| Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Σαβ 22 Δεκ 2012, 19:19 | |
| Σήμερα μπόρεσα και πήρα την μηχανή από το συνεργείο. Θερμοκρασία 0 βαθμοί κελσίου!!!!!!! Μπρρρ.......... Όντως μου βγάλανε και τα ελατήρια της ανάρτησης, όντως έλειπε η ποσότητα που έγραψα πιο πάνω και μάλιστα λένε ότι κατά 99% το λάδι που είχε μέσα μόνο 10άρι δεν ήταν. Για 5αράκι το κόβουν! 2 χιλιόμετρα έκανα πάνω-κάτω μέχρι στο σπίτι (για παραπάνω με το κρύο που έχει δεν έλεγε, αλλά η διαφορά στην μπροστινή ανάρτηση είναι μέρα με τη νύχτα μέσα από το συνεργείο που προσπάθησα να την συμπιέσω!!!! Μέσα στην πόλη πλέον η μηχανή δεν βουτά ΚΑΘΟΛΟΥ ή έτσι τουλάχιστον την νοιώθω! Θεαματική βελτίωση!!! Επίσης αλλάξαμε και τα λάδια του αμορτισέρ του τιμονιού με πιο παχιά και έσφιξε πάρα πολύ! Τόσο που μέσα στην πόλη σε ελιγμούς και σε κίνηση με ρελαντί με δυσκολεύει, μια που τιμόνι είναι πολύ σφικτό και αντιστέκεται πεισματικά!!! Κακό για μέσα στην πόλη που δεν την κυκλοφορώ βέβαια τη μηχανή, αλλά για έξω φαντάζομαι ότι είναι αυτό που πρέπει! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| |
| |
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Σαβ 22 Δεκ 2012, 19:36 | |
| Ναι το καταλαβαίνω αυτό , απλά όταν πήγα τη μηχανή στο συνεργείο είχε πάλι τις ίδιες χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε η τεράστια διαφορά όντως υπάρχει. Επίσης η μηχανή ήταν μέσα στο συνεργείο όπου είχε ζέστη, κατά συνέπεια και τα λάδια. Άντε να δούμε τώρα πότε θα κάνει καμιά μέρα Αθηναϊκή για να κάνω καμιά βόλτα, μια που χθες ήμουνα Αθήνα και η θερμοκρασία σας δεν είχε ως συνήθως καμιά σχέση με την δικιά μας!! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| |
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Κυρ 23 Δεκ 2012, 19:02 | |
| Ισως γίνω για μια φορά ακόμη αιρετικος , αλλά με ότι λέω απλά προσπαθώ να βοηθήσω ένα συμφορουμιτη που μάλλον και η εμπειρία του λείπει αλλά και η μηχανή του είναι "κάπως" όσο αφορά την κατάσταση που την παρέλαβε.
Θα πω λοιπόν ότι δυστυχώς διαφωνώ και με την επέμβαση στο σταμπιλιζατερ διότι με το παχυτερο λάδι απλά θα βαρύνει το τιμόνι , βάζοντας σε δοκιμασία την ευελιξία της μοτο , και μάλιστα σε καταστάσεις που η έλλειψη της μπορεί να είναι καθοριστική .... Συμφωνώ ότι το σταμπιλιζατερ το μαμισιο δεν είναι ότι καλύτερο , αλλά κατα την άποψη μου ή κρατάς το μαμά με συχνό (ετήσιο) σέρβις (στα εργοστασιακα στανταρς) η προχωρας σε αντικατάσταση του με κάποιο αφτερ μάρκετ (αν έχεις τα χρήματα) Εγώ πχ στο δικό μου αντικατέστησα το μαμά με wp ρυθμιζόμενο .! | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Δευ 24 Δεκ 2012, 08:54 | |
| - busa respect έγραψε:
- Ισως γίνω για μια φορά ακόμη αιρετικος , αλλά με ότι λέω απλά προσπαθώ να βοηθήσω ένα συμφορουμιτη που μάλλον και η εμπειρία του λείπει αλλά και η μηχανή του είναι "κάπως" όσο αφορά την κατάσταση που την παρέλαβε.
