Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Αριθμός μηνυμάτων : 416 Hμερομηνία εγγραφής : 19/02/2011
Θέμα: Απ: Track day à la française! Πεμ 23 Ιουν 2016, 22:30
Μετά από δύο χρόνια κατάφερα να ξαναμπώ το Σάββατο που μας πέρασε.
Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και δεν έβρεξε, αν και τις τελευταίες 3 βδομάδες έβρεχε κάθε μέρα σχεδόν (βλ. πλημμύρες σε όλη τη Γαλλία). Η πίστα είχε υγρασία σε μερικά σημεία μιας και το βράδυ έβρεχε, αλλά μετά από 2 ώρες στέγνωσε και το χαρήκαμε.
Είχα κάποιους ενδοιασμούς για το πόσο θα αντέξει το μπρίκι μου μιας και ούτε τα φρένα και ούτε οι αναρτήσεις είχαν δοκιμαστεί σε οριακές συνθήκες μετά τη συναρμολόγηση, αλλά το σουτζουκάκι μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Γι' αυτό και ευχαριστώ και πάλι τον Νίκο (frozen) που το πήρε σκουπίδι και το έκανε μηχανάκι. Για όσους δε γνωρίζουν και ενδιαφέρονται να μάθουν.
Μπήκα σε track day οργανωμένο από σύλλογο. Το κόστος συμμετοχής ήταν 50 ευρώ για 4 εικοσάλεπτα sessions. Συν 18 ευρώ ημερήσια ασφάλιση που είναι υποχρεωτική για όσους δεν είναι μέλη της γαλλικής ομοσπονδίας τεντυμπόιδων κάγκουρων μηχανόβιων.
Με 50 ευρώ λοιπόν, αγόραζες: * μπουφέ με καφέ, νερό, χυμό, κρουασανάκια και σοκολάτες * ασθενοφόρο αναβάτη (με διμελές πλήρωμα που ο ένας πρέπει ήταν γιατρός) και ασθενοφόρο μοτοσυκλέτας (με μονομελές πλήρωμα που ο τύπος μάλλον είναι μαντράς) * κορίνες για τα φρένα και τα apex * 2 πλοηγούς από τους οποίους είδα μόνο τον ένα στο τελευταίο session που υποτίθεται θα δείχνανε γραμμές και θα μας διορθώνανε, αλλά τίποτα * 10λεπτο σεμινάριο πόζας για τις φωτογραφίες πριν την έναρξη του trackday * 10λεπτη επεξήγηση των γραμμών και των apex για κάθε στροφή
Είχαμε τρία γκρουπ από 10 - 15 μηχανάκια: αγωνιζόμενοι, ενδιάμεσοι και αρχάριοι. Μπήκα στους αρχάριους μιας και η πείρα μου είναι περιορισμένη.
Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί και τα 4 sessions των αγωνιζόμενων διακόπηκαν από πτώσεις (ανώδυνες). Και στους ενδιάμεσους διακόπηκαν τα 3 από πτώσεις, οι δύο ανώδυνες και ένα μάλλον highside με λίγα που ο τύπος στην αρχή κούτσαινε, αλλά μετά ήταν ΟΚ.
Είχαμε 2 φωτογράφους που καταγράψανε τα χάλια μας και με 40 ευρώ σου στέλνουν τα στιγμιότυπα για να χαίρεσαι. Προς το παρόν να ένα δείγμα:
Επίσης ανακάλυψα το RaceChrono. Είναι ένα δωρεάν app που δουλεύει με GPS και τους αισθητήρες του κινητού και αν τα σκάσεις in-app κάνει και καφέ.
Εδώ είναι η γενική σύνοψη ενός session (μπορείς να επιλέξεις την πίστα που τρέχεις ώστε να σου βγάλει χάρτη):
Ένας έμπειρος προλαβαίνει να βγάλει περίπου 17 γύρους στο session, εγώ γύρω στους 11. Το επίσημο ρεκόρ πίστας είναι 0’59.4”:
Εδώ είναι οι γραμμές μου στο δεύτερο session:
Φρένα όπου να 'ναι, apex όπου να 'ναι, γραμμές ό,τι να 'ναι. Ειδικά μια παρατεταμένη παραβολική δεξιά, ούτε μία φόρα δεν την πήρα σωστά. Σιγά σιγά σε 20 χρόνια θα μάθουμε.
