Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Θέμα: Misano...ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πεμ 17 Ιουλ 2014, 01:13
Γνωρίζοντας την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από πολύμηνη σκέψη και έλεγχο του budget αποφάσισα να πραγματοποιήσω κάτι που επιθυμούσα πολλά χρόνια, ένα trackday σε μία πίστα παγκοσμίου επιπέδου. Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ το Misano World Circuit "Marco Simoncelli" για ένα μαγικό τριήμερο trackday με τη βοήθεια της Extreme Trackdays.
Έτσι λοιπόν ξεκινάμε φορτωμένοι οδικός από Αθήνα για Πάτρα
και μετά Ανκόνα.
Το ταξίδι με το πλοίο πολλές ώρες αλλά και μόνο με την σκέψη πού πάω δεν με πείραξε καθόλου. Στην Ανκόνα δυστυχώς οι προβλέψεις για τον κακό καιρό επαληθεύτηκαν με βροχή και πάλι βροχή. Μετά 2 ωρίτσες max οδήγηση, σε βροχή να μην ξεχνιόμαστε Ιούλη μήνα , φτάνουμε στον τελικό προορισμό μας, την πίστα του Misano.
Φυσικά το πρώτο που κάνουμε είναι να πάμε να εγκατασταθούμε στο box και να προσευχόμαστε από μέσα μας ότι η βροχή αυτή κάποια στιγμή θα σταματήσει.
Έξω από τα box δέος βλέποντας το pitlane και το σημείο που πριν 2 εβδομάδες έγινε ο αγώνας SBK
Μετά από λίγες ώρες ετοιμάστηκε το box και τέθηκε σε αναμονή μέχρι την επόμενη ημέρα. Γνωρίσαμε και τους γείτονες, κάτι Ελβετοί με 1199R (2-3) και γυμνό Brutale που γυρνούσε στο 1.41-1.42 .
Υπήρχαν συμμετέχοντες από ομάδες του CIV (Ιταλικού πρωταθλήματος) με μηχανές και οδηγούς απίστευτους.
Το ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει δωμάτιο άνοιγες το παράθυρο και έβλεπες ακριβώς μπροστά σου τις κερκίδες της πίστας.
Έτσι ήρθε η επόμενη ημέρα που θα ξεκινούσαμε το πολυπόθητο trackday.
Ευτυχώς οι Θεοί του Misano έκριναν ότι αξίζαμε ένα στεγνό 3 ήμερο για να διασκεδάσουμε και έτσι με στεγνή ευτυχώς πίστα ξεκινήσαμε.
Τα πρώτα 45 λεπτά μπήκαμε σε free session χωρίς group. Μετά χωριστήκαμε σε group και ξεκίνησε το τρελό πανηγύρι .
Στην αρχή δεν αφήνανε να βάλει κανείς κάμερα μέσα αλλά λίγο αργότερα καταφέραμε και βάλαμε να τραβήξουμε το κάτι μας...
Για χρόνους βέβαια την 1η ημέρα δεν πολυσυζητάω γιατί πήγαινα σαν χαμένος. Στο τέλος της πρώτης ημέρας υπήρχε κούραση αλλά ταυτόχρονα ευχαρίστηση για την απίστευτη διασκέδαση που σου δίνει μία πίστα τέτοιου επιπέδου. Το βράδυ φαγητό στο ξενοδοχείο γιατί δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να πάμε πιο μακριά και μετά ύπνος για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.
Την 2η ημέρα πιο καλά και πιο συντονισμένα καταφέραμε καλύτερους χρόνους και με λιγότερο άγχος και πίεση. Είδαμε 2 αγώνες με τους πρώτους 96 καλύτερους. Το πόσο γρήγορα πήγαιναν οι 3-4 πρώτοι δεν μπορούσα να το πιστέψω. Οι χρόνοι στο 1.40 οι οποίοι ήταν άμεσα συγκρίσιμοι με την κατηγορία Superstock τουλάχιστον. Έγιναν qualifying 2 για κάθε group και βγήκε η κατάταξη εκκίνησης για την επόμενη ημέρα. Εγώ μετά δυσκολίας πρόλαβα να κάνω το 1 γιατί άλλαζα λάστιχα με αποτέλεσμα έναν όχι και τόσο καλό χρόνο. Έτσι λοιπόν 22ος ξεκινούσα στον αγώνα.
