| Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 15:14 | |
| Παιδιά καλησπέρα,έχω εδω και αρκετό καιρό το μηχανάκι σε ακινησία,μια βόλτα το μήνα το πολύ ή το βάζω μπρος για λίγη ώρα.Ας πούμε οτι αυτό έχει ενάμησι χρόνο.Πριν κανα τετράμηνο όπως ήταν λογικό έμεινε από μπαταρία και όταν το έβαλα μπρός με καλώδια δεν είχε κανένα θέμα.Σήμερα δύο μήνες μετά τ ξαναέβαλα με καλώδια να το κουνήσω λίγο και παρατήρησα ένα σκορτσάρισμα λίγο αφού το κίνησα στις 3.500 στροφές σαν να ήθελε να σβήσει σαν να μην ανέβαζε στροφές.Μια φορά που δεν το ξεκίνησα με στροφές έσβησε κιόλας.Όταν το έσβησα πήρε κανονικά μπρος χωρίς δράματα,δηλαδή η μπαταρία έστω και για λίγο φόρτισε.Παίζει για αυτό να φταίει η κλασμένη μπαταρία ή απο την ακινησία μάζεψε τπτ στην τρόμπα βενζίνης και γίνετε αυτό;Τον καιρό αυτό που ήταν ακίνητη την είχα αφήσει με το τεπόζιτο φουλ με κατοστάρα V Power racing από θεωρητικά το κορυφαίο σε ποιοτητα βενζίνης πρατήριο της περιοχής μου για να αποφύγω να κάνουν κρυστάλους οι ατμοί της βενζίνης.Στο χείλος του ρεζερβουάρ πάντως βρήκα το κλασσικό κοκκινωπό υπόλειμμα βενζίνης....πείτε καμια γνώμη παιδιά και πως να το στρώσω.Ευχαριστώ. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 15:20 | |
| ξεκινα δοκιμαζοντας με μια καινουργια μπαταρια απο κανα γνωστο σου
το κλαπετο στην εξατμιση ειναι πανω ή το εχεις βγαλει ??? | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : εδώ Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 1497 Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 18:17 | |
| Πρώτα αυτό που λέει ο miou για την μπαταρία και αν δεν στρώσει, καλό καθάρισμα στην αντλία βενζίνης και μπεκ. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
Όνομα: : Σωκράτης Τόπος : Λάρισα Αριθμός μηνυμάτων : 374 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 18:48 | |
| Δεν ξέρω που είναι το κλαπέτο που λέτε παιδιά,τελικά και link pipes που καταργούν τον καταλύτη με έναν λάμδα έχω.Από εκεί και μπροστά είμαι μαμά,και από οτι κοίταξα έχει κάτι που μπορεί να είναι μηχανισμός που ανοιγοκλείνει κλαπέτο.Μπαταρία θα αλλαχθεί σίγουρα απλά έλεγα να το παρατείνω λίγο να φτιάξει ο καιρός.Τα μπεκ και η τρόμπα πόσο θα κοστίσει να καθαριστούν χοντρικά; | |
|
| |
terrorzone Full gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 826 Hμερομηνία εγγραφής : 08/10/2014
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 19:03 | |
| Φιλαράκι άμα το πουλάς στείλε μου ένα πμ.σοβαρα το λεω | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 19:33 | |
| Χαχαχαχαχα γιατί τέτοια κάψα με το δικό μου;Από περιέργεια τι λεφτά δίνεις;Στείλε πμ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lotinia στις Πεμ 22 Ιαν 2015, 19:39, 1 φορά | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 19:37 | |
| Μπεκ μην καθαρισεις αποφυγε το αλλαξε παταρια καθαρισε ντρομπα και βαλε καινουργια βενζινα | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 19:44 | |
| Υπάρχει περίπτωση να φτιάξει αν το κινώ περισσότερο ή οτι ζημιά έγινε έγινε και σωνεται μονο με εγχείρηση.Ρωτάω γιατί είμαι σίγουρος οτι η τιμή που θα ακούσω για καθαρισμό θα πονέσει πολύ.... | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
Όνομα: : Δημήτρης Τόπος : εδώ Ηλικία : 32 Αριθμός μηνυμάτων : 1497 Hμερομηνία εγγραφής : 24/04/2013
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Πεμ 22 Ιαν 2015, 21:01 | |
| | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 13:56 | |
| Παιδιά να προσθέσω και κάτι ακόμα μήπως καταλάβεται καλύτερα τι παίζει,σήμερα που το έβαλα μπρος στατικά αφού πέρασε τους 70 βαθμούς άρχισε μια αρυθμία στο ρελαντί.Σαν να δίνει λίγο γκαζάκι και το ρελαντί ξεκολλάει από τις 1100 στροφές. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 14:04 | |
| τα πραγματα ειναι απλα ...