Είχα και μία έξοδο στα φρένα της μεγάλης ευθείας μιας και μάγκωσε το γάντι στο γκάζι και φρέναρα με μισάνοιχτο γκάζι. Βγήκα 10 μέτρα στην αμμοπαγίδα (την ώρα που κατάλαβα πως θα φύγω έξω μου έδωσα απόδοση 1.10 πως θα πέσω, αλλά εντάξει πολύ κυριλέ το χαλίκι και μάλλον πρόλαβα να κόψω αρκετά και απλά γύρισα το μηχανάκι και ξαναμπήκα).
Και εδώ ένα ωραίο interactive γράφημα που μπορείς να δεις στοιχεία τηλεμετρίας για κάθε στιγμιότυπο που κατέγραψε:
Βέβαια η τηλεμετρία είναι λίγο άκυρη σε μερικά σημεία μιας και μάλλον έχανε το σήμα του GPS. Το κινητό το είχα κάτω από το μονόσελο.
Τουλάχιστον 11 στα 10 μηχανάκια ήταν gsxr.
Ήταν και ένας τρελός με ένα κίτρινο κ9 που μάλλον του είπανε πως οδηγεί μοτάρντ και στην ευθεία ήταν σούζα και στη στροφή πλασαριζόταν με τον πισινό.
Λάστιχα έχω τα rosso corsa από το Δεκέμβριο και έκανα με αυτά περίπου 2 ντεπόζιτα βόλτες για συντήρηση μέχρι να μπω στην πίστα. Οπότε με σχεδόν καινούργια λάστιχα και μαύρη άσφαλτο κάτω ούτε ίχνος γλιστρήματος.
Να αναφέρω και για τις στολές πως σιγά σιγά απαγορεύουν τις διαιρούμενες δερμάτινες σε όλες τις πίστες της Γαλλίας (μόνο στις μικρές επιτρέπεται ακόμα), ενώ έχει γίνει ήδη υποχρεωτικός ο κροκόδειλος παντού (από όσο έχω ψάξει).
Όνομα: : Βαγγέλης Τόπος : Καρδίτσα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 1424 Hμερομηνία εγγραφής : 12/02/2013
Θέμα: Απ: Track day à la française! Παρ 24 Ιουν 2016, 00:06
ωραια εμπειρια. οργανωμενο td με ολες τις παροχες με μονο 50 ευρω, αυτα ειναι. ο φωτογραφος λιγακι τσιμπημενος ομως 40 ευρω για ενα αλμπουμ?
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
Θέμα: Απ: Track day à la française! Παρ 24 Ιουν 2016, 01:00
Ωραια ευχαριστα πραματα!Ωραιος αλεξ,να το χαρεις το τζιξερ.Για το race chrono θα σου λεγα να μη το εμπιστευεσαι και τοσο.Τους χρονους πανω-κατω τους πιανει,αλλα τηλεμετρια γραμμες και τετοια δε θα του δινα καθολου βαση.Παιζει ρολο βεβαια και ποσο καλο κινητο εχεις. Η οργανωση της πιστας παντως ακουγεται εξαιρετικη,νομιζα πως ηταν πολυ πιο ακριβα στο εξωτερικο
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
Θέμα: Απ: Track day à la française! Παρ 24 Ιουν 2016, 09:48
αρε αλεξ πρωι πρωι μου εβαλες φωτια
απο οποια σκοπια και να το δεις ειναι τουλαχιστον ξεφτυλα τα ελληνικα δεδομενα 60ε για να μπεις στα μεγαρα χωρις ουτε ενα νερακι ( οχι μπουφε και παπαριες) ασθενοφορο αναβατη χωρις τιποτα μεσα με εναν οδηγο που δεν μπορει ουτε να σηκωσει το φορειο γιατι εχει προβλημα στο χερι ασθενοφορο για μηχανακι καπου θα βρουμε ενα αγροτικο και απο πλοηγους βραστα ... αν δεν τρακαρουν μεταξυ τους κανουν βολτες μεσα στην πιστα χωρις καμια ασφαλιση φυσικα και χωρις ρευμα για οσους εχουν κουβερτες ( πρεπει να πληρωσεις εξτρα για το ρευμα)
τυχερος εισαι ρε φιλε μεσα στην ατυχια που σε κυνηγαει στο εχω ξαναπει
παντα τετοια και καλυτερα αλεξ
[alex] Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Track day à la française! Παρ 24 Ιουν 2016, 21:22
Όλες οι τιμές τσιμπημένες είναι.
