| υγρα φρενων.ποσο κρατανε? | |
|
+9opoulian JIMK7 krosfala Miou brwmogazos Darksoul kontos 750 DrIoannis panosk8 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 02:26 | |
| εχω ενα δοχειο υγρων φρενων ipone 300 racing foul synthetic να καθεται στο ραφι μου ανοιχτο απο περσυ. το μπουκαλι ειναι 500 ml κ εχει αρκετη ποσοτητα μεσα. οταν πεφτει το βλεμα μου εκει,το κοιταω επιμονα..λιγο ακομα κ νομιζω οτι θα το υπνοτισω.. προσπαθω να καταλαβω αν εχει ρουφηξει υγρασια κ χαλασε αλλα..τζιφος εχω ακουσει να λενε πολλοι οτι ανοιχτα δοχεια υγρων φρενων χαλανε. τι χειροτερο ομως μπορει να εχει παθει ενα μπουκαλι που καθεται στο σπιτι, απο τα ιδια υγρα που ειναι στο κυκλωμα φρενων στο μηχανακι κ εχουν βρασει ποσες φορες,εχουν φαει χιλιομετρα,υγρασια κ κρυο κτλ κτλ.. αναρωτιεμαι μηπως αυτα που λενε οι εταιριες ειναι παπαριες,η ως ενα βαθμο υπερβολικα για να ειναι 100% καλυμενοι.. τι πιστευετε εσεις? υπαρχει καποιος τροπος να μετρησουμε την υγρασια? | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 07:20 | |
| Εάν είναι αεροστεγώς κλεισμένα λογικά θα έχουν ελάχιστη αλλοίωση. | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 08:00 | |
| Εαν ηταν σε μερος χωρίς υγρασία και δεν το είχες στον ήλιο λογικα δεν θα εχουν αλλοιώθει... | |
|
| |
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 10:00 | |
| εγω εχω κρατησει ανοιχτο αλλα πριν κλεισω καπακι εβαλα σακουλιτσα φαγητου κ μετα το κλεισα για να μονωσει εντελως αν χρειαστει να κανω αλλαγη θα τα βαλω κλαι μαι οβερλαι! βαλτα κ αν δεις οτι σ κανει τπτ βλακειες πετατα με την πρωτη ευκαιρια αλλοι αφηνουυν 10χρονια ιδια υγρα μεσα στα κυκλωματα αυτα θ χουν παθει π ταν 1 χρονο στο ραφι? | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 11:03 | |
| Οταν αλλαξα υγρα μαζι με σωληνακια συμπλεκτη και φρενων στο μπουσα νομιζω βαλαμε 2 μπουκαλια.
Το δευτερο περισσεψε και το κρατησα αλλα στην επομενη αλλαγη ειναι μικρο το κοστος ναμην βαλεις φρεσκα.
Θεωρητικα δεν εχεις θεμα λενε αλλα πιστευω οτι λογω θερμοκρασιας κοντα στα τακακια τα υγρα θα κυκλοφορουν σιγα σιγα προς το τεποζιτο με φυσικη ροη λογω ΔΤ.
αν δεν ισχυει αυτο τοτε δεν νομιζω πως εχεις θεμα.
Στο αμαξι που τα αλλαζω καθε 2 χρονια διχως να γραφω πολλα χιλιομετρα και μενοντας σε περιοχη που εχει αρκετη υγρασια συγκριτικα με αλλους τοπους στην Ελλαδα, ειδα πως μεσα στον 1 χρονο μεσιαζει το επιτρεπτο οριο υγρασιας που παιρνουν τα υγρα...με οργανο μετρησης του φρενα μου. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Πανος Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2447 Hμερομηνία εγγραφής : 05/06/2009
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 14:29 | |
| δημητρη δεν ειναι μονο το κοστος,ειναι οτι πεταω 2 φορες το χρονο ενα μισολιτρο μπουκαλι για 100 ml που θα χρειαστω.εκ των προταιρων χωρις καν να ξερω αν εχει υποστει αλλοιωση. κ εχω πεταξει αρκετα μπουκαλια.τα δικα μου τα αλλαζω οταν σκουρυνει το χρωμα στα ποτηρακια κ απο κιτρινο γινει καφε. ρωτα λιγο το μηχανικο σου τι μαραφετι χρησιμοποιει για να μετραει την υγρασια στα φρενα?
σακουλα κτλ δεν εβαλα,το καπακι ηταν βιδωμενο απλα. ηλιος δε το χτυπουσε. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 15:05 | |
| | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 16:20 | |
| υπαρχε μια ειδικη παπαρια που ειναι για να μετραει την υγρασια στα υγρα( αν και δεν πιστευω οτι την εχουν πολλα συνεργια)
αντι να κανεις απλα μια συμπληρωση να αλλαζεις ολο το υγρο στο κυκλωμα σου . ετσι δεν θα πετας μισο λιτρο υγρο για να κρατησεις μονο 100μλ οπως λες... και θα εχεις και φρεσκοα υγρα μεσα...
