| Λάδια | |
|
+66Black Eagle giorgostap kontos 750 zed660 topetwrx k8 600 kk noname2142 louk6 Oikopedofagos brwmogazos giannisK6 spyros_k6 giwrgos27 No Fear paul22 stoui Miou naturalboy gsxrk71000 ghost panosk8 G.E.B. R-09 blackk8 boutser spyroszx thodoris DrIoannis Darksoul landen ripseventh Tigas teo46 TheVeteran jimk Big Daddy mike Morningstar T.R.E kantalis STELIOS stavrosrodo nasos-v Leroy giorgostam busa respect chris gsxr GIXXERAKIAS pehlis valentinosgsxr magiaklaniakeksatmisi kapamarou85 gkourv alex k8 blade 750 giatros gostrider Hamamatsu ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ JIMK7 gsxr1000nitro Sotiris S gixxermak Billy dimkarag rising 70 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 14:56 | |
| Και εγώ 15W-50 βάζω το καλοκαίρι, παρόλα αυτά δεν είμαι 100% πεπεισμένος αν όντως κάνω καλά επειδή στο manual λέει ότι μόνο αν το λάδι 10W-40 δεν είναι διαθέσιμο, τότε βάζουμε κάποιο άλλο λάδι ανάλογα με τον πίνακα θερμοκρασιών (φαντάζομαι όλοι ξέρετε για ποιον πίνακα μιλώ). Άρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η suzuki προτείνει 10W-40 ΠΑΝΤΑ, και μόνο όταν το πιο πάνω δεν είναι διαθέσιμο μπορούμε να βάλουμε 50άρι, δηλαδή σε ακραίες συνθήκες (έμεινε το μηχανάκι κάπου κλπ.). | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 14:59 | |
| - Miou έγραψε:
- ....σαν τα τορκο που λεει το κορμι απο πανω...
Αλοιμένο με λάδι Τοrco 10-40 πάντα για προστασία από τις τριβές. (και σπαμ και ον τοπικ λέμεεεεεε!!! ) | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 14:59 | |
| τα εχουμε ξαναπει αυτα χρηστο .... η σουζουκι γερμανιας με τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκει θα προτινει αλλο λαδι απο την σουζουκι ελλαδας .... βαλε το 10-40 καλοκαιρι στην αθηνα ή στην κυπρο και κατσε στην κινηση , αφησετο και για 6000 χλμ (οπως λεει η αντιπροσωπια ) και οταν τα βγαλεις ελα να τα ξαναπουμε...
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε... | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 15:07 | |
| - Miou έγραψε:
- τα εχουμε ξαναπει αυτα χρηστο ....
η σουζουκι γερμανιας με τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκει θα προτινει αλλο λαδι απο την σουζουκι ελλαδας .... βαλε το 10-40 καλοκαιρι στην αθηνα ή στην κυπρο και κατσε στην κινηση , αφησετο και για 6000 χλμ (οπως λεει η αντιπροσωπια ) και οταν τα βγαλεις ελα να τα ξαναπουμε...
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε... Άλεξ και όμως εγώ μόνιμα βάση βιβλίου όπως λέει ο Χρήστος,βάζω 10-40 χειμώνα-καλοκαίρι.Το μόνο μειονέκτημα που έχω είναι ότι μέχρι να δουλέψουν και να πάνε παντού τα λάδια (1η-2α-3η-4η) μου κοπανάει στις αλλαγές.Από εκεί και πέρα όλα κομπλέ και γίνεται βούτυρο το σαζμάν. Τα αφήνω πάντα στις αλλαγές του κατασκευαστή 6.000χιλ και είναι μιά χαρά λίγο μαυρισμένα αλλά όχι νεράκι.Μεχρι και το τέλος τους δουλευουν σωστά όπως πρέπει. | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
Όνομα: : Χρίστος Τόπος : Λευκωσία Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 437 Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 15:09 | |
| - Miou έγραψε:
η σουζουκι γερμανιας με τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκει θα προτινει αλλο λαδι απο την σουζουκι ελλαδας .... βαλε το 10-40 καλοκαιρι στην αθηνα ή στην κυπρο και κατσε στην κινηση , αφησετο και για 6000 χλμ (οπως λεει η αντιπροσωπια ) και οταν τα βγαλεις ελα να τα ξαναπουμε...