50 ευρώ είχε το trackday της μισής μέρας. Το ολοήμερο πάει στα 90 και κάτι. Και η Carole είναι πολύ μικρή πίστα, αλλά τουλάχιστον είναι πίστα με τα όλα της όσον αφορά την ασφάλεια και τις παροχές. Και την κάνανε 20 km από το Παρίσι στο χώρο του αεροδρομίου CDG (γκουχ γκουχ Ελληνικό γκουχ γκουχ) και έχει μόνιμα λαό από Μάρτιο μέχρι Οκτώβρη. Και όταν δεν έχουν κάποιο event η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν (πληρώνεις μόνο την ημερήσια ασφάλιση).
Σε κανονικές/γνωστές πίστες (Le Mans, Magny-Cours, Ricard) οι τιμές είναι διπλάσιες και τριπλάσιες και συνήθως συμφέρει να κλείσεις διήμερο.
Τα 40 ευρώ του φωτογράφου ελπίζω να αξίζουν. Θα δούμε.
Και ενδεικτικές τιμές στα συνεργεία: 170 ευρώ αλλαγή λαδιών + φίλτρου. 50 ευρώ αλλαγή λάστιχα το σετ (αν και τα λάστιχα είναι λίγο πιο φτηνά σε σχέση με την Ελλάδα). Και το κορυφαίο: 40 ευρώ για πλύσιμο με πιεστικό.
Πλέον έχω πάρει εργαλεία και ό,τι μπορώ το κάνω μόνος μου. Να είναι καλά οι τύποι που τα ανεβάζουν στο youtube
Το RaceChrono από περιέργεια το έβαλα. Στο πρώτο session το ξέχασα. Στο δεύτερο το άνοιξα. Στο τρίτο προσπάθησα να ρίξω το χρόνο από το δεύτερο session, είδα πως πίεζα πάρα πολύ για να κερδίσω μισό δευτερόλεπτο, οπότε στο τέταρτο το έκλεισα για να σταματήσω τις
Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
Θέμα: Απ: Track day à la française! Παρ 24 Ιουν 2016, 22:26
ωραίος!πάντα τέτοια και εύχομαι και καλύτερα! να πας σε όλες τις πιστάρες ,είναι εμπειρία ζωής...
[alex] Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Track day à la française! Δευ 29 Αυγ 2016, 22:24
@Gixxerma@n
Την Κυριακή που μας πέρασε ξαναπήγα στην ίδια πίστα σε trackday οργανωμένο από τους ίδιους τύπους με την προηγούμενη φορά.
Αυτή την φορά ήταν 90 ευρώ για ολοήμερο (= 6 εικοσάλεπτα sessions). Μας χωρίσανε σε 4 γκρουπς από 3 που ήταν αρχικά (αρχάριοι, ενδιάμεσοι, έμπειροι και πιο-πολύ-έμπειροι) υποθέτω γιατί μαζεύτηκε πολύ κόσμος (υπολογίζω στα 60 με 70 μηχανάκια).
