόμα η πεταλούδα όταν κάνει το check δεν κουνιέται, θα έπρεπε?
Ευχαριστώ προκαταβολικά Τώρα μπορεί να κόπηκε και το άλλο ( δεν κάνω πλάκα). Τα περισσότερα που έχω δει κόβονται εσωτερικά τα σύρματα αλλά το πλαστικό περίβλημα του καλωδίου είναι άθικτο...Ξανατσέκαρε την καλωδίωση του σταμπιλιζατέρ ( συνήθως κόβονται εκεί που διπλώνει η καλωδίωση) πίσω απ'το κοντέρ | |
|
| |
Vangelis Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 22:21 | |
| Μόλις ξαναέκανα έλεγχο στην καλωδίωση και όλα φαίνονται εντάξει. Μήπως θα μπορούσα να βγάλω άκρη αν έκανα μια μέτρηση με πολύμετρο το σταμπιλιζατερ? | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 23:11 | |
| - Vangelis έγραψε:
- Μόλις ξαναέκανα έλεγχο στην καλωδίωση και όλα φαίνονται εντάξει. Μήπως θα μπορούσα να βγάλω άκρη αν έκανα μια μέτρηση με πολύμετρο το σταμπιλιζατερ?
Όχι αλλά η ένδειξη SD ανάβει και για κάποιο άλλο λόγο σύμφωνα με το μάνουαλ,όχι μόνο για το σταμπιλιζατέρ. Δεν θυμάμαι όμως γιατί,θα το κοιτάξω και θα επανέρθω. Πάντως το C93 είναι η βλάβη στο σταμπιλιζατέρ. Ξανατσέκαρε ( ψηλάφισε την καλωδίωση με το χέρι για εσωτερικό κόψιμο που δεν φαίνεται) | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 23:36 | |
| Το ίδιο πάθαινα και εγώ φιλαράκι,τα καλώδια είχαν κοπεί εσωτερικά.Με πολύμετρο και βελόνα ψάξιμο μέχρι να βρω το σημείο που είχε κοπεί και μετά όλα καλά. | |
|
| |
Vangelis Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τετ 14 Αυγ 2013, 23:46 | |
| thanks φίλε θα το δω και έτσι για σιγουριά... | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Πεμ 15 Αυγ 2013, 14:32 | |
| Το SD ανάβει και αν δεν δουλεύει σωστα το κοντέρ ίσως και ο αισθητηρας του σασμάν, αν δηλαδή υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ της ταχύτητας που δείχνει το κοντέρ και της ταχύτητας που περιμένει να δεί ο εγκέφαλος κρίνοντας απο τις στροφές του κινητήρα σε κάθε ταχύτητα του σασμαν. Μήπως έχεις speedohealer ; (αν και το πιο πιθανό ειναι το κομμένο καλώδιο) | |
|
| |
Vangelis Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Πεμ 15 Αυγ 2013, 16:00 | |
| δεν εχω σπιντοχιλερ, ειναι και η μερα τετοια που δεν μπορώ να βρώ πολύμετρο | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Πεμ 15 Αυγ 2013, 16:19 | |
| - kapnias έγραψε:
- Το SD ανάβει και αν δεν δουλεύει σωστα το κοντέρ ίσως και ο αισθητηρας του σασμάν, αν δηλαδή υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ της ταχύτητας που δείχνει το κοντέρ και της ταχύτητας που περιμένει να δεί ο εγκέφαλος κρίνοντας απο τις στροφές του κινητήρα σε κάθε ταχύτητα του σασμαν.
Μήπως έχεις speedohealer ; (αν και το πιο πιθανό ειναι το κομμένο καλώδιο) Δεν το ηξερα αυτο.Ειναι σιγουρο αυτο που λες? Η ενδηξη sd αναβει και οταν η μπαταρια ειναι πολυ πεσμενη | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Πεμ 15 Αυγ 2013, 16:28 | |
| Στο k9 σίγουρα άναβε το sd οταν δεν μετρούσε σωστά το κοντέρ, δοκιμασμένο. Και έφταιγε ο αισθητήρας στο μπροστά γρανάζι. Βέβαια δεν αναψε στα πρώτα μέτρα αλλα μετά απο κάποια μέτρα, ίσως και χιλιόμετρο. Οπότε συμπερασματικά ο εγκέφαλος συγκρίνει την ταχύτητα της μηχανής (ποσο τρέχει) με το πόσο θα περίμενε να τρέχει, αρα βάζει μέσα και τις στροφές του κινητήρα και το διακόπτη του συμπλέκτη (αλλιώς θα άναβε ρολάροντας συμπλεκταρισμένος) αλλα καί τον αισθητήρα του σασμάν | |
|
| |
Vangelis Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τρι 20 Αυγ 2013, 17:17 | |
| Παιδιά τελικά το καλώδιο ήταν όντως κομμένο εσωτερικά(!). Με πολύμετρο έβγαλα ακρη το οποίο βοήθησε αρκετά. Ευχαριστώ για την βοήθεια και πάλι. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τρι 20 Αυγ 2013, 18:31 | |
| Κάτι ξέρω εγώ που αφαιρώ όλα τα περιττά καλώδια της πλεξούδας | |
|
| |
black diamond Normal gixxer
Όνομα: : κώστας Τόπος : Athens Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 185 Αγωνιζόμενος : και μετά ξύπνησα Hμερομηνία εγγραφής : 17/07/2013
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με SD Τρι 01 Οκτ 2013, 09:11 | |
| παθών και εγώ. κομμένο καλώδιο σταμπυ. διορθώθηκε | |
|
| |
| Πρόβλημα με SD | |
|