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε... Δεν με κατάλαβες και βασικά την ερώτηση την έκανα ακριβώς επειδή έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει... :P Λοιπόν, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά αν ήταν έτσι θα έπρεπε η Suzuki απλά να πει: βάλτε το ανάλογο λάδι σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα θερμοκρασιών. Το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι δεν λέει αυτό, αλλά αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ. Άρα υπάρχει σαφής προτίμηση στο 10W-40, εκτός αν παραδεχθούμε ότι το συγκεκριμένο σημείο του μάνουαλ η suzuki το έγραψε με προχειρότητα! | |
|
| |
spyros_k6 Normal gixxer
Τόπος : Λάρισα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 70 Hμερομηνία εγγραφής : 16/07/2012
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 17:08 | |
| Τα torco βγαίνουν σε 15 50??Αν ναι τα χει δοκιμάσει κανείς?? | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 17:15 | |
| - stoui έγραψε:
- Miou έγραψε:
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε... Δεν με κατάλαβες και βασικά την ερώτηση την έκανα ακριβώς επειδή έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει... :P
Λοιπόν, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά αν ήταν έτσι θα έπρεπε η Suzuki απλά να πει: βάλτε το ανάλογο λάδι σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα θερμοκρασιών. Το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι δεν λέει αυτό, αλλά αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ. Άρα υπάρχει σαφής προτίμηση στο 10W-40, εκτός αν παραδεχθούμε ότι το συγκεκριμένο σημείο του μάνουαλ η suzuki το έγραψε με προχειρότητα! ξαναλεω λοιπον οτι εγω εχω 4 μανουαλ ,στο αγγλικο- γερμανικο η σουζουκι λεει να βαλεις 10-40 ... στο ελληνικο ( πιστευα οτι και στο κυπριακο) η σουζουκι λεει να βαλεις 15-50... επισης αυτο το πινακακι ειναι διεθνες ... εσυ λοιπον διαβαζεις και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει και ετσι πας και βαζεις 15-50 γιατι ειναι πιο κοντα ή θεωρεις οτι ειναι πιο σωστο για τις θερμοκρασιες που εχει στην περιοχη σου... εγω μπορει να μην βαλω το μυαλο μου να δουλεψει ( αυτο δεν σημενει οτι ειμαι χαζος ... απλα δεν σκεφτομαι και κανω ο,τι μου λενε ...) και απλα διαβαζω το γερμανικο μανουαλ και παω και βαζω 10-40 ... πιστευω να το εγραψα πιο καλα τωρα και να με καταλαβες τι λεω.... | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 17:18 | |
| - GIXXERAKIAS έγραψε:
- Miou έγραψε:
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε...
Άλεξ και όμως εγώ μόνιμα βάση βιβλίου όπως λέει ο Χρήστος,βάζω 10-40 χειμώνα-καλοκαίρι.Το μόνο μειονέκτημα που έχω είναι ότι μέχρι να δουλέψουν και να πάνε παντού τα λάδια (1η-2α-3η-4η) μου κοπανάει στις αλλαγές.Από εκεί και πέρα όλα κομπλέ και γίνεται βούτυρο το σαζμάν.
Τα αφήνω πάντα στις αλλαγές του κατασκευαστή 6.000χιλ και είναι μιά χαρά λίγο μαυρισμένα αλλά όχι νεράκι.Μεχρι και το τέλος τους δουλευουν σωστά όπως πρέπει. αμα κοπαναει 1-2-3-4 τι αλλο θελεις δλδ ρε φιλε?? βαζεις 6 μεσα στην πολη? ασε οτι εσυ δεν το δουλευεις καθε μερα μεσα στο κεντρο της αθηνας ... αν το δουλευες θα εβγαζες τα λαδια πιο νερο και απο το νερο και οχι απλα μαυρισμενα... εγω ας πουμε πιο παλια που εβαζα μοτουλ 15-50 στα 6000 το εβγαζα μαυρο νερο ... και δεν κοπαναγε ποτε το σαζμαν μου 1 φορα που δοκιμασα μοτουλ 10-40 εβαλα τα κλαματα ... | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τρι 17 Ιουλ 2012, 18:59 | |
| - Miou έγραψε:
- GIXXERAKIAS έγραψε:
- Miou έγραψε:
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε...
Άλεξ και όμως εγώ μόνιμα βάση βιβλίου όπως λέει ο Χρήστος,βάζω 10-40 χειμώνα-καλοκαίρι.Το μόνο μειονέκτημα που έχω είναι ότι μέχρι να δουλέψουν και να πάνε παντού τα λάδια (1η-2α-3η-4η) μου κοπανάει στις αλλαγές.Από εκεί και πέρα όλα κομπλέ και γίνεται βούτυρο το σαζμάν.