Το βράδυ καταφέραμε και τελειώσαμε νωρίς και πήγαμε μία βόλτα έξω από την πίστα. Βέβαια και έξω από την πίστα ένοιωθα λες και ήμουν σε ένα κόσμο που ζει και αναπνέει για την μοτοσυκλέτα. Σε μία πλατεία αντί για κάποιο γλυπτό είχαν αυτό...
... την μηχανή του Troy Bayliss την οποία μάλιστα την είχε υπογράψει κιόλας
Η κουλτούρα τους είναι πάρα πολύ μπροστά όχι μόνο σε σχέση με εμάς αλλά και σε σχέση και με άλλες χώρες.
Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει και αναπνέει για την μοτοσυκλέτα και αυτό φαίνεται καθημερινά.
Την 3η και τελευταία ημέρα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Το πρωί μέχρι 09.00 βροχή και καταιγίδα και εμείς σε βαριά κατάθλιψη. Ήταν η ημέρα του αγώνα που θα παίρναμε μέρος σε πίστα παγκοσμίου επιπέδου. Εμείς έτοιμοι, οι μηχανές έτοιμες αλλά ο καιρός δεν ήθελε να συνεργαστεί. Μερικοί γενναίοι (με βρόχινα λάστιχα παρακαλώ) βγήκαν και έκαναν αρκετούς γύρους. Εγώ με slick Dunlop KR που να βγω. Τελικά χάσαμε το warm up αλλά ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και μας έσωσε. Σε 1 ώρα η πίστα ήταν έτοιμη να μας υποδεχτεί ξανά. Οι πρώτες 2 κατηγορίες που έτρεξαν απέδειξαν ότι οι χρόνοι ήταν εξαιρετικά κοντά στους χθεσινούς οπότε η πίστα ήταν σε άριστη κατάσταση και στεγνή. Πάμε το λοιπόν για τον αγώνα ο οποίος είναι rolling start, δηλ ο ένας πίσω από τον άλλο βάση της κατάταξης και μετά από 2 γύρους πίσω από τον κριτή ξεκινάς. Εγώ μετά τους 2 γύρους προθέρμανσης έβαλα το κεφάλι κάτω και έκανα μία καλή προσπάθεια και από 22ος έφερα και κάτι πίσω (3η θέση)... Έριξα 2.5sec τον χρόνο μου και με άλλα λόγια το καταευχαριστήθηκα.
Μετά μπήκαμε 3-4 sessions ακόμη έως ότου έρθει το βράδυ και αρχίσουμε να μαζεύουμε για την επιστροφή.
Η πίστα προσφέρει τέτοια περιθώρια πρόσφυσης και έχει τοοοοοόσο χώρο που πραγματικά δεν το πιστεύεις. Η διοργάνωση απίστευτη με ανθρώπους 1-2 (μόνιμους υπαλλήλους της πίστας) σε κάθε Κ και ειδικά οχήματα της πίστας για περισυλλογή αν γίνει κάποιο ατύχημα.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του box 19 που παρόλο δεν με γνώριζαν κάναμε καλή παρέα και περάσαμε εξαιρετικά.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως αισθάνομαι πραγματικά μεγάλη πικρία που στην πατρίδα μου, την Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και αν υπήρχε κάτι που να πλησιάζει έστω και λίγο, όπως οι Σέρρες, κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν με τις πράξεις ή την απραξία τους να το καταστρέψουν, κρίμα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την DrIoannis στις Πεμ 17 Ιουλ 2014, 09:25, 1 φορά
[alex] Adv. gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 416 Hμερομηνία εγγραφής : 19/02/2011
και εισ'ανωτερα... Να εισαι γερος να πας και αλλου.πραγματικα χαρηκα τοσο πολυ που μου εφτιαξες την μερα!!!αυτη ειναι η ουσια του αθληματος...ονειρο δικο μου και πολλων αλλων πιστευω.
