| ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 | |
|
+9brwmogazos Koyfo aris sr20ve k8 600 kk kentaurosk8 boutser DrIoannis Miou Kritikos 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Kritikos Jr.gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 11 Hμερομηνία εγγραφής : 20/02/2016
| Θέμα: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 09:11 | |
| Γειά σε όλους! Λοιπόν για να μάθουμε επιτέλους όσοι δεν ξέρουμε.. η ερώτηση είναι :μετά τον προγραμματισμο στον μαμα εγκέφαλο στο δυναμό , απαιτείται η μέτρηση στον δρόμο( πχ με Wideband) ώστε να διορθώσει έν συνεχεία ο μηχανικός μας τις όποιες "ατέλειες "εχουν καταγραφεί ?έτσι επιτυγχάνετε το τέλειο ρύθμισμα? Ώστε να αποφεύγονται καταπονήσεις στο μοτέρ από λάθος Μίγματα ή θερμοκρασίες που δεν φαίνονται στο δυναμό, καθόσον τα raimair για παράδειγμα λειτουργούν αλλιώς σε πραγματικές συνθήκες δρόμου.. Ο τυπος του Κ9 1000 δεν είναι τυχαιος που έβαλα καθόσον είναι αρκετά πιο ευπαθές από τον προκάτοχο του το Κ8 1000.ευχαριστω | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 09:43 | |
| ναι το ιδανικο ειναι αυτο | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 11:49 | |
| Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Η τέλεια ρύθμιση γίνετε στο δρόμο (αυτό κάνω και εγώ). Μετράς με τα φορτία και τις συνθήκες που πραγματικά έχεις και όχι σε δυναμόμετρο. Βέβαια τέλεια ρύθμιση δεν θα έχεις ποτέ γιατί οι συνθήκες αλλάζουν στο δρόμο συνεχώς, αλλά θα είναι σαφώς καλύτερα ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο. | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 12:49 | |
| - DrIoannis έγραψε:
- Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Η τέλεια ρύθμιση γίνετε στο δρόμο (αυτό κάνω και εγώ). Μετράς με τα φορτία και τις συνθήκες που πραγματικά έχεις και όχι σε δυναμόμετρο. Βέβαια τέλεια ρύθμιση δεν θα έχεις ποτέ γιατί οι συνθήκες αλλάζουν στο δρόμο συνεχώς, αλλά θα είναι σαφώς καλύτερα ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο.
+1000 | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 18:02 | |
| Ρε παιδιά συγνώμη... Προφανώς συμφωνείτε με την σειρα όπως ανέφερα.. Δηλαδή δυναμό και μετά στον δρόμο... Και ξανά δυναμό για διόρθωση.. Στον δρόμο συγκεκριμένα το Wideband χρειάζεται ?εσείς εχετε το κ9 1000 ? Έχουν κάποιο θέμα το συγκεκριμένο μοντέλο, γιατί διάβασα εδώ μέσα για φλατζες. Στο gixxer.com για θέματα λίπανσης... Εμένα μου βγήκε η μπιέλα έξω από το μοτέρ εν κινήσει... Σπάσανε οι βίδες από καπελωτα... Πιστόνι ελατήριο στροφαλος, του πρώτου κυλίνδρου όλα αυτά... Ακούω υπάρχει ζήτηση για μοτέρ 9 και 10 από έξω... Τι γίνεται ???? | |
|
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 18:35 | |
| Τι σχέση έχουν οι ζημιές που βγάζουν τα Κ9 με το πρόγραμμα που αναφέρεις στο θέμα σου? Επίσης επειδή είναι πολλές οι ερωτήσεις σου ψάξε λίγο μέσα στο forum θα βρεις πολλά θέματα που θα σε καλύψουν. | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 18:51 | |
