Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Εννοω αυτο που λεω,αν εχεις παλια τακακια το λαστιχο κατεβαινει σιγα σιγα επειδη πεφτει η σταθμη των υγρων.Οταν αλλαζεις υγρα η τακακια το ξανανεβαζεις πανω γιατι αυτο βεντουζαρει και δημιουργει κενο αερος μεσα στο δοχειο.Μπορει να ειναι και αυτο.Αλλιως οπως ειπα και πιο πανω κανε σωστη εξαερωση και αν νομιζεις οτι κατι δεν κανεις σωστα πηγαινε το σε συνεργειο γιατι δεν παιζουν με αυτα.
Ωπ :!: Μαλλον εδω ειναι το λαθος μου. Οταν εβαλα παλι το λαστιχο πισω το εβαλα οπως το ειχα βγαλει δηλαδη κατεβασμενο. Αρα λογικα παιζει να ηταν αυτο. Το ξαναβαζω στην κανονικη του θεση δηλαδη διπλωμενο επανω. Γιατι απο εξαερωσεις δεν μου εβγαλε καθολου φυσαλιδες. Σε πολυ :!:
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
Ζητω προκαταβολικα συγνωμη για το πρηξιμο! Σημερα που ειχα ρεπο και εχει και καλο καιρο, την εβγαλα να δω αν πανε καλα τα φρενα. Με το που ζεσταθηκαν ομως παλι τα ιδια Πετρωσε η μανετα και κολλησαν τα φρενα. Επαναλαμβανω τι εχω κανει μεχρι στιγμης και αν παει ο νους κανενος τι μπορει να συμβαινει ας με βοηθησει. -Αλλαξα σωληνακια, απο μαμα σε υψηλης της Venhill. -Αλλαξα υγρα φρενων, εβαλα motul rbf 600, μεχρι τη μεση στο ποτηρακι. -Εκανα τις εξαερωσεις μου και παρατηρησα αρχικα οτι ειχα μικρη διαρροη απο τους εξαερωτηρες στις δαγκανες. -Ξεβιδωσα και ξαναβιδωσα παλι τους εξαερωτηρες, ελεγξα και δεν ειχαν διαρροη. -Ειχα κανει λαθος και δεν ειχα ανεβασει το μαυρο λαστιχακι μεσα στο ποτηρακι των υγρων, οποτε και το διορθωσα. -Στη σημερινη βολτα, που ειχα παρει μαζι εργαλεια και υγρα, οταν κολλησαν τα μπροστινα φρενα, εκανα εξαερωσεις. Αμεσως μαλακωσε η μανετα, και απο τις δαγκανες που εκανα εξαερωσεις, στην αρχη η μια δεν μου εβγαζε καθολου υγρα :!: :!: :!: Υστερα απο 3 περιπου φορες που εκανα εξαερωση μου εφερε υγρα χωρις φυσαλιδες :!: Στην επιστροφη πηγαινα με λιγα χιλιομετρα και πατουσα ταυτοχρονα την μανετα. Οταν ζεσταθηκαν ξανακολλησαν τα φρενα Σκεφτομαι μηπως εχουν προβλημα τα σωληνακια, αλλα αν ηταν αυτα η αιτια δεν θα φρεναρα καθολου πιστευω απο την αρχη... Ριξτε λιγο φως στο μυστηριο βρε παιδια.
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
Το προβλημα πρεπει να ειναι στα υγρα των φρενων. Μολις ζεσταινονται διαστελονται και σου πατανε το φρενο. Στην θεση σου θα ξαναλλαζα υγρα φρενων προσεχοντας να ειναι DOT4 (ή οτι προτεινει η μαμα για το μηχανακι σου). Επισης ειναι σημαντικο τα υγρα να ειναι απο σφραγισμενο μπουκαλακι γιατι ειναι ιδιαιτερα υδροφιλα και αν ερθουν σε επαφη με τον αερα για μερικες ωρες τοτε αχρηστευονται.
Black Eagle Hero gixxer
Όνομα: : Νίκος Τόπος : Περαμα Αττικης Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2187 Hμερομηνία εγγραφής : 25/01/2010
Το προβλημα πρεπει να ειναι στα υγρα των φρενων. Μολις ζεσταινονται διαστελονται και σου πατανε το φρενο. Στην θεση σου θα ξαναλλαζα υγρα φρενων προσεχοντας να ειναι DOT4 (ή οτι προτεινει η μαμα για το μηχανακι σου). Επισης ειναι σημαντικο τα υγρα να ειναι απο σφραγισμενο μπουκαλακι γιατι ειναι ιδιαιτερα υδροφιλα και αν ερθουν σε επαφη με τον αερα για μερικες ωρες τοτε αχρηστευονται.
