| Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
T.R.E Full gixxer
Όνομα: : Νίκος
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| Θέμα: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 10:31 | |
| Ναι γίνεται.Χθες στο μεταμεσονύκτιο κυνήγι γραμμαρίων απ'την ήδη ελαφρωμένη μου πλεξούδα,και ακολουθώντας το καλώδιο που δίνει το σήμα στον εγκέφαλο ότι ο συμπλέκτης είναι πατημένος,παρατήρησα κάτι που μου είχε διαφύγει τις προηγούμενες φορές... Την ώρα που πατάμε τον συμπλέκτη ουσιαστικά γειώνουμε 2 πράγματα: 1) Τον πιν στον εγκέφαλο 2) Το ρελέ της μίζας. Όπως βλέπετε παρακάτω μπορούμε απλά να κόψουμε το μαύρο/κίτρινο καλώδιο ακριβώς στον σύνδεσμο ( ο οποίος βρίσκεται θαμμένος μέσα στην πλεξούδα.) και να το γειώσουμε μόνιμα σε μια διπλανή γείωση... Έτσι αφήνουμε το "σήμα" του συμπλέκτη να πηγαίνει μόνο στον εγκέφαλο,κάτι το οποίο είναι χρήσιμο για την ομαλή λειτουργία του κινητήρα κυρίως στο ρελαντί,και λόγω του ότι ο κόφτης στροφών όταν έχουμε νεκρά ή πατημένο συμπλέκτη είναι χαμηλότερα για προστασία του κινητήρα. Αυτό ίσως βοηθήσει κάποιους που χρησιμοποιούν την μηχανή τους για αγωνιστική χρήση και θέλουν να αφαιρέσουν εντελώς τον αριστερό διακόπτη.Με αυτή την απλή μετατροπή τώρα το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο εγκέφαλος δεν θα αντιλαμβάνεται ποτέ τον πατημένο συμπλέκτη,αλλά σε ένα αγωνιστικό μηχανάκι αυτό ίσως ενδιαφέρει λίγο. Εδώ φαίνεται το σήμα του συμπλέκτη με μαύρο κίτρινο χρώμα,όπως είναι απ'το εργοστάσιο.Φαίνεται και η ένωση που κατεβαίνει στο ρελέ της μίζας. Και εδώ η μετατροπή του,το σήμα του συμπλέκτη με κίτρινο,η γείωση του ρελέ με λαχανί( εδώ την έχω βάλει στο πλην της μπαταρίας)Το +12V απ'το μπουτόν της μίζας με κόκκινο Το σχεδιάγραμμα είναι από Κ7 1000,αλλά παρόμοια υλοποίηση έχουν σχεδόν όλα τα GSX-R,ίσως και όλες οι μεγάλες Suzuki...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την T.R.E στις Τετ 28 Αυγ 2013, 02:49, 1 φορά | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 10:41 | |
| καλα εγω το δικο μου το εχω κανει να παιρνει μπροστα χωρις ολα αυτα που λες ... καταλαθος φυσικα .... μετακινησα απο κατω απο την μανετα την ασφαλεια που παταει η μανετα οταν την τραβας και βουαλα ... | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 5824 Αγωνιζόμενος : Του καφέ! Hμερομηνία εγγραφής : 29/11/2008
| |
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 11:41 | |
| το εχουμε διορθωσει με τον φροζεν δεν το εχω αφησει ετσι . μονοκαι μονο γιατι ηθελα να μην παιρνει μπροστα ετσι ... κολλημενος να ειναι σουζουκι και να θελει πατημα ο συμπλεκτης για να παρει μπροστα ... την πρωτη φορα ομως που το βαλαμε μπροστα και καταλαβαμε οτι πηρε μπροστα χωρις συμπλεκτη κοιταζομασταν καλα καλα | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 11:44 | |
| | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| |
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 12:00 | |
| χα χα χα μίου το ισοπέδωσες το επιστημονικό αυτό πόστ . | |
|
| |
kapnias Adv. gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο Αριθμός μηνυμάτων : 590 Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 17:25 | |
| Νίκος είσαι άρχοντας !!! Το μονο που θα παρατηρήσω ( και να μου το συγχωρέσεις, ξέρεις οτι είσαι κορυφή ) ειναι οτι θέλει προσοχή στην καθημερινή χρήση .Πρέπει να είναι κατεβασμένο το σταντ, γιατί αλλιώς θα παίρνει μπρος με ταχύτητα. κατι ακόμη που μπορείς να ξηλώσεις ( αν σε παίρνει απο πλευράς μπαταρίας) ειναι τα καλώδια στην επαφή του μπουτον της μίζας που σβήνει τα φωτα οταν πατας το μπουτον. | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Δευ 22 Ιουλ 2013, 19:40 | |
| - kapnias έγραψε:
- Νίκος είσαι άρχοντας !!!