Θα πω λοιπόν ότι δυστυχώς διαφωνώ και με την επέμβαση στο σταμπιλιζατερ διότι με το παχυτερο λάδι απλά θα βαρύνει το τιμόνι , βάζοντας σε δοκιμασία την ευελιξία της μοτο , και μάλιστα σε καταστάσεις που η έλλειψη της μπορεί να είναι καθοριστική .... Συμφωνώ ότι το σταμπιλιζατερ το μαμισιο δεν είναι ότι καλύτερο , αλλά κατα την άποψη μου ή κρατάς το μαμά με συχνό (ετήσιο) σέρβις (στα εργοστασιακα στανταρς) η προχωρας σε αντικατάσταση του με κάποιο αφτερ μάρκετ (αν έχεις τα χρήματα) Εγώ πχ στο δικό μου αντικατέστησα το μαμά με wp ρυθμιζόμενο .! Ίσως να έχεις δίκιο, μια που όπως είπα με προβλημάτισε μέσα στην πόλη στους ελιγμούς. Δηλαδή με ένα αμορτισέρ τιμονιού άλλης μάρκας, το οποίο θα είναι πιο σφικτό, δεν θα έχω προφανώς επίσης παραπλήσιο αποτέλεσμα; Θέλω να πω ότι δεν θα σφίξει το τιμόνι ανάλογα της σκληρότητας του αμορτισέρ;;; Ή μήπως υπάρχει το πλεονέκτημα ότι αυτά ρυθμίζονται και μέσα στην πόλη θα μπορώ να το μαλακώσω; Πόσο πάει ένα σταμπιλιζατέρ αξιοπρεπές;; | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Δευ 24 Δεκ 2012, 13:44 | |
| τα αφτερ μαρκετ εκτος του οτι ρυθμιζοντε εχουν και τελειως διαφορετικη ποιοτικη λειτουργια ....
πχ τα ολινς που εχουν τα καφασια δεν εχουν την ιδια λειτουργια με τα ολινσ που θα αγορασεις ....
υγ και εγω ειμαι αρνητικος στο πιο χοντρο λαδι στο σταμπι .... | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Δευ 24 Δεκ 2012, 14:30 | |
| Με προβληματίσατε! Ελπίζω να μην έκανα χοντρή βλακεία. Η απορία θα λυθεί εν μέρει στην μελλοντική βόλτα που αργεί ακόμη από ότι βλέπω λόγο καιρού!! | |
|
| |
busa respect Adv. gixxer
Τόπος : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αριθμός μηνυμάτων : 667 Αγωνιζόμενος : (ΠΡΩΗΝ / ΚΑΡΤ) Hμερομηνία εγγραφής : 11/04/2009
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Δευ 24 Δεκ 2012, 16:34 | |
| Ακριβώς επειδή η επόμενη βολτα αργεί ... Καλό θα ήταν τώρα που το μηχανάκι κάθεται , να πιάσεις εσύ δουλειά , να βγάλεις το σταμπι και να του βάλεις τα εργοστασιακά λάδια , έτσι ώστε να ευχαριστηθεις ... Σίγουρα ... Στην επόμενη βολτα σου ..... | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 12:34 | |
| Εχθές πήγα σε μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που ρυθιμίζει αναρτήσεις, μετά από προτροπή κάποιων φίλων. Ρυθμίσαμε SAG και ο μηχανικός διαπίστωσε ότι κατά την αλλαγή λαδιών ανάρτησης που είχα κάνει, έχασε 3 κλικ από την ρύθμιση επαναφοράς η δεξιά μπουκάλα. Δεν το είχα προσέξει!! Με λίγα λόγια από 13 κλικ που έχει το δικό μου μοντέλο πλέον έχει 10! Είναι πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν λέει κατά την συναρμολόγηση. Κατά τα άλλα οι ρυθμίσεις που είχα δεν απείχαν πολύ από αυτό που έκανε. Κάτι το ιδιαίτερο δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα, μια που οι διαφορές ήταν μικρές. Απλά πρέπει να προγραμματίσω να ανοίξω ξανά ανάρτηση για να συναρμολογηθεί σωστά! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 16:11 | |
| - topetwrx έγραψε:
- Εχθές πήγα σε μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που ρυθιμίζει αναρτήσεις, μετά από προτροπή κάποιων φίλων. Ρυθμίσαμε SAG και ο μηχανικός διαπίστωσε ότι κατά την αλλαγή λαδιών ανάρτησης που είχα κάνει, έχασε 3 κλικ από την ρύθμιση επαναφοράς η δεξιά μπουκάλα. Δεν το είχα προσέξει!! Με λίγα λόγια από 13 κλικ που έχει το δικό μου μοντέλο πλέον έχει 10! Είναι πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν λέει κατά την συναρμολόγηση. Κατά τα άλλα οι ρυθμίσεις που είχα δεν απείχαν πολύ από αυτό που έκανε. Κάτι το ιδιαίτερο δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα, μια που οι διαφορές ήταν μικρές. Απλά πρέπει να προγραμματίσω να ανοίξω ξανά ανάρτηση για να συναρμολογηθεί σωστά!
