| Γραναζωμα και κοντερ! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Bozos Normal gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Πειραιάς Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 242 Αγωνιζόμενος : Παλιά,...στο Τέξας Hμερομηνία εγγραφής : 12/04/2011
| Θέμα: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 14:07 | |
| Καλησπερα παιδες! Εχω ενα 750 κ7 και πριν απο μερικες μερες για δοκιμη(που μαλλον θα μεινει) εβαλα ενα δοντι μικροτερο γραναζι μπροστα(απο το παλιο μου μηχανακι GSR). Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αλλαγη στο μηχανικι η οποια σε συνδιασμο με κοντιτερη γκαζιερα(R6) ειναι σουπερ. Χθες βγηκα εθνικη για πρωτη φορα με τα νεα δεδομενα και το κατα ευχαριστηθηκα. Το μηχανακι ανοιγει πολυ ωραια ακομα και με 6η στις 10.000 και αποτομο ανοιγμα του γκαζιου απο το 70% (ας πουμε) στο 100%. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι ξερω οτι το κοντερ πλεον με παραμυθιαζει(μαλλον περισσοτερο απο πριν ). Περα απο το GPS που δεν τυχαινει να εχω προχειρο επανω μου μηπως καποιο καλο παιδι εχει δοκιμασει κατι, εχει ψαξει και μπορει να με διαφωτησει? Ενα ποσοστο ας πουμε περιπου για το ποσο κατω να υπολογιζω απο τα χλμ που βλεπω στο κοντερ! Ευχαριστω εκ των προτερων! Υ.Γ. υπαρχει πιο πανω ενα θεμα σχετικο με ενα link για υπολογισμο ταχυτητων αλλα δε με βαζει :( | |
|
| |
varypiniths Normal gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : PORTO SALONICA Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 361 Αγωνιζόμενος : κατι κατεχουμε και μεις... Hμερομηνία εγγραφής : 28/07/2011
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 14:31 | |
| Φιλε μου δεν ξερω να σε απαντησω αλλα επειδη εχω ιδιο μηχαμημα για πες εντυπωσεις...πολυ καλυτερη αποκριση να υποθεσω ε?πρεπει να ακουει πολυ καλυτερα νομιζω... | |
|
| |
Bozos Normal gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Πειραιάς Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 242 Αγωνιζόμενος : Παλιά,...στο Τέξας Hμερομηνία εγγραφής : 12/04/2011
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 14:53 | |
| Α, ωραια. Τωρα που σε βρηκα θα κανεις εσυ τα τεστ? . Φανταζομαι εχεις μαμα γραναζια. Φιλε επειδη το ειχα το γραναζι ελεγα να το δοκιμασω και οτι οταν ερχοταν η ωρα θα εβαζα -1,-1. Τωρα ομως λεω να το αφησω ετσι. Για το γραναζι σε ψιλο κλειστες στροφες με τρομαζε η 2α(ακουγα το μηχανακι σαν να ειχα πρωτη). Η 3η ηταν οτι σουπερ. Ασε που με 1η αν ανοιξεις αποτομα το εχεις φαει στη μουρη το μηχανακι. Δεν ξερω και σουζα και εσπασα τα @@@ μου χθες το απογευμα. Επισης μου αρεσε που ειδα στην εθνικη να σταματαει να γραφει το κοντερ,και ας ειναι "ψεμα" .Για την γκαζιερα μια χαρα. Με την ιδια κινηση που εκανα πριν στον καρπο μου και δεν ανοιγα το γκαζι ποτε 100% τωρα το ανοιγω. Δεν ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα αλλα για εμενα ειναι η ιδανικη. Οσων αφορα το θεμα που ανοιξα τωρα, μπηκα σε αυτο το site(με αλλο explorer) και εκτως και αν ειμαι μπαγλαμας και δεν καταλαβα καλα, με μαμα στοιχεια μου βγαζει στις 15.500 rpm με 6η ,ταχυτητα 326 χλμ. Μαλλον κατι δεν παει καλα. Με το ενα κοντυτερο δοντι που εχω μου δινει στα ιδια ταχυτητα 307χλμ???? | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 14:57 | |
| αν δεις 299 να υπολογιζεις γυρο στα 255-260 πραγματικα | |
|
| |
varypiniths Normal gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : PORTO SALONICA Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 361 Αγωνιζόμενος : κατι κατεχουμε και μεις... Hμερομηνία εγγραφής : 28/07/2011
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:00 | |
| Για το κοντερ ας μας πουν οι γνωστες γιατι δεν εχω ιδεα... απο γκαζιερα εγω φοραω την κοντη της rizoma που δινει μαζι με τα grips και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...δηλαδη με το -1 μπροστα που φορας για να καταλαβω καλυτερα,με 2α ερχεται στον αερα μονο γκαζι ευκολα? | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
Όνομα: : ΑΝΕΣΤΗΣ Τόπος : ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1831 Αγωνιζόμενος : Hμερομηνία εγγραφής : 23/04/2009
| |
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:10 | |
| αν θες λιγοτερο κοντιμα επρεπε να βαζες η +1 πισω η +2 πισω το +2 ειναι λιγοτερο απο το -1 εμπρος κατα 0,5 δοντια! δηλαδη το εμπρος ειναι σαν +2,5 πισω! εγω θα βαλω το +2 πισω στο αμεσο μελλον κ θα γραψω εντυπωσεις καποια στιγμη!