Τα motul Rbf 600 ειναι dot4 και τα πηρα καινουρια σφραγισμενα, οταν εκανα την αλλαγη. Ειχαν το κανονικο χρωμα του καινουριου (ξανθο), οποτε δεν πιστευω οτι ειναι απο αυτο...
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
Ετσι για την ιδεα, δεν δοκιμαζεις να καθαρισεις και τις δαγκανες σου απο την μακα με ενα σπρευ καθαρισμου φρενων? Ισως τα εμβολακια σου να ειναι τοσο βρωμικα που δεν επιστρεφουν σωστα.
Black Eagle Hero gixxer
Το σκεφτηκα και αυτο ο γκαντεμης :!: Δεν το εχω κανει. Αλλα δεν θα το εκανε συνεχεια και οχι μετα απο αρκετο φρεναρισμα που ζεσταινονται :?: Αλλωστε θα ειχα ενδειξεις απο πριν πιστευω αν κολλαγαν λογω βρωμας, με τα μαμα σωληνακια
magiaklaniakeksatmisi Full gixxer
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
Φίλος τα σωληνακια δεν παίζει να φταινε.. Αυτά φοραω κ γω.. Λοιπόν το ίδιο είχα παθει κ γω ξ εφτεγε η μανετα π δεν απελευθερώνε πλήρως. Γενικά αυτο π επαθες είναι φαινόμενο π συμβαίνει όταν δεν επανέρχονται τα εμβολα της δαγκανας πλήρως πίσω κ ζεσταινονται τα φρένα- υγρά κ διαστελονται με αποτέλεσμα να κολλανε προοδευτικά ( πχ σε 2 δευτερόλεπτα) . Αν τα αφήσεις καμία ώρα θα ξεκολλήσουν απλά θέλει πολυ ώρα να κρυωσουν τ υγρά μέσα στα σωληνακια.. Βγάλε κ ξαναβαλε την μανετα προσέχοντας να μπαίνει το τσουνι της τρομπας καλα μέσα σε μια τρύπα της μανετας.. Ρίξε κ λιγο wd.. Επίσης κάτι ακόμη π ίσως φταίει είναι ν είναι βρομικα τα εμβολα κ να κολλανε αν κ δύσκολο το κόβω.. Τέλος δοκίμασε να γεμισεις το παγουρακι μέχρι τη μέση κ κανε μια καλή εξαερωση αργά αργά την τρομπα.. Πρόσεχε τις δισκοπλακες γιατί παίζει να στραβωσουν απο την ζέστη όταν κολλάει.. Παρατήρησε αν καίνε όταν κολλάνε..
Black Eagle Hero gixxer
Φίλος τα σωληνακια δεν παίζει να φταινε.. Αυτά φοραω κ γω.. Λοιπόν το ίδιο είχα παθει κ γω ξ εφτεγε η μανετα π δεν απελευθερώνε πλήρως. Γενικά αυτο π επαθες είναι φαινόμενο π συμβαίνει όταν δεν επανέρχονται τα εμβολα της δαγκανας πλήρως πίσω κ ζεσταινονται τα φρένα- υγρά κ διαστελονται με αποτέλεσμα να κολλανε προοδευτικά ( πχ σε 2 δευτερόλεπτα) . Αν τα αφήσεις καμία ώρα θα ξεκολλήσουν απλά θέλει πολυ ώρα να κρυωσουν τ υγρά μέσα στα σωληνακια.. Βγάλε κ ξαναβαλε την μανετα προσέχοντας να μπαίνει το τσουνι της τρομπας καλα μέσα σε μια τρύπα της μανετας.. Ρίξε κ λιγο wd.. Επίσης κάτι ακόμη π ίσως φταίει είναι ν είναι βρομικα τα εμβολα κ να κολλανε αν κ δύσκολο το κόβω.. Τέλος δοκίμασε να γεμισεις το παγουρακι μέχρι τη μέση κ κανε μια καλή εξαερωση αργά αργά την τρομπα.. Πρόσεχε τις δισκοπλακες γιατί παίζει να στραβωσουν απο την ζέστη όταν κολλάει.. Παρατήρησε αν καίνε όταν κολλάνε..