| Έχεις δίκιο έβαλα πολλά στην συζήτηση..το " σπασιμο " του μοτέρ το αναφέρω μήπως και υπάρχει κάποιος συσχετισμός εκτός φλάντζας ή θεμάτων λίπανσης. Απλά δεν βρισκω κάτι παραπανω εδώ μέσα.. Μάλλον είτε χρειάζεται επιπλέον ψάξιμο είτε να βάλω άλλο θέμα πιο σχετικό σχετικά με το μοτέρ. | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 19:54 | |
| γιατι να πας δυναμομετρο και να μη ρυθμισεις μια και καλη στο δρομο ? και να το τσεκαρεις και μετα αλλη μια και καθαρισες, το μηχανακι ετσι και αλλιως εκει κινειται δεν ειναι dragster gia 400μ και τρειλερ που το φτιαχνεις στο δυναμομετρο και το πας φορτωμενο για 400μ και παλι σπιτι
Οσο για τα προβληματα που ειπες μπορω να σου πω πολλα πιθανα σεναρια απο αστοχια υλικου(λεμε τωρα)...μεχρι οτι το μηχανακι σου με ανοιχτες τις 2ες πεταλουδες απο παντου στεγνωνε οσο τιποτα και με θερμοκρασια καυσαεριων στο θεο λογικο ηταν να καρφωσει καμια βαλβιδα, πηρες ενα μηχανακι που χωρις να δεις τι εκανε και να το μετησεις ΠΡΙΝ ξεκινησεις τις βολτες τερμα γκαζι το πλακωσες χωρις να ξερεις τι κανει οποτε πολλα μπορει να εχουν συμβει και χωρις απαραιτητα να φταιει η μαμα σουζουκι, δε ξερεις ακριβως ποιος ελληναρας αρχιμαστορας ειδικος εκανε καμια πατατα
τωρα για το θεμα φλαντζα κ9 ναι εχουν συμβει 3-4 περιστατικα αλλα οκ δεν ειναι και τιποτα τραγικο παντως για σουζουκι μοτερακια κ9 προσωπικα ξερω 3 με 40.000+ και αλλα 5-6 με λιγοτερα, που τους εχουν πιει το αιμα και δεν εχουν κανει το παραμικρο παρεπιπτοντως εισαι το παιδι που μιλησαμε στο μαγαζι του Τσαντες ε ? | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 20:39 | |
| κατσε φιλε γιατι μπερδευτηκα
στο θεμα του καυσιμου : το ιδανικο ειναι να ρυθμισεις στον δρομο αμα θελεις κανεις μια πρωτη ρυθμιση με καυσαναληση στο δυναμομετρο (και οχι δυναμο οπως εγραψες) και μετα ολοκληρωνεις-τελειωνεις με ρυθμιση στον δρομο (για τους λογους που εγραψες και αναφεραμε πιο πανω)
το θεμα οτι σου εσπασε το μοτερ ειναι αλλο ... για να μην μπερδευτουμε αλλα και για να μην εχουμε παρεξηγησεις
εαν εσυ πηγες σε ενα μαστορα και σου εφτιαξε ενα προγραμα σε δυναμομετρο ή στον δρομο και στο εκανε λαθος πχ πολυ στεγνο στο τερμα γκαζι και εσυ το πηγες τερμα γκαζι στην εθνικη για μερικα λεπτα δεν ειναι κατασκευαστικο σφαλμα απο την συζυκι αλλα ειναι παπαρια του μαστορα σου
γνωριζω αρκετα κ9 μαμα, αλλα και φτιαγμενα, με αρκετα χλμ στο μοτερ τους σε δρομο και πιστα και κανενα δεν ειχε προβλημα
υγ : αμα ρυθμισεις στον δρομο μετα δεν θελεις ξανα ρυθμιση σε δυναμομετρο εξαλου το σωστο ειπαμε οτι ειναι στον δρομο, σε πραγματικες συνθηκες δλδ ... | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Πεμ 22 Δεκ 2016, 22:10 | |
| | |
|
| |
Koyfo Adv. gixxer
Τόπος : Athens Αριθμός μηνυμάτων : 619 Hμερομηνία εγγραφής : 12/07/2010
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 01:40 | |
| | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 12:09 | |
| IMO καλύτερο σενάριο ειναι να φλασαρεις με ενα file ήδη κουρδισμένο για το μοτερ σου ωστε να γλιτώσει κάποια-όποια ταλαιπωρία...μετα Fine tuning στον δρόμο για σωστή εξομείωση φορτίων και παροχής αέρα στα ram air.