απο την στιγμη που δεν του ειχες βαλει σακουλα δεν εχει κλεισιε καλα και εχει περασει υγρασια μεσα . στο κυκλωμα των φρενων δεν περναει ετσι ευκολα η υγραισα . γιαυτο τον λογο υπαρχει η ελαστικη παπαρια μεσα στις τρομπες ...
εγω στην θεση σου θα το πεταγα και θα αγοραζα ενα καινουργιο . σιγα τα λεφτα που κανει ... και γιατι πας και αγοραζεις και βαζεις racing ?? αυτα κανονικα θελουν αλλαγη μετα απο καθε αγωνα- προπονηση κτλ ... και εσυ εχεις να μπεις πιστα πολυ καιρο ... | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
Όνομα: : Δημητρης Τόπος : Χαιδαρι - Καλαματα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 528 Hμερομηνία εγγραφής : 15/05/2012
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 16:47 | |
| +1
Στην προηγουμενη απαντηση μου παρελειψα να γραψω οτι αρκετοι βαζουν καλα υγρα μεσα στο δοχειο και μολις κανουν εξαερωση πανε και συμπληρωνουν λιγο απο διαφορετικο υγρο πχ υποδεεστερης ποιοτητας γιατι πιστευουν οτι ειναι στην ακρη του κυκλωματος και δεν φτανουν χαμηλα στα εμβολα της δαγκανας.
Σε αυτο αναφερομουν οτι κατεμε λογω διαφορας θερμοκρασιας κατι τετοιο δεν ειναι σωστο αφου κυκλοφορουν τα υγρα εκτιμω μεσα στο κυκλωμα.
Ειναι οντως ενοχλητικο να χρειαζεσαι 2 μπουκαλια και να πετας το ενα καθε φορα γιατι δεν αποθηκευεται ευκολα...
ηδη στο σπιτι εχω 3 μπουκαλια περισσευουμενα. 2 δικα μου απο το αμαξι + μηχανακι και ενα απο το μηχανακι του αδερφου μου.
Ενα παρομοιο οργανο ειχε με αισθητηρα που τον βυθιζαμε μεσα στο δοχειο.
Σε φρενά παω αποκλειστικα, για τα φρενα στο αμαξι, επομενως εχει τετοιο εργαλειο. Αμφιβαλλω πως λοιπα συνεργεια εχουν τετοιο οργανο.
Το ιδιο και για συνεργεια μοτο πιστευω.
| |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 18:51 | |
| - panosk8 έγραψε:
- ...
σακουλα κτλ δεν εβαλα,το καπακι ηταν βιδωμενο απλα. ηλιος δε το χτυπουσε. Εάν το καπάκι έχει στο εσωτερικό κάτι σαν λεπτή αφρώδες επίστρωση και το έχεις σφίξει αρκετά τότε έχει κλείσει αεροστεγώς και η αλλοίωση είναι μικρή. Βέβαια το καινούργιο είναι καινούργιο. | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 20:25 | |
| αλεξ μια χαρα κανουν κ για δρομο κ απο αντοχη στα χιλιομετρα ισως κ να μαι υπερβολικος που τα πεταω στο 6μηνο. 100 περιπου ml μου φτανουν για να γεμισω ενα αδειο κυκλωμα και στο μπροστα φρενο και στο συμπλεκτη !! το μονο τους προβλημα ειναι ο ηλιος. βαζω αυτα γιατι κατ εμε ειναι τα καλυτερα κ με πολυ υψηλο σημειο βρασμου 300 C. το προβλημα μου ειναι καθαρα πρακτικο.μου τη σπαει να πεταω το υπολοιπο μπουκαλι χωρις να ξερω αν εχει παθει κατι.μου γυρναει το μυαλο χωρις να ξερω το γιατι. γιατι δλδ αυτοι που το συσκευασαν τι κανανε?μια αεροστεγη ταπα εχουν πανω σαν του μιλκο κ κραταει χρονια στις αποθηκες τους. το σκεπτικο μου ειναι αν υπαρχει τροπος να το τσεκαρεις,κ να το αποθηκευσεις σωστα. τις προαλλες χρησιμοποιησα gel coat ,πολυεστερες κ εποξικες ρητινες που τις ειχα 2+ χρονια στο ραφι κ δεν κλασανε μια. κ για το gel coat μου χανε πει οτι χαλαει μετα απο 6 μηνες .κ εφτιαξα καλουπια κ 2 βασεις για εξατμισεις κ βγηκαν κουτσουρο. αφου τα ειχα τα υλικα μπροστα μου,θα πρεπε να τα πεταξω επειδη μου το πανε,χωρις να τα τεσταρω να δω αν οντως εχουν χαλασει? | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 20:30 | |
| - DrIoannis έγραψε:
- panosk8 έγραψε:
- ...