Τα αφήνω πάντα στις αλλαγές του κατασκευαστή 6.000χιλ και είναι μιά χαρά λίγο μαυρισμένα αλλά όχι νεράκι.Μεχρι και το τέλος τους δουλευουν σωστά όπως πρέπει.
αμα κοπαναει 1-2-3-4 τι αλλο θελεις δλδ ρε φιλε?? βαζεις 6 μεσα στην πολη? ασε οτι εσυ δεν το δουλευεις καθε μερα μεσα στο κεντρο της αθηνας ... αν το δουλευες θα εβγαζες τα λαδια πιο νερο και απο το νερο και οχι απλα μαυρισμενα...
εγω ας πουμε πιο παλια Εεεεεεεε που εβαζα μοτουλ 15-50 στα 6000 το εβγαζα μαυρο νερο ... και δεν κοπαναγε ποτε το σαζμαν μου 1 φορα που δοκιμασα μοτουλ 10-40 εβαλα τα κλαματα ... Ρε οργιο, εννοώ με το που ξεκινήσω κοπανανε, μετά τέλος.Αν κοπαναγαν συνέχεια σε κάθε κατέβασμα-ανέβασμα θα την είχα πετάξει.:Ρ | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 01:04 | |
| - Miou έγραψε:
- stoui έγραψε:
- Miou έγραψε:
εσυ κοιτας το πινακακι που λες και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει λιγο και κρινεις τι θα βαλεις και ποτε... Δεν με κατάλαβες και βασικά την ερώτηση την έκανα ακριβώς επειδή έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει... :P
Λοιπόν, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά αν ήταν έτσι θα έπρεπε η Suzuki απλά να πει: βάλτε το ανάλογο λάδι σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα θερμοκρασιών. Το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι δεν λέει αυτό, αλλά αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ. Άρα υπάρχει σαφής προτίμηση στο 10W-40, εκτός αν παραδεχθούμε ότι το συγκεκριμένο σημείο του μάνουαλ η suzuki το έγραψε με προχειρότητα!
ξαναλεω λοιπον οτι εγω εχω 4 μανουαλ ,στο αγγλικο- γερμανικο η σουζουκι λεει να βαλεις 10-40 ... στο ελληνικο ( πιστευα οτι και στο κυπριακο) η σουζουκι λεει να βαλεις 15-50...
επισης αυτο το πινακακι ειναι διεθνες ... εσυ λοιπον διαβαζεις και βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει και ετσι πας και βαζεις 15-50 γιατι ειναι πιο κοντα ή θεωρεις οτι ειναι πιο σωστο για τις θερμοκρασιες που εχει στην περιοχη σου... εγω μπορει να μην βαλω το μυαλο μου να δουλεψει ( αυτο δεν σημενει οτι ειμαι χαζος ... απλα δεν σκεφτομαι και κανω ο,τι μου λενε ...) και απλα διαβαζω το γερμανικο μανουαλ και παω και βαζω 10-40 ...
πιστευω να το εγραψα πιο καλα τωρα και να με καταλαβες τι λεω.... Δεν έχω υπόψην μου το Ελληνικό μάνουαλ φίλε - Κυπριακό δεν υπαρχει βέβαια - και να σου πω την αλήθεια νόμιζα ότι το Ελληνικό είναι απλά μετάφαση του Αγγλικου και όχι ποσαρμοσμένο στα Ελληνικά δεδομένα. Οπότε αν όντως η suzuki ( και όχι η Ελληνική αντιποσωπεία έτσι! ) λέει στο Ελληνικό μάνουαλ ότι στην Ελλάδα βάζουμε 50 το καλοκαίρι τότε καλώς. υ.γ. μπορείς να μου στείλεις ηλεκτρονικά το Ελληνικό μάνουαλ αν το έχεις; | |
|
| |
ripseventh Full gixxer
Όνομα: : Λουκας Τόπος : Λιβαδεια Αριθμός μηνυμάτων : 1221 Hμερομηνία εγγραφής : 19/09/2010
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 01:13 | |
| Tι λετε ρε παιδια τι Ελληνικο και αγγλικο κ ξενο και γνωστο....το s.manual ειναι ενα και ειναι στα αγγλικα...τωρα στο πινακακι με τ λαδια σου λεει αναλογα με τις εξωτερικες θερμοκρασιες βαζεις και το αντιστοιχο λαδι σε ιξωδες.Απλα οι επισημη αντι/πεια της καθε χωρας σου προτεινει το ιξωδες που θεωρει σωστο για τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκαστοτε.Εγω εβαζα 10-40 και τωρα 10-50 κ δεν ειχα κανενα προβλημα σε μεικτες συνθηκες. | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 09:29 | |
| - ripseventh έγραψε:
- Tι λετε ρε παιδια τι Ελληνικο και αγγλικο κ ξενο και γνωστο....το s.manual ειναι ενα και ειναι στα αγγλικα...τωρα στο πινακακι με τ λαδια σου λεει αναλογα με τις εξωτερικες θερμοκρασιες βαζεις και το αντιστοιχο λαδι σε ιξωδες.Απλα οι επισημη αντι/πεια της καθε χωρας σου προτεινει το ιξωδες που θεωρει σωστο για τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκαστοτε.Εγω εβαζα 10-40 και τωρα 10-50 κ δεν ειχα κανενα προβλημα σε μεικτες συνθηκες.