Το "προβλημα" κατεμε στον δρόμο είναι πώς θα λογκάρεις σε μεγάλες σχέσεις? Βάζεις τον εαυτό σου σε ρίσκο για σωστή εξομοίωση υπο πραγματικές συνθήκες πχ 4ες-5ες κόφτες αν απαιτείται... | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 13:42 | |
| Κ8 600 κκ μιλήσαμε στου τσαντε. Λοιπόν απλά προσπαθώ να καταλάβω/ μάθω ώστε στο νέο μοτέρ να μην γίνουν λάθη. Aris sr20ve ναι λέγεται δυναμομετρο το ξέρω αλλά συγχώρησε μου λάθη από βιασύνη. Koufo κάνε μου τα πιο λιανά να καταλάβω.... Τι κάνω και πώς μόνος μου ? Bmc τελικό Brocks και πρόγραμμα φοράω. Η φωτο με την ECU τι σημαίνει. Κ8 600 kk δεν είχα ανοιχτές τις δεύτερες πεταλούδες, όπως σου είπα στο μαγαζί το είχα φτιάξει. Τις είχα όμως για κάποιο διάστημα χωρίς να το πιέζω τέρμα. Σορρυ που αργώ να απαντήσω παιδιά.. Απλά είναι μεγάλη η ζημιά μου και πλέον κάθε πληροφορία από εσάς είναι χρήσιμη. | |
|
| |
proco Normal gixxer
Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 254 Αγωνιζόμενος : oxi Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2014
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 13:56 | |
| τελικα θα βαλεις αλλο μοτερ? η εικονα απο την ecu που εβαλε ο koyfo ειναι logo του Νικου (TRE) που ασχολειται με φλασαρισμα /ρυθμιση και αρκετοι απο εδω εχουν ρυθμισει τα μηχανακια τους στον Νικο με πολυ καλα αποτελεσματα. | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 14:22 | |
| Ναι αναγκαστικά άλλο.. L4 βρήκα. Έπειτα η επισκευή είναι ασύμφορη. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον η αγορά μεταχειρισμενου ακούγεται σαν ιδανικότερη λύση. Κατάλαβα για τον tre OK. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 14:43 | |
| To L4 είναι διαφορετικό μοτέρ εσωτερικά,έχει κάποιες βελτιώσεις στο κύκλωμα λίπανσης ( απ'το οποίο ψιλοπάσχουν τα Κ9) και ελαφρύτερα πιστόνια,και κάτι άλλα ελαφρώματα στο κάρτερ κτλ,απλά το αναφέρω,θα μπει κουτί επάνω μιας και εξωτερικά είναι ίδιο.
Από πρόγραμμα να σου βγει η μπιέλα έξω απ'το κάρτερ είναι λίγο δύσκολο,εκτός αν είχες τόσο θέμα με πυράκια από αβάνς; | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 15:59 | |
| T.R.E.εχει αλλαγες το L4 οντως, και αυτο ειναι το ζητουμενο απο εμενα..στο θεμα της λιπανσης μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος εφοσον γνωριζεις κατι σιγουρα, οσον αφορα το L4?γιατι και εγω αυτο νομιζω και για αυτο δεν εψαξα μοτερ κ9 .επισης μπορει απο στεγνωμα καλο, το μοτερ να παθει οτι επαθα?το τελευταιο ειναι κατι το οποιο το εχω απορια!! | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 17:01 | |
| Τι να σου πω δεν είμαι και μέσα στο μοτέρ να δω τι γίνεται ακριβώς,αλλά συνήθως όχι,από στέγνωμα παθαίνουν άλλες ζημιές,καίγονται βαλβίδες εξαγωγής,ζημιά στα ελατήρια του πιστονιού κτλ.