σακουλα κτλ δεν εβαλα,το καπακι ηταν βιδωμενο απλα. ηλιος δε το χτυπουσε. Εάν το καπάκι έχει στο εσωτερικό κάτι σαν λεπτή αφρώδες επίστρωση και το έχεις σφίξει αρκετά τότε έχει κλείσει αεροστεγώς και η αλλοίωση είναι μικρή. Βέβαια το καινούργιο είναι καινούργιο. εχει αυτο που λες,ναι. | |
|
| |
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 20:46 | |
| Ειναι σπαστικο σε νιωθω,δε παιζει καμια συσκευασια 250μλ? | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 20:52 | |
| Μια χαρα ειναι δεν εχουν κακο μην τα πεταξεις αν εχουν προβλημα θα το καταλαβεις στα 3 με 4 πρωτα δυνατα φρενα | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 20:59 | |
| - JIMK7 έγραψε:
- Μια χαρα ειναι δεν εχουν κακο μην τα πεταξεις αν εχουν προβλημα θα το καταλαβεις στα 3 με 4 πρωτα δυνατα φρενα
πως θα το καταλαβω δλδ ? θα ανατιναχτει? μου φαινεται θα στειλω ενα δειγμα να μου το μετρησουν ποσο υγρο ειναι οχι δεν εχει 250 ml δυστυχως/ | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 21:48 | |
| | |
|
| |
opoulian Normal gixxer
Όνομα: : Spyros Τόπος : athens Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 237 Hμερομηνία εγγραφής : 10/09/2009
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τρι 18 Μαρ 2014, 21:51 | |
| εγω με κατι rbf600 που ειχα ανοιχτα 2 χρονια τα εβαλα περισυ στο μηχανακι και ηταν μια χαρα παντως.(το ειχα κλεισει καλα το καπακι ομως) | |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 07:46 | |
| | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 09:28 | |
| - opoulian έγραψε:
- εγω με κατι rbf600 που ειχα ανοιχτα 2 χρονια τα εβαλα περισυ στο μηχανακι και ηταν μια χαρα παντως.(το ειχα κλεισει καλα το καπακι ομως)
και λενε οτι αυτα ειναι ευαισθητα... εγω στο μηχανακι τα αλλαζω απο καθε 6 μηνες εως μαξ 1 χρονο μπας και εχεις δοκιμασει το 660? | |
|
| |
opoulian Normal gixxer
Όνομα: : Spyros Τόπος : athens Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 237 Hμερομηνία εγγραφής : 10/09/2009
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 10:36 | |
| καλημερα οχι δεν τα εχω δοκιμασει. και γω καθε 1 με 1,5 χρονο τα αλλαζω.δεν βλεπω διαφορα με νωριτερα μπορει επειδη κανω λιγα χιλιομετρα γι αυτο να βγαινουν κομπλε.
| |
|
| |
brwmogazos Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 11:15 | |
| - Miou έγραψε:
- opoulian έγραψε:
- εγω με κατι rbf600 που ειχα ανοιχτα 2 χρονια τα εβαλα περισυ στο μηχανακι και ηταν μια χαρα παντως.(το ειχα κλεισει καλα το καπακι ομως)
και λενε οτι αυτα ειναι ευαισθητα... εγω στο μηχανακι τα αλλαζω απο καθε 6 μηνες εως μαξ 1 χρονο μπας και εχεις δοκιμασει το 660? Τα RBF 600 και εγω και στο αμαξι και στο μηχανακι. Παλιοτερα ειχαν ψηλοτερο σημειο βρασμου (πριν αλλαξει η ετικετα θυμαμαι). Το ειχαμε τσεκαρει με τον Φρενα. | |
|
| |
GIXXERAKIAS Hero gixxer
Όνομα: : Ιωάννης Τόπος : Aθηνα Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 2159 Αγωνιζόμενος : Newbie open. Hμερομηνία εγγραφής : 08/11/2008
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 13:24 | |
| - brwmogazos έγραψε:
- Miou έγραψε:
- opoulian έγραψε:
και λενε οτι αυτα ειναι ευαισθητα... εγω στο μηχανακι τα αλλαζω απο καθε 6 μηνες εως μαξ 1 χρονο μπας και εχεις δοκιμασει το 660? Τα RBF 600 και εγω και στο αμαξι και στο μηχανακι.
Παλιοτερα ειχαν ψηλοτερο σημειο βρασμου (πριν αλλαξει η ετικετα θυμαμαι). Το ειχαμε τσεκαρει με τον Φρενα. Λές να κάνουν φουστιά με τα νέα?Να χαμηλώνουν το σημείο βρασμού που αναγράφεται στο 600 για να μοσχοπουλάνε σαν καλύτερο το 660? Δεν μου φαίνεται και απίθανο σενάριο αυτό.... | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 13:36 | |
| | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: υγρα φρενων.ποσο κρατανε? Τετ 19 Μαρ 2014, 13:41 | |
| | |
|
| |
panosk8 Hero gixxer
| |
| |
| υγρα φρενων.ποσο κρατανε? | |
|