| Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο | |
|
+6pakis boutser zed660 terrorzone Miou Paralias 10 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Paralias Jr.gixxer
Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 23 Hμερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
| Θέμα: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 15:40 | |
| Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα K10 1000 και από την περασμένη εβδομάδα που το πήγα για σέρβις έχω πρόβλημα.
Λίγο το ιστορικό: το μηχανάκι είναι του 2010 με 5500χλμ και το πήγα για σέρβις μόνο και μόνο για να αλλάξουν τα λάδια που ενώ είχαν κάνει περίπου 500χλμ πλησίαζε να κλείσει χρόνος.
Μαζί με τα λάδια/φίλτρο που άλλαξα, έκαναν και κάτι ανακλήσεις που υπήρχαν και δεν είχα ενημερωθεί ποτέ (τρόμπα φρένου, παξιμάδι στην πίσω ρόδα και άλλη μία στην ασφάλεια που σβήνει τη μηχανή αν έχεις καβαλέτο και ταχύτητα).
Μέχρι τότε δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το μηχανάκι. Από τότε που το πήρα όμως παρατηρώ τα εξής:
1) Πολλές φορές, ενώ μπορεί να πηγαίνω νορμάλ, αν ανάψω φλας ξεκινάει και μπερδεύει, το φλας αναβοσβήνει πολύ γρήγορα και αν πατήσω συμπλέκτη μπορεί να σβήσει. Αν σβήσω το φλας επανέρχεται και αν το ξανανάψω πιθανότατα θα αναβοσβήνει κανονικά και δε θα μπερδεύει.
2) Μπορεί να είμαι σε ρελαντί και ξαφνικά να μην κρατάει σταθερές στροφές. Δε θα έχει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά δεν είναι και σταθερό.
3) Μπορεί να είμαι στο δρόμο (συνήθως από 1η σε 2α) και πάνω στην αλλαγή, την ώρα που θα πατήσω συμπλέκτη, να σβήσει
4) Αν πηγαίνω πορεία, μπορεί να το νιώθω ότι ψιλομπερδεύει
5) Κάποιες φορές όταν βάζω μπρος, ξεκινάει λες και δε δουλεύουν όλοι οι κύλινδροι, "κοπανάει" και μετά από 3-4" στρώνει
Πριν το πάω για σέρβις δεν είχα τίποτα από αυτά. Τι μπορεί να πείραξε αυτός και να έχω θέμα;
Θέλω τη γνώμη σας να ξέρω τι μπορεί να παίζει πριν πάω απο'κει να το δουν.
Σας ευχαριστώ όλους | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 16:01 | |
| ηλεκτρονικο - ηλεκτρολογικο ειναι το ζητημα . ισως ο αισθητηρας στο σταντ να μην παταει καλα? να μην τον εχουν σφιξει καλα? να εχει κανα θεματακι η φυσα του? μηπως εχεις συναγερμο και κατι του πηραξαν? καμια φυσα παλι ?
δεν γινεται να φταιει για τα συμπτωματα αυτα ουτε τα νεα λαδια,ουτε το φιλτρο λαδιου, ουτε η τρομπα φρενου | |
|
| |
Paralias Jr.gixxer
Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 23 Hμερομηνία εγγραφής : 26/07/2010
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 16:27 | |
| Μα και μένα ηλεκτρολογικό μου κάνει.
Να το πάω πάλι στην αντιπροσωπεία; (το πήγα στη Συγγρού στον Σφακιανάκη) Προτείνετε να το πάω κάπου αλλού;
| |
|
| |
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 16:34 | |
| Στανταρ κοιτας το βαλβιδακι του σταντ.ΜΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΩΠΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΟΥ ΜΙΟΥ.Επισης το βαλβιδακι του συμπλεκτη το κοιτας στανταρ, για με προβληματησε αυτο που ειπες το κανει οταν αναψεις φλας.Επισης τσεκαρεις τη μπαταρια σου και μπουζοπιπες.και καρα στανατρ αχαστο το kill switch γιατι απο οτι καταλαβαμε δε το πολυδουλευεις το πυραυλο.Παρε ενα καλο σπρει επαφων της WIRTH χωρις σιλικονη.ΚΑι αμα δεν ισιωσεις κοιτα το TPS.Exei θεμα ολοκληρο το φορουμ για ολα αυατ να ξερεις αδερφε.ΑΥτα ειναι αναιμακτα στη τσεπη σου και τα νευρα σου.... | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 17:53 | |
| | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : εδώ Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 1497 Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τρι 14 Ιουλ 2015, 19:26 | |
| | |
|
| |
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τετ 15 Ιουλ 2015, 10:30 | |
| ενταξει ρε μαρμαροψω...δες,μπερδεψα το μισοφεγγαρο με τη μαγκουριτσα.ξερω και γαλλικα να ξερετε.και το πρωτο σουσελ | |
|
| |
Paralias Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τετ 15 Ιουλ 2015, 16:25 | |
| Να σας πω παίδες τα νεότερα.