Φιλε Κλημη και εμενα ετσι μου το εκανε προοδευτικα το μπλοκαρισμα (ευτυχως!). Οι δισκοι δεν ηταν τοσο ζεστοι, οι δαγκανες λιγο ναι. Οχι ομως οπως ειναι μετα απο γρηγορη βολτα και πολλα φρενα που δεν τους ακουμπας. Ελυσα την μανετα οπως μου ειπες. Ειδα οτι εκει που πατουσε το τσουνι ειχε αφησει σημαδακι. Δεν ηταν μεσα στην τρυπουλα που παιζει. Της εβαλα λιπαντικο και την ξαναεβαλα σωστα. Τωρα ακουω οτι πατανε τα τακακια στους δισκους και εχω και μια δυσκολια οταν την σπρωχνω. Θα λυσω αυριο με το φως της μερας τις δαγκανες, να καθαρισω και εμβολα να ειμαι σιγουρος. Αν προλαβω επειδη δουλευω θα την κανω και μια βολτα να δω πως παει και θα γραψω παλι. πολυ
Όνομα: : ΚΛΗΜΗΣ Αριθμός μηνυμάτων : 1228 Αγωνιζόμενος : Στου γεραμανη το πευκο απο κατω... Hμερομηνία εγγραφής : 03/03/2009
Φιλε Κλημη και εμενα ετσι μου το εκανε προοδευτικα το μπλοκαρισμα (ευτυχως!). Οι δισκοι δεν ηταν τοσο ζεστοι, οι δαγκανες λιγο ναι. Οχι ομως οπως ειναι μετα απο γρηγορη βολτα και πολλα φρενα που δεν τους ακουμπας. Ελυσα την μανετα οπως μου ειπες. Ειδα οτι εκει που πατουσε το τσουνι ειχε αφησει σημαδακι. Δεν ηταν μεσα στην τρυπουλα που παιζει. Της εβαλα λιπαντικο και την ξαναεβαλα σωστα. Τωρα ακουω οτι πατανε τα τακακια στους δισκους και εχω και μια δυσκολια οταν την σπρωχνω. Θα λυσω αυριο με το φως της μερας τις δαγκανες, να καθαρισω και εμβολα να ειμαι σιγουρος. Αν προλαβω επειδη δουλευω θα την κανω και μια βολτα να δω πως παει και θα γραψω παλι. πολυ
οπως σ ειπα δεν ηταν το τσουνι μεσα... χωστο καλα εκει μεσα κ δεν θα ξανακολλησουν.. ακους τους δισκους?? μαλλον ακους τον κλασσικο ηχο γιατι παντα υπαρχει μια μικρη επαφη δισκων με τακακια...θα δεις αυριο θα εισαι οκ.
Black Eagle Hero gixxer
Τελικα δεν ειναι αυτο μαλλον. Αν και το εβαλα μεσα μου το ξαναεκανε . Οταν βαζω το τσουνι μεσα στη μανετα και παω να τοποθετησω την μανετα δεν παει μονη της, δεν μπαινει δηλαδη η βιδα, θελει ενα κλικ σπρωξιμο. Ειναι οκ ετσι μπαινει? Σημερα ειχα ρεπο παλι και καθησα και καθαρισα τα εμβολακια απο τις δαγκανες, μην τυχον και ηταν απο εκει. Τις ξαναεβαλα επανω το πηγα μια βολτα αλλα δεν. Μετα απο 2 χιλιομετρα παλι τα ιδια... To μονο που σκεφτομαι τωρα ειναι η τρομπα. Οποτε μαλλον θα την παω συνεργειο. Απλα επειδη εχω κακες εμπειριες σκεφτομαι μηπως δεν ασχοληθουν καθολου. Να την λυσω εγω, ειναι ευκολο :?:
Κωσταςηρακλειο Adv. gixxer
Όνομα: : kostas Τόπος : ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 563 Αγωνιζόμενος : oxi pia Hμερομηνία εγγραφής : 17/05/2009