Εκτός από το πρωινό μπουφέ με κρουασανάκια, καφέδες και χυμούς, στο διάλειμμα 13:00 με 14:00 μας είχανε μπάρμπεκιου μπουφέ με λουκάνικα, μπαγκέτες, σαλάτες, ρύζια, πατάτες, αναψυκτικά και φρούτα. Στο τέλος είχε πολύ περίσσευμα οπότε όσοι θέλανε μπορούσαν να χλαπακιάσουν και δεύτερη και τρίτη φορά.
Μετά το φαγοπότι μοιράσανε με κλήρωση και καμιά δεκαριά δώρα (λάδια, paddock stands, t-shirts, μπαλώματα για λάστιχα κτλ).
Επίσης είχανε φέρει τέντες, παγκάκια και τραπέζια για να κάτσουμε όλοι οι συμμετέχοντες + καμιά εικοσαριά παρελκόμενοι.
Γενικά είχε πολλά καινούργια 1000άρια με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να έχουν έρθει με τρέιλερ, πολυεστερικά και τέντες. Και πάλι πολλά gsxr και πολλά r6.
Τα κόκκινα ήταν τα μηχανάκια των διοργανωτών:
Αυτό το φαινομενικά r6 άφηνε πίσω στην επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών k9 1000 και panigale. Δεν ξέρω τί έκρυβε ο τύπος κάτω από το fairing, αλλά το κοιτούσαμε όλοι σαν χαζοί:
Κατάφερα να αγοράσω και οικόπεδο σε πολύ καλή τιμή. Σε έξοδο αργής δεξιάς στροφής (γύρω στα 40 km/h στο apex σύμφωνα με το RaceChrono) αισθάνθηκα το πίσω λάστιχο να με πουλάει, έφυγε στα αριστερά και βρέθηκα να σέρνομαι, έφερα και δύο πιρουέτες και σταμάτησα στα χαλίκια. Το μηχανάκι σταμάτησε 2-3 μέτρα μπροστά μου, χωρίς να σπάσει τίποτα. Το μανιτάρι πλαισίου έκανε πάλι τη βρώμικη δουλειά και την πλήρωσαν από λίγο το αντίβαρο, η εξάτμιση (κλαψ λυγμ) και το fairing σε 2-3 σημεία.
Δυστυχώς δεν κατάλαβα τί μλκία έκανα. Σίγουρα μπήκα με πιο πολλά στη στροφή (άντε 5 km/h) γιατί προσπέρασα ένα 750 που σερνόταν στις στροφές και στις ευθείες μου άνοιγε και δύο γύρους με έκοβε, οπότε τον πέρασα στα φρένα της μεγάλης ευθείας. Και εκεί που νόμιζα πως είχα τον έλεγχο, πάει το πίσω λάστιχο, συνέχισε να την πορεία του ευθεία και δίπλωσε το μηχανάκι. Υποψιάζομαι πως ή πήρα υπερβολική κλίση ή άνοιξα πολύ απότομα το γκάζι ή και τα δύο. Και πως ένα traction control θα είχε σώσει την κατάσταση.
Ήρθε το βανάκι, με μαζέψανε, με αφήσανε στα πιτς, έβγαλα γύρω στα 5 κιλά χαλίκια από το fairing και στο επόμενο session ξαναμπήκα γεμάτος χώματα (κλεμμένη από "ανεπίσημο" φωτογράφο):
Αυτήν την φορά φωτογραφίες δεν πήρα, ο "επίσημος" φωτογράφος την προηγούμενη φορά πήρε 40 ευρώ για 7 φωτογραφίες και ούτε μία δεν αξιοπόζερη. Πρέπει να έφαγε κράξιμο από άλλους γιατί την προηγούμενη φορά στήθηκε για φωτό μόνο στα 2 πρώτα sessions και έβγαζε φωτό στα φρένα της μίας ευθείας (μάλλον δεν είχε ξανακάνει τέτοιο πράγμα), ενώ χθες άλλαζε apex σε κάθε session. Περιμένω να τις ανεβάσει για να δω αν θα πάρω, αν και δε νομίζω. Όταν αγόρασα το οικόπεδο ήταν σε άλλη μεριά της πίστας, οπότε ντοκουμέντα δεν υπάρχουν.