Ναι φίλε μου αλλά όπως έγραψα και πριν, το Αγγλικό μάνουαλ που έχω εγώ λέει το εξής: αν δεν υπάρχει 10W-40, τότε βάλτε κάτι άλλο ανάλογα με το πινακάκι. Άρα, για έναν που πάει κατά γράμμα με το μάνουαλ, το 40άρι πρέπει να είναι η 1η επιλογή πάντα. Γι'αυτό προέκυψε η συζήτηση που κάνουμε εδώ, για να το αποσαφηνίσουμε το σημείο αυτό! | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 09:47 | |
| - ripseventh έγραψε:
- Tι λετε ρε παιδια τι Ελληνικο και αγγλικο κ ξενο και γνωστο....το s.manual ειναι ενα και ειναι στα αγγλικα...τωρα στο πινακακι με τ λαδια σου λεει αναλογα με τις εξωτερικες θερμοκρασιες βαζεις και το αντιστοιχο λαδι σε ιξωδες.Απλα οι επισημη αντι/πεια της καθε χωρας σου προτεινει το ιξωδες που θεωρει σωστο για τις θερμοκρασιες που υπαρχουν εκαστοτε.Εγω εβαζα 10-40 και τωρα 10-50 κ δεν ειχα κανενα προβλημα σε μεικτες συνθηκες.
αρα δεν ειναι το ιδιο το αγγλικο με το ελληνικο μανουαλ ... μα και πως να ειναι το ιδιο αλλωστε ρε φιλε αφου επικρατουν διαφορετικες συνθηκες.... οταν ειχα παρει το πρωτο μου κ6 καινουργιο η αντι/πια μου ειχε δωσει 4-5 σε διαφορετικες γλωσες ενα απο ολα ηταν και στα ελληνικα .... μιλαω παντα για το κ5-6 1000 ... δεν ξερω και δεν εχω ιδεα τι γραφουν τα αλλα μανουαλ ... | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 11:02 | |
| Δεν υπαρχει θεμα παιδες. απο Trade wind αλλωστε δεν πληρωνεις μεταφορικα. Απλα σε 15 50 δεν υπαρχουν αλλες επιλογες οσο και αν εψαξα...η μοτουλ η bel ray...
Τα μπελ ρει αν ειναι χειροτερα των μοτουλ κατι που διεψευσε ο Λαμπριανιδης θα φανε πεταμα. Αλλωστε το μπουσα δεν γραφει καργα χιλιομετρα και καθε χρονο θα του αλλαζω τα λαδακια του προληπτικα διχως να εχει συμπληρωσει χιλιομετρα.
Αν δεν μου βγουν καλα τα bel ray δηλαδη θα φανε ποδι...
20 -50 δεν ειναι λιγο χοντρουτσικο ομως? Το ξερω πως τα Τορκο ειναι καλα, οπως και red line που τα δουλευω στο αμαξι αλλα δεν ειχαν το ιξωδες που ηθελα.
| |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 11:12 | |
| - brwmogazos έγραψε:
20 -50 δεν ειναι λιγο χοντρουτσικο ομως? Το ξερω πως τα Τορκο ειναι καλα, οπως και red line που τα δουλευω στο αμαξι αλλα δεν ειχαν το ιξωδες που ηθελα.