Πήγα σήμερα στον Σφακιανάκη (έλειπε ο μάστορας που μου είχε κάνει το service) και ο μάστορας εκεί όταν του είπα τα συμπτώματα, από αυτό με το φλας κατάλαβε ότι κατι παίζει με το συναγερμό.
Έτσι, μου απενεργοποίησε αυτός το συναγερμό, την έκανα μια μικρή βόλτα εκει και έδειχνε να ειναι οκ. Οποτε την πήρα σπίτι και μείναμε στο οτι θα πάρει να δει αν υπάρχει καινούρια μονάδα συναγερμού.
Παρολ'αυτά, τώρα που επέστρεφα, πηγαίνοντας να σταματήσω σε φανάρι και ενώ ειχα 5η μέσα και κατεβαζα στροφές, πατάω συμπλέκτη για να κατεβάσω και ταχύτητες και σβήνει.
Παρά την επιμονή μου να δει και το σταντ αν ειναι οκ δεν το έκανε. Τι να κάνω; Έχει κανείς καμία ιδέα; Μπορεί κάποιος να μου δείξει (ή ακόμα και να βρεθούμε αν δε γίνομαι βάρος σε κάποιον) πως μπορώ να ελέγξω όλα τα βαλβιδάκια που αναφέρατε πριν; | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 16 Ιουλ 2015, 11:54 | |
| να επιμεινεις στο συνεργειο που εκανες το σερβις . δεν γινεται να πας και το μηχανακι να ειναιμια χαρα και μολις φυγεις απο εκει να αρχιζουν τα προβληματα.
πας και αρχιζεις να χανεις την υπομονη σου και τα κανεις πουτανα ή απαιτεις τα λεφτα σου πισω και πας αλλου σε καμια περιπτωση δεν αλλαζεις συναγερμο με δικα σου εξοδα απο την στιγμη που δουλευε μια χαρα πριν το πιασουν στα χερια τους | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 16 Ιουλ 2015, 21:22 | |
| Την ασφάλεια του συναγερμού την είδατε? | |
|
| |
Paralias Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Σαβ 18 Ιουλ 2015, 12:58 | |
| Δε νομίζω ότι την είδε ο λεβέντης εκεί. Απλά έκοψε τον συναγερμό και τέλος. | |
|
| |
pakis Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 261 Αγωνιζόμενος : MotoGp 2,3,8 10-11 Superbikes 8,9,11 Generations PS3 :P Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2009
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τετ 11 Μάης 2016, 10:31 | |
| Tο βαζω εδω για να μην ανοιξω νεο θεμα....Λοιπον κυριοι το μηχανακι εδω και 4 χρονια ενω εκανα κατεβασματα την ωρα που παταω συμπλεκτη και κατεβαζω σβηνει νεκρωνει εντελως το εκανε μια φορα τον χρονο σπανια δλδ ειδαμε ολες τις φυγες ριξαμε σπρει επαφων δν ξαναεκανε τπτ το ειχαμε βαλε εγκεφαλο δν εδειχνε τπτ.....προχθες το εκανε παλι αναψε το F1 μιζαρε αλλα δν εσκαγε με τπτ με απο ενα 10λεπτο πηρε μπρος κανονικα εκανε Check και ολα οκ δουλεψε κανονικα....Το προβλημα ειναι οτι ουτε παλι κρατησε βλαβη μεσα στον εγκεφαλο...εχει τυχει σε κανεναν κατι παρομοιο? | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τετ 11 Μάης 2016, 11:32 | |
| κοιταξε στη φυσα του εγκεφαλου αν στα πινακια εχει υγρασια και αλατα | |
|
| |
pakis Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : θεσσαλονικη Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 261 Αγωνιζόμενος : MotoGp 2,3,8 10-11 Superbikes 8,9,11 Generations PS3 :P Hμερομηνία εγγραφής : 15/03/2009