ξεκινας με μια καινουργια μπαταρια και μετα βλεπεις τι θα γινει ...
σου εχουμε πει μερικα πραγματα ακομα και ο μηχανικος(jim) και εσυ ακομα δεν τα εχεις κανει αλλα συνεχιζεις να γραφεις και να ρωτας ...
κανε πραξη και βλεπεις πως θα παει μετα.
η αλλη λυση ειναι να το πας σε ενα μηχανικο και να στο φτιαξει ... | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 14:10 | |
| Εντάξει ρε Miou μην βαράς προσέθεσα κάτι γιατί μπορεί να είναι ή να μην είναι σημαντικό,προφανώς και θα κάνω τα πράγματα παραπάνω αλλά γιατί να μην δώσω και αυτή την λεπτομέρεια μήπως και συγκεκριμενοποιηθεί το πρόβλημα πριν δω μηχανικό.Δεν ρώτησα κάτι παραπάνω απλά έδωσα και άλλα δεδομένα,αν δεν θέλεις ή το βρίσκεις κουραστικο απλά αγνόησε το δεν τρέχει τπτ. | |
|
| |
Miou Full gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 15:40 | |
| ενιωσες να σε βαραω πουθενα???? τωρα ή και καθε φορα που ρωτας κατι ? ή σε καθε πμ που μου εχεις στειλει στο παρελθον ???? απλα σου εχουμε απαντησει ηδη τι πρεπει να κανεις για αρχη και εσυ δεν ... | |
|
| |
boutser Hero gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : Καβάλα Ηλικία : 37 Αριθμός μηνυμάτων : 2766 Αγωνιζόμενος : θα ήθελα... Hμερομηνία εγγραφής : 06/10/2010
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 15:55 | |
| απλά άλλαξε μπαταρία και μην σκέφτεσαι ότι έπαθε κάτι σοβαρό το μοτερι σου όταν δεν είναι εντάξει η μπαταρία πολλά πράγματα υπολειτουργούν στα μηχανάκια και στα αυτοκίνητα το ίδιο. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Παρ 23 Ιαν 2015, 18:24 | |
| - Miou έγραψε:
- ενιωσες να σε βαραω πουθενα????
τωρα ή και καθε φορα που ρωτας κατι ? ή σε καθε πμ που μου εχεις στειλει στο παρελθον ????
απλα σου εχουμε απαντησει ηδη τι πρεπει να κανεις για αρχη και εσυ δεν ...
Μου ακούστηκες λιγάκι εκνευρισμένος που δεν σας ακούω για αυτό στο έγραψα.Εγώ πάντως το ρώτησα στην περίπτωση που η αρρυθμία σημαίνει νερό στην βενζίνη,επειδή την έχω καιρό και η υγρασία εδω είναι πολύ,οπότε και που θα αλλάξω μπαταρία και θα καθαρίσω φίλτρο βενζίνης μήπως δεν πρέπει να την κάψω καν την παλιά... | |
|
| |
zed660 Hero gixxer
| |
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τρι 26 Ιαν 2016, 14:12 | |
| Παιδιά σήμερα άλλαξα μπαταρία και έβαλα προληπτικά καινούργια λάδια/φιλτρο για να αρχίσω να το κινώ.Επίσης καλοκαιράκι είχα βγάλει και καθαρίσει το τεπόζιτο.Δυστυχώς όμως στην πρώτη βόλτα από εκει που είχα ένα μικρό σκορτσάρισμα έγινε ένα μεγάλο από 1.000-4.000 στροφές με δυσκολία στο ξεκίνημα και ήχο από V2 σε αυτό το φάσμα(σε υψηλότερες στροφες δουλευει νορμάλ).Τα παιδιά στο συνεργείο μου είπαν οτι μαλλον έχω θεματάκι στο ένα μπουζί(ψιλομυρίζει και άκαυτη ) αρα μάλλον εκεί παίζει. Η ερώτηση λοιπόν είναι αν πράγματι είναι εκεί το ζήτημα να αλλάξω το ένα ή τετράδα.Έχω 21.400 χιλιόμετρα και δεν έχουν αλλαχθεί οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να τα αλλάξω τώρα όλα ή με το μεγάλο σέρβις.Επίσης ειναι λογικό να χαλάσει έτσι ενα μπουζί μόνο του,έκανα κάτι λαθος δηλαδή ή απλά συμβαίνει(η ακινησία μπορεί να χαλάσει το μπουζι και γιατί σε ψηλότερες στροφές "ξεκολλάει"; | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τρι 26 Ιαν 2016, 18:10 | |