Νομίζω το πόσο χοντρά είναι καθορίζεται κυρίως από τον 2ο αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο καλοκαίρι, δηλαδή το 50. Ο πρώτος, δηλ. το 20, είναι για τον χειμώνα, οπότε δεν νομίζω να έχουμε θέμα με αυτό σε χώρες όπως η Ελλάδα! Κοινώς, τι 10, τι 15 τι 20 το ίδιο είναι για το κλίμα μας. Επίσεις αν το μανουαλ σου το επιτρέπει τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 12:11 | |
| Δεν εχω κοιταξει μανουαλ να σου πω την αληθεια στα επιτρεπομενα. Σε χαμηλες θερμοκρασιες το λαδι συμπεριφερεται σαν 50αρι. Σε ψηλες σαν 20αρι. Αρα σε ζεστο δεν θελω να ειναι ουτε νερο ουτε πολυ παχυ...γιαυτο και το σκεφτομαι το 20αρι λιγο... | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 12:27 | |
| - brwmogazos έγραψε:
- Δεν εχω κοιταξει μανουαλ να σου πω την αληθεια στα επιτρεπομενα.
Σε χαμηλες θερμοκρασιες το λαδι συμπεριφερεται σαν 50αρι. Σε ψηλες σαν 20αρι. Αρα σε ζεστο δεν θελω να ειναι ουτε νερο ουτε πολυ παχυ...γιαυτο και το σκεφτομαι το 20αρι λιγο... Νομίζω τα λες ανάποδα φίλε, ή εγώ δεν κατάλαβα τι θες να πεις. Πάντως το 20 είναι για τον χειμώνα και το 50 για το καλοκαίρι, όπως είχα αναφέρει και πριν. Δηλαδή ο 1ος αριθμός αφορά το πόσο γρήγορα έρχεται το λάδι σε θερμοκρασία λειτουργίας όταν είναι κρύο - π.χ. υπό το μηδέν - το οποίο σε ενδιαφέρει μόνο τον χειμώνα, ενώ ο 2ος το πως συμπεριφέρεται όταν ζεσταθεί καλά, δηλαδή το καλοκαίρι. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 13:25 | |
| εσυ χρηστο καλα τα λες .... ο δημητρης τα λεει αναποδα .... ή προπαθει να μας μπερδεψει .... δημητρηηηηη αυτα στον αδερφο σου ρε οχι σε εμας..... | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 14:07 | |
| My bad, αναποδα τα εγραψα εχεις δικιο Σε 10-50 λοιπον τι υπαρχει? | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 16:18 | |
| Λοιπόν από website της Castrol παραθέτω ενδεικτικά για το μηχανάκι μου k6 600 (και για τα υπόλοιπα μοντέλα παρόμοια θα είναι τα specs):
Alternative recommendations:
-20°C to 40°C, 10W-50 -20°C to 30°C, 10W-30 -15°C to >40°C, 15W-40/15W-50 -10°C to >40°C, 20W-50
Προσέξτε ότι όσο αυξάνεται η 1η θερμοκρασία (κατώτερη) αυξάνεται και ο 1ος αριθμός, ενώ όσο αυξάνεται η 2η θερμοκρασία (ανώτερη) αυξάνεται ο 2ος αριθμός. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 16:24 | |
| Άρα έτσι όπως το θέτει ο Χρίστος το καλύτερο λάδι για τις θερμοκρασίες μας είναι το 20-50? | |
|
| |
stoui Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 16:27 | |
| - GIXXERAKIAS έγραψε:
- Άρα έτσι όπως το θέτει ο Χρίστος το καλύτερο λάδι για τις θερμοκρασίες μας είναι το 20-50?
Ο δεύτερος αριθμός πρέπει σίγουρα να είναι 40 ή 50 (δες και το μάνουαλ σου για σιγουριά). Ο πρώτος δεν παίζει ρόλο για Ελλάδα! | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
| |
| |
brwmogazos Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 16:31 | |
| Εγω πιστευω οτι θελουμε και το ιξωδες σε χαμηλες θερμοκρασιες να ειναι χαμηλο. Δηλαδη στην εκκινηση του κινητηρα μας οπου εχουμε και τις μεγαλυτερες τριβες μεχρι να πρεσσαρει η αντλια λαδιου και να φτασει το λαδι ψηλα, καλο ειναι να ειναι λεπτορευστο το λαδι μας. Και λιγοτερη καταπονηση για την αντλια λαδιου εχουμε ετσι στην εκκινηση.
10-50 δεν βρηκα κατι...υπαρχει? | |
|
| |
Oikopedofagos Normal gixxer
Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 377 Hμερομηνία εγγραφής : 25/05/2009
| Θέμα: Απ: Λάδια Τετ 18 Ιουλ 2012, 16:41 | |
| | |
|
| |
| Λάδια | |
|