Το σπάσιμο της μπιέλας συνήθως προκαλείται από άλλους παράγοντες.Το έλυσες από κάτω; Έχει φθορά το μέταλλο η απλά κόπηκε και βγήκε έξω; | |
|
| |
maikstain Hero gixxer
Όνομα: : Μιχαλης Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2241 Hμερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 18:33 | |
| αντε με τα μπουρδελ@ τα κ9.καλα κανω και ψαχνω bmw. συγνωμη φιλε για το ασχετο και λυπαμαι για αυτο που εγινε... | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 20:18 | |
| Δεν έχει λυθεί όχι..ότι φαίνεται από την μπιέλα που εξέχει.. Το Κ το πήρα μεταχειρισμενο, ήθελε μαζεματα όπως αυτό με τις πεταλούδες. Ο προηγούμενος προφανώς ήταν κατηγορία "ζαμαν φου" τύπος.... Το θέμα "μεταχειρισμενο " καμιά φορά έχει και τους κινδύνους του. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
Όνομα: : Άρης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 677 Αγωνιζόμενος : Ναι. Με αυτοκίνητα. Στα "γεράματα" αποφάσισα να γίνω και με την μηχανή... Hμερομηνία εγγραφής : 25/06/2016
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 21:10 | |
| Φίλε kritike δεν τρέχει κάτι απλά σαν συντομία το ξέρω dyno. Στο μοτέρ σου τώρα. Πρίν βγει η μπιέλα έξω δεν έκανε το μοτέρ σου κάποιο παράξενο θόρυβο? Συνήθως σε ένα κινητήρα αυτό οφείλεται σε λίπανση, στέγνωμα από λάδι και παραπάνω τριβές. Τρώγεται το κομβίο ανισσόροπα και εχει ως αποτελεσμα η μπιελα να βγει. Επίσης από υπερστροφία. Τουλάχιστον σε όσα μοτέρ έσπασα εγώ και βγήκε η μπιέλα εκεί ήταν το πρόβλημα. Εσείς σε τι συμπέρασμα καταλήξατε? Το μηχανάκι σου δούλευε πάνω απ το όριο στροφών? Επίαης το πρόβλημα αυτό το χω συναντήσει ξανά σε μοτέρ που γύριζε πάνω απ το όριο στροφών και είχε κοντή σχέση μετάδοσης. Τερμάτισε 6η, ξεκίνησε κροτάλισμα, και στην επιβράδυνση βγήκε η μπιέλα απ το μπλοκ.
| |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 21:12 | |
| Επίσης η suzuki δεν ξέρω τι έχει κάνει, αλλά σε άλλα μοτέρ το πρόβλημα λυνόταν με μεγαλύτερες τρόμπες λαδιού (ή πιο σκληρό ελατηριάκι στην τρόμπα λαδιού) και καλύτερες μπιελόβιδες. | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Παρ 23 Δεκ 2016, 22:13 | |
| Aris πριν σπάσει είχα τερματίσει πριν με πέμπτη χωρίς να μπει κοφτης γιατί έπρεπε να κόψω. Μετά ξεκίνησε να ακούγεται ένα έντονο τικ τικ σαν μεταλλικός θόρυβος. Λέω "σαν " γιατί πήγαινα 150 χλμ και δυσκολευτηκα να προσδιορίσω τι ήταν. Όταν συμπλεκταρα σταματούσε. Κράτησε για λίγο ο θόρυβος και όταν πήγα να ανοίξω ξανά έγινε το μπαμ. Έσβησε το μηχανάκι, κολυμπησαν τα πάντα στο λάδι. Η σουζουκι δεν έχει θέση πάνω στο θέμα όσον αφορά ανακλήσεις ή κάτι σχετικό με το θέμα μου. Κοινώς τον ήπιαμε.. | |
|
| |
aris sr20ve Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Σαβ 24 Δεκ 2016, 08:07 | |
| Ώρε φίλε... Μετά που λύσατε το μοτέρ, δεν βρήκατε καμιά άκρη? Να χει ανάψει κάποιο μέταλλο, κάποια βίδα να χε λασκάρει? Ψάχτηκες καθόλου σε site του εξωτερικού να δεις αν έχουν παρόμοια προβλήματα και από πού προήλθαν? | |
|
| |
Kritikos Jr.gixxer
| Θέμα: Απ: ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 Σαβ 24 Δεκ 2016, 10:10 | |
| υπαρχει αυτο που ρωτας στις αρχικες μου αναρτησεις/ποσταρισμα εδω..τωρα δεν εβαλα και τον μηχανικο μου να ξεκινησει να λυσει και το μοτερ να σου πω την αληθεια.. το μοτερ βεβαια κατεβηκε οπου φαινονται οσα περιεγραψα..λιπανσης θεμα βρηκα σε gixxer εξωτερικου.βεβαια οφειλω να πω οτι το μοτερ μου ειχε ξανακατεβει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη,κατι το οποιο και γω διαπιστωσα οταν μπηκα στην διαδικασια να καθαρισω ολο το πλαισιο απο γρασσα αλυσιδας και λαδια.ισως και εκει να οφειλεται κατα ενα μερος ..
| |
|
| |
| ΤΕΛΕΙΟΣ προγραμματισμος GSXR1000 K9 | |
|