Αυτό ήταν το τρίτο και τελευταίο trackday της χρονιάς για μένα. Από εδώ και πέρα ο καιρός γίνεται απρόβλεπτος και κάθε συμμετοχή έχει το ρίσκο της βροχής. Θα κοιτάξω για κανένα traction control και πολυεστερικό, να έχουμε να περνάμε την ώρα μας τον χειμώνα
Επίσης, αρχίζω να αναθεωρώ πως το 1000 είναι απαραίτητο για διασκέδαση στην πίστα. Από στροφή σε στροφή απλά περιμένω να τελειώσει η ευθεία ώστε να αρχίσει η πλάκα. Και στη στροφή πάνω η δύναμη του 1000 είναι
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τρι 30 Αυγ 2016, 09:49
κουφαλιτσα αλεξ πρωι πρωι με εκανες και ζηλεψα ετσι μου ερχεται να παω στα μεγαρα μεθαυριο
η φωτο που ανεβασες ειναι τρομερη
σε αργη δεξια των 40 χλμ και στην εξοδο ναι μαλλον εχασες το πισω οχι απο την μεγαλη κλιση που ειχες ( εκει θα ειχες χασει το μπροστινο μαλλον) αλλα απο το ατσαλο ανοιγμα στο γκαζι ( γιαυτο παταμε με δυναμη τον εξωτερικο μαρσπιε)
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τρι 30 Αυγ 2016, 11:13
καλα ρε πιστα ειναι αυτη; που ειναι οι λακουβες οι διαφορες στο χρώμα απο διαφορετικά κοματια τάπητα ; εδω στα Μεαγαρα μλκες ειναι δλδ; Αυτα βοηθάν να βαλεις σημάδια για να κρατας τις σωστές γραμμες ......
Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τρι 30 Αυγ 2016, 11:25
Ωραίος ! Πάντα τέτοια. Η φωτό σου όλα τα λεφτά! Όσο για το r6, τα "καλοφτιαγμένα" (διαβάζεται και "κωλοφτιαγμένα" ) βγάζουν μέχρι και πάνω από 140hp . Συνδύασέ το με πιλότο που πραγματικά ξέρει τι κάνει και ανοίγει το γκάζι νωρίς μέσα στη στροφή και τότε δεν είναι και τόσο παράξενο που έμεναν πίσω τα 1000άρια.
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τρι 30 Αυγ 2016, 12:07
Αρρωστια...
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τετ 31 Αυγ 2016, 00:24
babis k8 Hero gixxer
Όνομα: : Μπαμπης Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Αγωνιζόμενος : Ναι... Hμερομηνία εγγραφής : 06/04/2010
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τετ 31 Αυγ 2016, 12:34
Προχώρα κ μην μασάς καθόλου...
Αν δεν πέσεις δεν μαθαίνεις!
Ψάξου κ λίγο με την ανάρτηση σου μήπως από σαγκ κ ρυθμίσεις είναι ότι να'ναι...
Μόλις τελειώσω με το καλό με το kawa θα το φορτώσω κ θα σου'ρθω μου φαίνεται εύκολα...!!!
[alex] Adv. gixxer
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τετ 31 Αυγ 2016, 20:48
Miou ευχαριστώ για το τιπ, θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία
Στα Μέγαρα βάζεις τα καλύτερα σημάδια: δεξιά από το σκάσιμο της ασφάλτου, στη γωνία του μπαλώματος, στην τελευταία τσουκνίδα πριν το κερμπ κτλ
Μπάμπη άνετα και όποτε θες, το δικό σου από το πολύ ελάφρωμα θα μπορείς να το φέρεις ως αποσκευή στο αεροπλάνο
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
Θέμα: Απ: Track day à la française! Τετ 31 Αυγ 2016, 21:43
Και αμα πας ραιναιρ εχε το νου σου.... Ικανοι ειναι αυτοι να βαλουν τη μηχανη στο καθισμα και εσενα αποσκευη....