diam Adv. gixxer
Όνομα: : Διαμαντής Ηλικία : 41 Αριθμός μηνυμάτων : 418 Hμερομηνία εγγραφής : 05/10/2012
σουπερ φαση και εμπειρια ζωης . να φανταστω οτι ξεκινας να μαζευεις λεφτα για το επομενο ?
______________________________________________________ Στην ερώτηση "θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;" η απάντηση "πάρτε τα αρx!@#α μου ", θεωρείται θετική ή αρνητική;
Κοιτα να δεις που ειμασταν στην ιδια πιστα και δεν τα ειπαμε!!! Περασα και τοσες φορες απο το box σας οπου τα ελεγα λιγο με καποιους απο εσας αλλα δεν ξερω εαν τα ειπαμε χαχαχα Τι group ησουν ?? Εγω ημουν στο C στην αρχη και στο 3 μετα.Δεν ξερω εαν σε πετυχα μεσα...
Οτι ηταν εμπειρια ζωης δεν υπαρχει αμφιβολια. Εγω ενιωσα σαν φτωχος συγγενης περα απο την διοργανωση που ηταν ολα αψογα , την κορυφαια πιστα αλλα και τα τοσα τουμπανα μηχανακια !!! Και αυτο ηταν το χειροτερο γιατι εγω ημουν συνεχεια με 1000ρια οπου στο γκαζι δεν μπορουσα να τα παρω και επρεπε να πιεσω πολυ στην εισοδο για προσπεραση.
Το κορυφαιο για μενα ηταν οτι με ενα ζευγαρι λαστιχα d212 εβγαλα 113 γυρους , δλδ 460,4 χιλιομετρα χωρις ανομοιομορφη φθορα και χωρις τουμπα!!!! Απλα δεν το πιστευα κοιτωντας τα λαστιχα μου! Και ο καλυτερος γυρος ηρθε τη κυριακη μετα απο 300 χλμ στο 1:53. Πιστευω εαν αλλαζα λαστιχα θα πηγαινε και 51 ψηλα αφου πια δεν μπορουσα να παρω πολυ νωρις το γκαζι αλλα τα λυπηθηκα να πω την αληθεια.
Καμερα δοκιμασα να βαλω τη Κυριακη αλλα με το που μπηκα μεσα στη 3η στροφη κοκκινη και στα φαναρια με περιμενε ο ιταλος υπευθυνος και μου την εβγαλε
Αγωνα εγω το φοβηθηκα που ηταν σε καποια σημεια νωπη η πιστα και δεν μπηκα ενω ημουν και 2ος νομιζω στο group μου...Βεβαια να πω την αληθεια εχω παραπονο απο τη διοργανωση για τον αγωνα. Επρεπε να εχει pace bike να κρατα τις μηχανες μαζι και πρασινη σημαια για την εκκινηση αλλα ενταξει ψηλα γραμματα αυτα...
Η εμπειρια ειδικα στο πισω κομματι της πιστας με τη curvone και συνολο τις 4 δεξιες ηταν απιστευτη!