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Τετ 11 Μάης 2016, 11:43 | |
| θα το δω ξανα αλλα νομιζω το καναμε πριν καιρο...υπαρχει περιπτωση να ειναι ο αισθητηρας του εκκεντροφορου? | |
|
| |
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 00:25 | |
| 2 πραματα μου ερχονται στο μυαλο μαν. Το πιο απλο,μαπα βενζινη(νερομενη) Πεταλουδες ξεχρονισμενες Επειδη λες για FI μαλλον για βενζινη το κοβω,η το φιλτρακι της αντλιας μηπως εχει μπουκωσει.. | |
|
| |
pakis Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 09:30 | |
| Στο τεστερ τις πεταλουδες τις ανοιγει κανονικα δμ εχει κανενα θεμα ...τωρα το φιλτρακι της βενζινας δν το ειδα θα το δω | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 09:31 | |
| μα τι σχεση εχουν τα συμπτωματα που περιγραφεις με το φιλτρο της αντλιας ? | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 11:14 | |
| - pakis έγραψε:
- υπαρχει περιπτωση να ειναι ο αισθητηρας του εκκεντροφορου?
Όχι,ο αισθητήρας του εκκεντροφόρου αν δεν βλέπει το πιν στο σωστό σημείο τότε ή δεν θα παίρνεις καθόλου μπροστά ή θα σου κόβει στις 5-6.000 στροφές σαν κόφτη και θα σου βγάζει Fi τις 2 ακριανές μπουζόπιπες | |
|
| |
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 12:24 | |
| Το φιλτρακι θα εκοβε στο γκαζι εχεις δικιο Αλεξ.παρολαυτα σ αυτα που εγραψα παει το μυαλο μου εμενα.πακι πεταλουδες εννοω τον αερα που τραβαν απ τα σωληνακια.την υποπιεση δλδ.εκει κουμπωνεις υποπιεσομετρο κ βλεπεις τι τραβαει η καθε μια.πρέπει να ναι σχετικα συγχρονισμενες.Επισης σ ενα φιλο με gsr που παθαινε το ιδιο ο μηχανικός τον ειπε για αρυθμιστες βαλβιδες.τις ρυθμισε κ δε το ξανακανε.. | |
|
| |
terrorzone Full gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 14:42 | |
| 1)Rυθμιση ΤPS 2)Δες τη ντιζα οταν αφηνεις το γκαζι αν τερματηζει στη σωστη θεση (παρασερνει το TPS) 3)Kαι βαλβιδες οτι λεει ο KOSFALA ειναι στανταρακι. τα εκανα αυτα ,εχω κανει 33.000 χλμ με το σαπακι (GSR) kai δε το χει ξανακανει ποτε. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Πεμ 12 Μάης 2016, 19:19 | |
| Φοράς μπαζαζ ? Αν ναι μάλλον έχεις βρει τον υπεύθυνο. Τη στιγμή που σου βγάζει Fi γεφυρωσε τη φύσα πριν σβήσει να δεις το κωδικό. Αν είναι ψεκασμος μάλλον η μονάδα σου είναι έτοιμη να τα κλασει. | |
|
| |
pakis Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Παρ 13 Μάης 2016, 14:26 | |
| To ΤPS δουλευει κανονικα οι βαλβιδες γιναν πριν 10.000 χλμ..... Panosk8 το εκανε και κανα δυο φορες πριν μπει το bazzaz λεγαμε τοτε οτι ηταν η φυσα του πλαγιου ....Το Bazzaz οντως εχει θεμα ο χαρτης ειναι χαλια και το Traction δν δουλευει καθολου ...θα το βαλω μεσα και θα το κανουμε ολο απο την αρχη μαλλον αν το κανει και μετα τι να πω δν ξερω... | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Σαβ 14 Μάης 2016, 13:53 | |