Δεν τρεχει κατι που απο 13 κλικ εχεις τωρα 10 απλα θα οταν το ρυθμιζεις θα ξεκινας απο τερμα σφιχτο και πισω και στις 2 αναρτισεις Τωρα αν θες σωνει και καλα να το φτιαξεις δεν χρειαζεται να βγουν ουτε καν οι μπουκαλες πανω απο το μηχανακι με τα σωστα εργαλεια φτιαχνονται και πανω στο μηχανακι | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 18:52 | |
| - JIMK7 έγραψε:
Δεν τρεχει κατι που απο 13 κλικ εχεις τωρα 10 απλα θα οταν το ρυθμιζεις θα ξεκινας απο τερμα σφιχτο και πισω και στις 2 αναρτισεις
Τωρα αν θες σωνει και καλα να το φτιαξεις δεν χρειαζεται να βγουν ουτε καν οι μπουκαλες πανω απο το μηχανακι με τα σωστα εργαλεια φτιαχνονται και πανω στο μηχανακι Αυτό δεν μου το είπε ότι ρυθμίζετε χωρίς να χρειάζεται να βγουν οι μπουκάλες. Είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και μόνος;; Λέω εγώ τώρα! Κατά τα άλλα, ο προβληματισμός μου είναι ότι με 3 λιγότερα κλικ δεν ξέρω σε πιο εύρος βρίσκεται η ανάρτηση. Δηλαδή λείπουν 3 κλικ από το τέρμα μαλακό ή από τέρμα σκληρό. Παρόλα αυτά 3 κλικ στην HAYABUSA τουλάχιστον δεν κάνουν και καμιά αισθητή διαφορά, αλλά λέμε τώρα.... | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 18:54 | |
| 3 κλικ κανουν και παρακανουν διαφορα . ειδικα αφου τις εκανες σερβις ... τωρα μην τρελενεσαι αμα τα εχασες απο τερμα σκληρο ή τερμα μαλακο αφου ετσι και αλλοιως ειναι λαθος να τις πηγενεις στο τερμα τις ρυθμισεις ... | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 19:11 | |
| Ναι το ξέρω Αλέξανδρε ότι δεν κάνει να τα βάζουμε τέρμα. Τις 2 κλικ πριν το τέρμα. Ένα τα είχα, αλλά μου τα έβαλε δύο. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 19:18 | |
| 2 κλικ πριν το τερμα????? γιατι ρε φιλε?? ας εβαζε περισσοτερο λαδι ή με αλλο ιξωδες . σε λιγο καιρο που θα αρχισει να σπαει το λαδι τι θα κανεις δλδ αφου δεν θα μπορεις να δωσεις απο τις ρυθμισεις ... ????????