αν θες να λεει αληθεια το κοντερ παρε ενα speedohealer η ενα ακομα καλο το SPeedoDRD καπου στα 80 ευρα βγαινει αυτο απο το σιτε!και μετα θα σου λεει πραγματικα χλμ οτι αλλαγες κανεις με γραναζια η κ κανα 190 λαστιχο πισω! | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| |
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:15 | |
| είναι περίπου -13% λιγότερα χλμ | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:17 | |
| - nktr έγραψε:
- είναι περίπου -13% λιγότερα χλμ
ρε συ ξερω για τα χλμ τα βλεπω εδω gearcommander.com για τις στροφες ρωταω παραπανω! | |
|
| |
gat0s Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:21 | |
| - Darksoul έγραψε:
- nktr έγραψε:
- είναι περίπου -13% λιγότερα χλμ
ρε συ ξερω για τα χλμ τα βλεπω εδω gearcommander.com για τις στροφες ρωταω παραπανω! στο manual απο το μηχανακι σου λεει ποσες ειναι οι πραγματικες στροφες | |
|
| |
Bozos Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 15:40 | |
| κατ'αρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Φιλε varypiniths οχι, με 2α δε νομιζω οτι σηκωνεται ευκολα. Οταν μας κανει τη χαρη ο κ@λο καιρος θα θυμηθεις να μου κανεις δυο μετρησεις πχ με 2α σταθερα στις 10000 και 4η ας πουμε και να μου πεις τι λεει το κοντερ σου? Ετσι για να δω σε σχεση με πριν τι λεει. Φανταζομαι ο nktr αναφερεται στα πραγματικα χλμ (για το -13%) και οχι σε σχεση με πριν?? Darksoul γνωριζω τι παιζει με τα γραναζια,τη δοκιμη αυτη την εκανα μιας και υπηρχε το γραναζι. Οσο για τα αλλα που λες δεν με καιει τοσο το θεμα ωστε να δωσω λεφτα για κατι τετοιο. | |
|
| |
bolek76 Adv. gixxer
Όνομα: : Αλεξανδρος Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 433 Αγωνιζόμενος : never Hμερομηνία εγγραφής : 24/03/2011
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 20:22 | |
| λοιπον παιδια τα στροφομετρα ανεξαρτητως γραναζωματος κλεβουν 500 στροφες το δικο μου πχ κοφταρει στις 12700 και στο δυναμομετρο εχω 12200 πραγματικες στροφες το κοντερ τωρα οτι γραναζια και να βαλει καποιος θα λεει παντα τα ιδια οπως πριν αλλα εκει που θα εκλεβε στα 200 14 χλμ τωρα θα κλεβει 20 πχ :P | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Γραναζωμα και κοντερ! Δευ 10 Οκτ 2011, 21:05 | |
| - Bozos έγραψε:
- Καλησπερα παιδες! Εχω ενα 750 κ7 και πριν απο μερικες μερες για δοκιμη(που μαλλον θα μεινει) εβαλα ενα δοντι μικροτερο γραναζι μπροστα(απο το παλιο μου μηχανακι GSR). Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αλλαγη στο μηχανικι η οποια σε συνδιασμο με κοντιτερη γκαζιερα(R6) ειναι σουπερ. Χθες βγηκα εθνικη για πρωτη φορα με τα νεα δεδομενα και το κατα ευχαριστηθηκα. Το μηχανακι ανοιγει πολυ ωραια ακομα και με 6η στις 10.000 και αποτομο ανοιγμα του γκαζιου απο το 70% (ας πουμε) στο 100%. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι ξερω οτι το κοντερ πλεον με παραμυθιαζει(μαλλον περισσοτερο απο πριν). Περα απο το GPS που δεν τυχαινει να εχω προχειρο επανω μου μηπως καποιο καλο παιδι εχει δοκιμασει κατι, εχει ψαξει και μπορει να με διαφωτησει? Ενα ποσοστο ας πουμε περιπου για το ποσο κατω να υπολογιζω απο τα χλμ που βλεπω στο κοντερ!
Ευχαριστω εκ των προτερων! Υ.Γ. υπαρχει πιο πανω ενα θεμα σχετικο με ενα link για υπολογισμο ταχυτητων αλλα δε με βαζει :( Μπορεις να βαλεις ενα speedohealer,το οποιο παρεμβαλεται αναμεσα στην φυσα και το κοντερ (plug & play xωρις πατεντες) και αφου υπολογισεις το σφαλμα του κοντερ σου να κανεις τις διορθωσεις απο κει.Αυτο χρειαζεται και σε μαμα γραναζωμα αφου ετσι κι αλλιως ειναι υπερασιοδοξες οι ενδειξεις μας. Σορρυ Φιλιππε δεν ειχα δει το ποστ σου. | |
|
| |
| Γραναζωμα και κοντερ! | |
|