Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Χρειαζεσαι WD40,μια παλια οδοντοβουρτσα,ενα πανακι,μερικα χαρτονια να βαλεις στο πατωμα και την ζαντα και φυσικα μπολικη υπομονη....
Ψεκαζεις 5-6 εκατοστα αλυσιδας,τριβεις με την οδοντοβουρτσα,σκουπιζεις με το πανι την βρωμα και ουτω καθεξης.....
Εγω ετσι εκανα και γυαλισε....
Φυσικα μετα τη περνας με ενα λιπαντικο αλυσιδας.
Παραθετω και μια εικονα με τις επιπτωσεις που εχουν τα χημικα στα ο-rings.Το τεστ ειχε γινει σε ενα ξενο φορουμ και το χε ποσταρει πρωτος,αν δεν κανω λαθος,ο τσαντακιας...
Με λιγα λογια,το WD40 και η κηροζινη εχουν απειροελαχιστες επιπτωσεις και προφανως προτεινονται για το καθαρισμο μιας αλυσιδας. Ευχαριστω.
Zuki Full gixxer
Όνομα: : Γιάννης Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 1277 Αγωνιζόμενος : Στους δρομους της Αθηνας....
εγω χρησιμοποιω παραφινελαιο. με το wd40 ισως χρειαστεις 2 μπουκαλακια και ειναι λιγακι ακριβο για αυτη τη δουλεια. σκουπησε τη καλα με ενα πανι με το καθαρισμα και ριξε σπρευ αφου κανεις μια μικρη βολτα να ζεσταθει η αλυσιδα γιατι αλλιως θα το πεταξει ολο στη ζαντα.
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
Εγώ εχω 1 μακρούλο ταπερ το γεμίζω παραφινελαιο βουτάω λίγο λίγο την αλυσίδα και καθαρίζω με πινέλο και κούνημα σπάσιμο όλων των κρίκων . Αυτό το κάνω αρκετές φορές. Σε όλη την αλυσίδα ώσπου να μην μαυρίζει το υγρό .
Kaloutsikos Jr.gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 24 Hμερομηνία εγγραφής : 06/08/2013
Θα πας να παρεις σε ενα S/M κυροζινη(φωτιστικο πετρελαιο) και με ενα πινελο θα την καθαρισεις, πλυσιμο, μετα στεγνωμα και στο τελος ενα καλο σπρευ,και εισαι οκ.
Kaloutsikos Jr.gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 24 Hμερομηνία εγγραφής : 06/08/2013
Στα δικά μου μηχανάκια όπως και στων πελατών μου βάζω πετρέλαιο ,βέβαια έχω την άνεση του πιεστικου αλλα και πάλι το πετρέλαιο ειναι λιγότεΡο καυστικό από όλα τα προϊόντα που γράφει ο πίνακας του τεστ παραπάνω. Γνώμη κου αμ δεν έχεις πιεστικό ότι είπαν οι παραπάνω σαν διαδικασία απλά με πετρέλαιο
bonepeeler Adv. gixxer
Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 785 Hμερομηνία εγγραφής : 25/12/2010
Παιδιά ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο.Το ερώτημα είναι οτι θέλω να καθαρίσω την αλυσίδα(μαμά) από έξω γιατί φαίνεται σαν οξυδομένη.Υπάρχει περίπτωση αν αφαιρέσω τα υπάρχοντα λάδια/οξύδωση να εκτεθεί και να σκουριάσει περισσότερο;Την είχα ψιλοπατήσει στο Hornet μου έτσι για αυτό φοβάμαι.Επίσης σκέφτομαι να καθαρίσω τα χοντρά λάδια από την γλύστρα της αλυσίδας και επειδή κολλάει το στάντ ίσως και από εκεί.Υπάρχει περίπτωση να μην πρέπει να βγεί το σμίγμα αυτό από την γλύστρα;Επίσης αν καθαρίσω καλά το στάντ δεν πιστευω να ανοίγει για πλάκα και να απογειωθώ(μήπως να του ρίξω λίγο WD-40 και τίποτα άλλο.Ευχαριστώ.
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
kαθαρισε τα ολα με κηροζινη(πετρελαιο kerosun)κι ενα πινελο-οδοντοβουρτσα. χειροτερη δε θα γινει η αλυσιδα,αλλα αμα εχει βγαλει πολυ σκουρια εξωτερικα δυσκολα θα καθαρισει τελειως.Το ιδιο κανε κ στο σταντ κ ριξε κ w40 μετα
Και το παραφινελαιο κανει,κεροζαν εγω παιρνω απο βενζιναδικο shell. Ειναι μεγαλο βεβαια,αρκετα λιτρα και το χρησιμοποιω χρονια. Παιζουν κ καθαριστικα σπρευ στο εμποριο αλλα δε τα χω δοκιμασει για να σου πω γνωμη.Παρε αμα βρεις και μια βουρτσα σαν Π ειναι με 3 κεφαλια,ειναι συγκεκριμενα για καθαρισμο αλυσιδας. Η διαφορα που εχει με την οδοντοβουρτσα,ειναι οτι αντι για 2-3 περασματα χρειαζεται 1,οποτε σου γλυτωνει χρονο κ κοπο καπου στα 7-8 ευρω.. Επισης αν θες να ξοδεψεις χρημα για να κερδισεις ευκολια παιζουν κ κατι κιτακια για καθαρισμο,που τα κουμπωνεις στην αλυσιδα,βαζεις καθαριστικο και γυρνας τη ροδα,οποτε δε λερωνεσαι κ δε ταλαιπωρεισαι.Το δουλευει ενας φιλος αυτο αρκετα συχνα κ η αλυσιδα του ειναι σε καλυτερη κατασταση απο τις περισσοτερες που βλεπω.Βεβαια εξαρταται απο το ποσο συχνα την καθαριζεις
giorgio1000k3 Jr.gixxer
Όνομα: : Giorgio1000Κ3 Τόπος : Σερρες Ηλικία : 49 Αριθμός μηνυμάτων : 32 Hμερομηνία εγγραφής : 07/07/2015
Ακριβώς ό,τι είπαν και οι αποπάνω. -Προσωπικά την αλυσίδα μου την καθαρίζω με παραφινέλαιο και οδοντόβουρτσα ή πινέλο. -Σχετικά με την οξείδωση της αλυσίδας στο πλάι, δεν φταίει το γράσο σε καμία περίπτωση, ίσα ίσα. Αν θες όταν την καθαρίσεις ρίξε της λίγο wd40 που έχει και αντισκωριακές ιδιότητες και άστο λίγες ώρες. Μετά βάλε το γράσο σου κανονικά. -Το στάντ δεν ανοίγει με την καμία από μόνο του (έχει ελατήριο ασφαλείας). Ρίξε και εκεί λίγο γράσο ή wd40 και θα είσαι άρχοντας.
υγ:ΠΡΟΣΟΧΗ στα χέρια-δάχτυλα, στο γρασάρισμα της αλυσίδας
amstaff Normal gixxer
Όνομα: : Βαγγελης Τόπος : Περαμα Αριθμός μηνυμάτων : 376 Αγωνιζόμενος : πρωταθλητης στη μαλακια Hμερομηνία εγγραφής : 19/11/2013