το βεωρω τελειως λαθος ... εχεις ρυθμιζομενες αναρτησεις και τις κανεις να μην εχουν ρυθμισεις με αυτο
5μλ περισσοτερο λαδακι και οπ ως δια μαγειας βυθιζετε λιγοτερο γιατι θελει περισοτερη δυναμη για την ιδια διαδρομη ... τελος παντων μπορει και να ειμαι λαθος μιας και δεν ειμαι μηχανικος ουτε αναρτησηολογος | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 19:47 | |
| Πάλι φυτίλια μου βάζεις!! 2 κλικ είναι πάλι λάθος;; Αυτό που είχα διαβάσει είναι 1 κλικ πριν το τέρμα και ο μηχανικός μου έβαλε 2! Δεν ξέρω!! | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Πεμ 04 Ιουλ 2013, 22:50 | |
| | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 00:07 | |
| | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 00:25 | |
| - JIMK7 έγραψε:
Δεν τρεχει κατι που απο 13 κλικ εχεις τωρα 10 απλα θα οταν το ρυθμιζεις θα ξεκινας απο τερμα σφιχτο και πισω και στις 2 αναρτισεις
Τωρα αν θες σωνει και καλα να το φτιαξεις δεν χρειαζεται να βγουν ουτε καν οι μπουκαλες πανω απο το μηχανακι με τα σωστα εργαλεια φτιαχνονται και πανω στο μηχανακι +ότι ακριβώς λέει από τέρμα σφικτό και είσαι οκ. Εάν θες τώρα να το πας και να στο φτιάξει και πάλι οκ. Ούτως ή άλλως δεν επιβαρύνεσαι κάπου οικονομικά για την εργασία αυτή. Επίσης όλα τα suzuki με εργοστασιακά μπροστινά χωρίς revalving δουλεύουν στην απόσβεση επαναφοράς στο τελευταίο κλικ της ρύθμισής τους για χρήση πίστας. Το Busa από ότι θυμάμαι είχε καλύτερο valving από το εργοστάσιο κατά +1 κλικ από ότι τα άλλα που δούλευαν τέρμα. + το ότι το busa δούλευε σαφώς καλύτερα με +2,5sae από αυτό του κατασκευαστή που είχαμε δοκιμάσει σε δύο φίλους και είχε γίνει απίστευτο το μπροστινό σαν ss με revalving. Κατ΄εμέ φτιάξε μόνο το θέμα σου εάν θες με τα κλικ που όπως προείπαμε δεν τρέχει κάτι και δεν έχεις θέμα και στην επόμενη αλλαγή δοκίμασε το +2,5 sae για να το δεις και συ. *πόσα κλικ από τέρμα έχεις στην απόσβεση συμπίεσης (κάτω βιδάκι) και πόσα στην απόσβεση επαναφοράς (το πάνω βιδάκι)? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 10:01 | |
|
Έχει επεξεργασθεί από τον/την JIMK7 στις Παρ 05 Ιουλ 2013, 15:38, 1 φορά | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 13:35 | |
| - nktr έγραψε:
+ότι ακριβώς λέει από τέρμα σφικτό και είσαι οκ. Εάν θες τώρα να το πας και να στο φτιάξει και πάλι οκ. Ούτως ή άλλως δεν επιβαρύνεσαι κάπου οικονομικά για την εργασία αυτή.
Επίσης όλα τα suzuki με εργοστασιακά μπροστινά χωρίς revalving δουλεύουν στην απόσβεση επαναφοράς στο τελευταίο κλικ της ρύθμισής τους για χρήση πίστας. Το Busa από ότι θυμάμαι είχε καλύτερο valving από το εργοστάσιο κατά +1 κλικ από ότι τα άλλα που δούλευαν τέρμα. + το ότι το busa δούλευε σαφώς καλύτερα με +2,5sae από αυτό του κατασκευαστή που είχαμε δοκιμάσει σε δύο φίλους και είχε γίνει απίστευτο το μπροστινό σαν ss με revalving.
Κατ΄εμέ φτιάξε μόνο το θέμα σου εάν θες με τα κλικ που όπως προείπαμε δεν τρέχει κάτι και δεν έχεις θέμα και στην επόμενη αλλαγή δοκίμασε το +2,5 sae για να το δεις και συ.