| Πότε αλλαξες μπουζι τελευταία φορά...; εγω είχα θέμα με 1 μπουζι, δεν ειχανε συμπληρώσει χλμ αλλα τα είχα πανω 4 χρόνια... Στο μανουαλ λεει αλλαγη απο χλμ ή κάθε 4 χρόνια. | |
|
| |
JIMK7 Full gixxer
Όνομα: : ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τόπος : KΡHTH XANIA Ηλικία : 52 Αριθμός μηνυμάτων : 8101 Αγωνιζόμενος : Κάπου Κάπως Κάποτε Hμερομηνία εγγραφής : 07/11/2008
| |
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τρι 26 Ιαν 2016, 19:42 | |
| Τα μπουζι μου δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ, φυσικά είχαν ελεγθει στο service των 18.000 χλμ αλλά ο μαστορας μου είπε οτι ειναι κυριλέ και θα τα αλλάξουμε στο μεγάλο των 24.000.Βεβαια από τότε έχουν περασει 3,5 χρόνια με ελαχιστη χρήση(είχα φαει και μια ψιλή ενδιάμεσα και φανταρικό) και χαλαρη μάλιστα.Ο λόγος που με παραξένεψε πάντως Jim δεν είναι οτι είναι νωρίς,ίσα ίσα, είναι οτι έγινε ενω το μηχανάκι στην ουσία καθόταν,για αυτό και πρώτα σκεφτηκα τρόμπα βενζινης κλπ....Μπορούν δηλαδή τα μπουζί να πεθάνουν από "ημερομηνία λήξης" όπως λέει ο kontos 750 ενώ η μηχανή είναι σε στάση; | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΑΝΝΗΣ Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Ηλικία : 42 Αριθμός μηνυμάτων : 1963 Hμερομηνία εγγραφής : 11/10/2010
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τρι 26 Ιαν 2016, 21:32 | |
| Σωκράτη πλακα κάνεις; το μανουαλ λεει αλλαγη στις 12000 χλμ. Ασε την πολυκαιρια, αν και οταν μιλουσα με τον tre για τα μπουζι που τα ειχα καιρο με κοροιδευε και ελεγε να τα κρατησω λίγο ακομη. Αν το μόνο που σου έχει κάνει είναι το μπέρδεμα μην το πεις ούτε του παπά. Δε νομιζω στο μηχανάκι σου να λέει κατι αλλο το μανουαλ. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τρι 26 Ιαν 2016, 22:47 | |
| Η αλήθεια είναι οτι όσο το δούλευα δούλευε ρολόι, και επειδή και στο προηγούμενο μηχανάκι τα μπουζί δεν χρειάστηκαν αλλαγή σε λιγοτερο από 24.000 ακουσα τον μαστορα.Απαντώντας και στο άλλο ποστ σου,το ξέρω οτι η ακινησία ειναι οτι χειρότερο αλλα ανωτέρα βία,για αυτό και τώρα που το ξαναφτιάχνω ρωτάω τα πάντα για να μην κανω καμια χαζομάρα και κάνω ζημιά.Σκέψου ακόμα και στο μαστορα(της γειτονιάς) σπρωχτό το πήγα για να αποφύγω να το βάλω μπρος μη και τυχων γινει καμια στραβή.Ένα τελευταίο μόνο να ρωτήσω,μια και ο κανονικός μαστορας μου είναι κανα 10αρι χιλιόμετρα μακρια θα υπάρξει θεμα να το βάλω μπρος με τα μπουζι οπως είναι,αυτός δεν φτάνεται σπρωχτός; | |
|
| |
kontos 750 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τετ 27 Ιαν 2016, 07:20 | |
| Δε νομίζω να έχεις θέμα.... Αλλά δεν είμαι και ειδικός. Αν δεν απαντήσει κάποιος άλλος στείλε pm στον tre ή στον jim για να είσαι σίγουρος. Για εμενα αλλαξε μπουζι, παραφλου, υγρα φρενων, λάδι - φίλτρο, άλλαξε και του αέρα το φίλτρο αν είναι ακόμη το μαμα. Ρυθμισε σώμα ψεκασμού. Τωρα για βαλβιδες νομιζω είναι στις 24000. | |
|
| |
lotinia Normal gixxer
| |
| |
kontos 750 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία Τετ 27 Ιαν 2016, 11:58 | |
| Τα σώματα πρέπει να βάλεις οργανο για να δεις αν είναι οκ. | |
|
| |
| Σκορτσάρισμα μετά από ακινησία | |
|