| Εμένα που μου έκανε ακριβώς αυτά τα συμπτώματα με είχε αφήσει κ στο δρόμο μια φορά, είχα σαλταρει έψαξα τα πάντα εκτός το μπαζαζ. Όταν το αποσυνεδεσα όλα δούλευαν ρολόι. Κ χωρίς να δίνει τις σωστές βενζίνες. Άρα δεν εννοώ ότι το δικό σου μπορεί να μην είμαι ρυθμιζόμενο σωστά, αλλά να είναι η μονάδα του το πρόβλημα σου. Εγώ άλλαξα απλά τη μονάδα με πιο καινούργια έστειλα τη παλιά σε ένα αντιπρόσωπο στη Ξάνθη κ μου έδωσε καινούργια με λίγα σχετικά χρήματα διαφορά. δε χρειάζεται να το βγάλεις όλο για να το τεσταρεις. Απλά βγάλε τις φυσες των ψεκασμων ώστε οι στοκ να πηγαίνουν κατευειαν στα σώματα. Αν δεις το error θα σε βοηθήσει περισσότερο. Εμένα πχ οδηγουσε στο τέταρτο μπεκ που μου έκανε το πρόβλημα. Πήρα την καινούργια ecu κ αφού δουλεύε σωστά απέκλεισα το να ήταν πρόβλημα της πλεξουδας του μπαζαζ. Μπορείς να γεφυρωσεις κ τη βαλβίδα σταντ αλλά καλό είναι να τα κάνεις ένα ένα. Αν συνεχίζει το θέμα βγάλε εντελώς το μπαζαζ, κ τσέκαρε τη στοκ πλεξουδα σου αν ποτέ μπήκε συναγερμός αν έχει κόψε ραψε κτλ. Το μηχανάκι σου κ ρυθμιζόμενο να μην είναι σωστά δε πρέπει να τα κάνει αυτά. Οπότε μη δώσεις λεφτά για να το ρυθμίσεις πριν λύσεις το θέμα αυτό. Υγ. Λαιμους κ autotune στο bazzaz θες κ κράτα τα λεφτακια σου μακριά από ρυθμίσεις πριν πιάσεις πρώτο στάδιο,στο έχω ξαναπεί | |
|
| |
pakis Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Δευ 16 Μάης 2016, 12:14 | |
| Αυτο που με προβληματιζει ειναι το εκανε μια δυο φορες πριν ακομα βαλω την μοναδα του Bazzaz...οποτε θα κατσουμε να φτιαξουμε απο την αρχη ολη την καλωδιωση να δουμε και αν οντως εχει θεμα γιατι δν δουλευει το TC και αν οντως εχει θεμα θα το βγαλω εντελως....αυτες τις μερες το δουλευω συνεχεια μπας και το κανει παλι αλλα τπτ δουλευει μια χαρα...οσο για τον συναγερμο εχω τον κλασικο ΜΕΤΑ που βαζουν στα μηχανακια μας ολες οι επισημες Suzuki οταν αναψε το Fi για ενα περιεργο λογο μετα κολησε κ το ιμομπιλαιζερ για λιγο αφου ξεκολησε μετα εκανε το Check οκ και πηρε μπρος ....θα τα δουμε ολα στο ξηλωνε τωρα | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο Δευ 16 Μάης 2016, 13:22 | |
| Γνώμη μου να ξεκινήστε με το ιμομπιλιζερ του συναγερμού να βγει εντελώς κ ότι κόψιμο έγινε εκεί να κοληθει με καλαι κ να μπει θερμοσυστελωμενο. Το ιμομπιλιζερ του συναγερμού είναι ένα ρελε, δλδ gtp. Υποθέτω ότι έχεις κ το trimer του traction. Γιατί χωρίς αυτό δε ξέρω άμα δουλεύει. Από κει κ πέρα αν έχεις οποιοδήποτε θέμα με το μπαζαζ, στείλε μου πμ να σου κάνω τα κονε. Υγ σε ποιο μηχανικό το πας ? | |
|
| |
| Κόψιμο/μπέρδεμα/σβήσιμο | |
|