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
Και στα υποψην η πιστα ειχε τις ανωμαλιες τις λογο και των αυτοκινητων που μπαινουν
Στη Κ1 εαν δεν καθοσουν αριστερα τερμα υπηρχε προβλημα στα δυνατα φρενα
Στη Κ6 κοντα στο εξωτερικο curb πολυ βουναλακι
Στη Κ12 πολλα βουναλακια και εκει τα χιλιομετρα ειναι πολλα και εισαι και υπο κλιση
Πριν απο τη Κ16 ειχε ενα μπαλωμα αλλα εγω το εβαζα και σημαδι χαχαχαχα
Παντως αψογη πιστα απλα το χρονομετρο τιμωρουσε πολυ ευκολα εαν καπου εκοβες για καποιο λογο εστω και για λιγο. Προσωπικα εκανα ελαχιστους γυρους μονος μου , ολο πλακωνομουν με καποιους αλλα πιστευω πως ετσι το φχαριστιεσαι και περισσοτερο!
varypiniths Normal gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : PORTO SALONICA Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 361 Αγωνιζόμενος : κατι κατεχουμε και μεις... Hμερομηνία εγγραφής : 28/07/2011
Το ταξιδάκι μπορεί να κοστίσει από 1000 έως και 1600 ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε ένα. Μπορείς πχ να πας κατάστρωμα, να κοιμηθείς στα bοx, να πας οδικώς με την μηχανή, να παίξεις με 1 ζευγάρι λάστιχα (άνετα) και να βγει αρκετά οικονομικά. Εγώ για 1η φορά μου στοίχισε πιο ακριβά αλλά την επόμενη θα κόψω από κάτι... Cpantelo μιλήσαμε αλλά δεν ήξερα ότι ήσουν εσύ. Τέτοια εμπειρία δεν ξεχνιέται και σαφώς θέλω να την επαναλάβω το συντομότερο δυνατό αλλά αμφιβάλω αν τα καταφέρω στο άμεσο μέλλον.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την DrIoannis στις Πεμ 17 Ιουλ 2014, 14:20, 1 φορά
cpantelo Adv. gixxer
Όνομα: : Κωστας Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 597 Hμερομηνία εγγραφής : 09/01/2012
Εγω ξερω παντως πως δεν ειμαι καλα! Το μυαλο μου δεν μπορει να ξεκολισει!! Πρεπει να ξαναπαμε αμεσα!!!!
Έτσι... Εγώ έχω τώρα τα παιδάκια μου και κάνω αποθεραπεία. Εγώ πάντως λακούβες και ατέλειες στην άσφαλτο δεν εντόπισα. Ίσως οι γραμμές μου να μην ήταν οι ίδιες ή ήταν τόσο μικρές που απλά λόγω εξοικείωσης με την Ελληνική πραγματικότητα δεν τις κατάλαβα. Πραγματικά γεμίζεις με συναισθήματα και αναμνήσεις μέχρι την επόμενη φορά. Αν κάποιος πάντως έχει την δυνατότητα και τον χρόνο, αξίζει να πάει έστω μία φορά να δει πώς είναι το άθλημα στην πραγματική, υγιή μορφή του. Κρίμα και ξανά κρίμα για την Ελλάδα και τους αθλητές του χώρου.
kouzinas Full gixxer
Όνομα: : Μάνος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 1122 Αγωνιζόμενος : ...ΔΕΝ! Hμερομηνία εγγραφής : 30/05/2010
μπραβο ρε παιδια να ειστε γεροι να ξαναπατε.... γτ εδω οπως το βλεπω χαϊρη δεν θα υπαρξει ποτε σε αυτο το τομεα..δυστυχως
τωρα θα γινω παλι γραφικος και εριστικος αλλα θα το πω και θα το ξαναπω : οσο τους τα σκαμε γιατι να αλλαξουν κατι ????? εδω ο διαχειριστης δεσμευτηκε σε 15-20 ατομα οτι θα κανει συγκεκριμενες αλλαγες και τελικα δεν εκανε ουτε τα μισα . και μετα του τα ξανασκασαμε ...
ε σορυ δλδ αλλα καλα κανει και δεν φτιαχνει τιποτα ...
______________________________________________________ Στην ερώτηση "θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;" η απάντηση "πάρτε τα αρx!@#α μου ", θεωρείται θετική ή αρνητική;