Το μονο που θα παρατηρήσω ( και να μου το συγχωρέσεις, ξέρεις οτι είσαι κορυφή ) ειναι οτι θέλει προσοχή στην καθημερινή χρήση .Πρέπει να είναι κατεβασμένο το σταντ, γιατί αλλιώς θα παίρνει μπρος με ταχύτητα.
κατι ακόμη που μπορείς να ξηλώσεις ( αν σε παίρνει απο πλευράς μπαταρίας) ειναι τα καλώδια στην επαφή του μπουτον της μίζας που σβήνει τα φωτα οταν πατας το μπουτον. Σιγά μην παρεξηγηθούμε κιόλας! Εννοείται πως αυτή η μετατροπή δεν είναι για καθημερινή χρήση και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του... Και πιστεύω ότι ενδιαφέρει έναν στο εκατομμύριο... ΥΓ: Για το ελάφρωμα της πλεξούδας σου απαντάω στο θέμα πρότζεκτ Κ7 | |
|
| |
sotkork Jr.gixxer
Όνομα: : sotiris...! Τόπος : Πύργος Αριθμός μηνυμάτων : 11 Hμερομηνία εγγραφής : 21/10/2015
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Τετ 21 Οκτ 2015, 23:33 | |
| πολυ καλη η πατεντα.......... απλα ειναι ευκολο να γινει αναδημοσιευση των φωτογραφιων που καθοδιγουν γιατι δεν εμφανιζοντε........... | |
|
| |
T.R.E Full gixxer
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Τετ 21 Οκτ 2015, 23:48 | |
| Από τότε που το Imageshack έγινε συνδρομητικό έχουν αλλάξει τα λινκ απ'τις φωτογραφίες και δεν εμφανίζονται,θα κοιτάξω να τις ξαναβρω και να τις ποστάρω.
Πάντως θα σου πρότεινα να μην το κάνεις εάν έχεις το πλαϊνό σταντ επάνω,γιατί το μηχανάκι θα μιζάρει και με ταχύτητα μέσα νομίζοντας πως έχεις πατημένο το συμπλέκτη.
| |
|
| |
sotkork Jr.gixxer
Όνομα: : sotiris...! Τόπος : Πύργος Αριθμός μηνυμάτων : 11 Hμερομηνία εγγραφής : 21/10/2015
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Πεμ 22 Οκτ 2015, 00:03 | |
| φιλαρακι το μηχανημα μου ειναι ειναι κατι αλλο με τεσσερεις ροδες (ειναι μπαγκι.....)....χαχαχα θελω να καταργησω και το side stand.... δωσε καμια λυση σε παρακαλω......χαχ
δεν επιτρεπετε να ανεβασω φωτο στο φορουμ το πρωτο 7ημερο ... αρα δεν μπορω να σου δειξω....
| |
|
| |
zukisR Normal gixxer
Τόπος : ΛΟΥΤΡΑΚΙ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 75 Αγωνιζόμενος : Στο δεξι μπάκετ .. : ) Hμερομηνία εγγραφής : 15/10/2014
| Θέμα: Απ: Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; Παρ 23 Οκτ 2015, 22:51 | |
| Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται . | |
|
| |
| Γίνεται να παίρνει το Suzuki μπροστά χωρίς συμπλέκτη; | |
|