*πόσα κλικ από τέρμα έχεις στην απόσβεση συμπίεσης (κάτω βιδάκι) και πόσα στην απόσβεση επαναφοράς (το πάνω βιδάκι)? Ωραία, άρα δεν ασχολούμαι προς το παρόν. Όταν με το καλό αλλάξω πάλι λάδια ανάρτησης θα βάλω μάλλον και το παχύτερο λάδι που λες! Τα κλικ επάνω (για επαναφορά) μετρήσαμε 13 αν και τώρα διαβάζω ότι είναι 14(!!!) και κάτω για συμπίεση 13. Τα μοντέλα από το 2008 και μετά έχουν σχεδόν τα διπλάσια από όσο ξέρω, κάπου στα 22 κλικ. | |
|
| |
nktr Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Piraeus Αριθμός μηνυμάτων : 1596 Hμερομηνία εγγραφής : 12/01/2009
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 14:40 | |
| και τα δικά σου ρυθμιστικά μπορεί να ρυθμιστούν εσωτερικά στην επαναφορά και να έχεις πολλά κλικ αλλά στην ουσία δεν κάνεις τίποτα γιατί απλά δεν θα έχουν προοδευτικότητα εάν δεν γίνει revalving που και πάλι δεν θα χρειαστείς τόσα πολλά γιατί ως συνήθως το φτιάχνουν γύρω στα 9 με 10 κλίκ από τέρμα σφικτό ανοιχτά στην ιδανική ρύθμιση. Καλές βόλτες λοιπόν !!! | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Παρ 05 Ιουλ 2013, 15:45 | |
| - nktr έγραψε:
- και τα δικά σου ρυθμιστικά μπορεί να ρυθμιστούν εσωτερικά στην επαναφορά και να έχεις πολλά κλικ αλλά στην ουσία δεν κάνεις τίποτα γιατί απλά δεν θα έχουν προοδευτικότητα εάν δεν γίνει revalving που και πάλι δεν θα χρειαστείς τόσα πολλά γιατί ως συνήθως το φτιάχνουν γύρω στα 9 με 10 κλίκ από τέρμα σφικτό ανοιχτά στην ιδανική ρύθμιση.
Καλές βόλτες λοιπόν !!! Νίκο σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες! | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Τετ 19 Μαρ 2014, 09:29 | |
| Θα ήθελα την γνώμη των εμπειρότερων από μένα.
Προβληματίζομαι για το αν θα πρέπει (για λόγους ασφαλείας και μόνο) να βελτιώσω την μπροστινή ανάρτηση της HAYABUSA Κ3 που έχω, βάζοντας σκληρότερα ελατήρια πχ σαν αυτά που δίνει η white power. Την ανάρτηση την έχει ρυθμίσει μπρος-πίσω (η πίσω δεν με προβλημάτισε ΠΟΤΕ) ειδικός στα μέγιστα που μπορεί να δώσει (sag κτλ). Αυτό που με ενοχλεί είναι η βύθιση μπροστά. Η αλλαγή αυτή (των ελατηρίων) έχει και μειονεκτήματα ή μόνο πλεονεκτήματα; Δεν μιλώ για την άνεση που σίγουρα θα μειωθεί, αλλά για άλλα μειονεκτήματα που τυχόν μου διαφεύγουν, όπως πχ μήπως σε κάποιες συνθήκες γίνει πιο απόλυτη η συμπεριφορά της, δηλαδή να χάσει ένα μέρος της φιλικότητας και ειδικά σε γλίστρημα το μπροστινού τροχού. Φαντάζομαι ότι θα έχω και καλύτερο έλεγχο στο φρενάρισμα για αποφυγή μπλοκαρίσματος του τροχού.
Κόστος καμιά 100 ευρώ είναι από όσο κατάλαβα + την εργασία. Ποιο τύπο ελατηρίου μου συνιστάτε για δρόμο πάντα και όχι για πίστα; | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 Τετ 19 Μαρ 2014, 09:48 | |
| η γνωμη μου ειναι οτι ελατηρια θα αλλαξει ςμονο εαν δεν ειναι στα σωστα κιλα αυτ απου εχεις . δεν κανουν δλδ για τα κιλα σου . τοτε δεν θα εβγαινε ουτε το σαγκ σωστα. για να μην βυθιζεται ευκολα υπαρχουν οι ρυθμιστες της προφορτησης των ελατηριων και της συμπιεσης ...
μην μπαινεις και εσυ στο λανθασμενο καταναλωτικο τριπακι που μπαινουν οι περισσοτεροι και αλλαζουν ελατηρια χωρις πραγματικα να χρειαζεται . εκτος και εαν σου περισευουν 150ε+ και θελεις να το κανεις καθαρα για ψυχολογικους λογους .
καλος και χρυσος ο ειδικος οπως λες αλλα αυτα τα ρημαδια τα βιδακια ειναι εκει για να τα ρυθμιζεις και εσυ .... που να ξερει ο ανθρωπος ακριβως τον τροπο που φρεναρεις και πως ακριβος σου αρεσει να δουλευει η αναρτηση?
το πως δουλευει η δικια μου η αναρτηση δεν ειναι σιγουρο οτι θα αρεσει και σε καποιον αλλο αναβατη ας ειναι ιδια κιλα με εμενα ... | |
|
| |
| Βελτίωση μπροστινής ανάρτησης HAYABUSA K3 | |
|