Τελικα δεν ειναι αυτο μαλλον. Αν και το εβαλα μεσα μου το ξαναεκανε . Οταν βαζω το τσουνι μεσα στη μανετα και παω να τοποθετησω την μανετα δεν παει μονη της, δεν μπαινει δηλαδη η βιδα, θελει ενα κλικ σπρωξιμο. Ειναι οκ ετσι μπαινει? Σημερα ειχα ρεπο παλι και καθησα και καθαρισα τα εμβολακια απο τις δαγκανες, μην τυχον και ηταν απο εκει. Τις ξαναεβαλα επανω το πηγα μια βολτα αλλα δεν. Μετα απο 2 χιλιομετρα παλι τα ιδια... To μονο που σκεφτομαι τωρα ειναι η τρομπα. Οποτε μαλλον θα την παω συνεργειο. Απλα επειδη εχω κακες εμπειριες σκεφτομαι μηπως δεν ασχοληθουν καθολου. Να την λυσω εγω, ειναι ευκολο :?:
μήπως έχεις αλαξι μανετες
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
μηπως ειναι τα η ασφαλειες απο τα τακακια?? δεν μπορω να φανταστω τιποτα αλλο...καθαρισε κ εκει... τρομπα καλυτερα μην πειραξεις μονος κ καλυτερα μην την πας για φτιαξιμο καν αν δεις οτι φταιει αυτη... παρε μια μαμα απο το εβαυ η απο gixxer η απο κανενα yamapa..κατι που φαινεται πιο υποπτο απο ολα ειναι να χαλασε καποια τσιμουχα απο τα εμβολα της δαγκανας..τελος να υπαρχει ακομη αερας αν κ αυτο δυσκολο..δεν υπαρχει αλλη περιπτωση..
Black Eagle Hero gixxer
Εχω εναν ενδιασμο για την μανετα, για αυτο τραβηξα φωτογραφιες πειτε μου αν η προεξωχη που παταει τον διακοπτη ειναι στραβια, η ειναι ιδεα μου... :!: Πληροφοριακα ειχε πεσει η μηχανη απο την δεξια πλευρα.
Ρε παιδια ενας χριστιανος συμφορουμιτης απο αθηνα δεν βρεθηκε με γνωσεις βεβαιως να του πει του ανθρωπου να το δει απο κοντα να μην βασανιζεται αλλο με τα φρενα του το παληκαρι, κριμα ειναι
ειναι σιγουρα στραβια..πολυ στραβια εκει π δειχνεις αλλα εκεινο ακουμπα στον διακοπτη..αλλα μπορει να σπροχνει την μανετα προς τα μεσα (δεν την αφηνει να επανερθει) οποτε ειναι σαν αυτο π λεγαμε..δοκιμασε να την ισιωσεις κ κανε μια βολτα.
Οκ αυτο ηθελα και εγω αυτο πιστευω οτι ειναι, γιατι οπως ειχα γραψει και πιο πανω δεν εμπαινε ανετα η βιδα στη μανετα και ας ηταν το τσουνι της τρομπας μεσα. Επρεπε δηλαδη να το σπρωξω λιγο. Θα παρω απο ενα φιλο της Titax την μανετα να το δοκιμασω και θα σας πω αν ηταν τελικα απο αυτο.
Black Eagle Hero gixxer
Ο καλα αυτες ειναι και οι nissin, οι μαμα, οποτε μπορω να συγκρινω... Μαλλον αυτο ειναι, βεβαια θα δειξει και στην πραξη :!: Να σαι καλα και για τις φωτο
Black Eagle Hero gixxer
Ευρηκα επιτελους... :!: :!: :!: Παιδια παρα πολυ οσους βοηθησαν :!: Τελικα το προβλημα ηταν στη μανετα Δεν αφηνε να απελευθερωθει αρκετα το τσουνι που εβγαινει απο τη τρομπα, επειδη ηταν στραβωμενο το σημειο που παταει στο διακοπτακι στο φως του φρενου. Αλλαξα την μανετα, εβαλα της titax και ολα μια χαρα
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Adv. gixxer
Όνομα: : Χρηστοs Τόπος : ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ηλικία : 50 Αριθμός μηνυμάτων : 712 Αγωνιζόμενος : BACK IN BLACK Hμερομηνία εγγραφής : 28/04/2009
Ευρηκα επιτελους... :!: :!: :!: Παιδια παρα πολυ οσους βοηθησαν :!: Τελικα το προβλημα ηταν στη μανετα Δεν αφηνε να απελευθερωθει αρκετα το τσουνι που εβγαινει απο τη τρομπα, επειδη ηταν στραβωμενο το σημειο που παταει στο διακοπτακι στο φως του φρενου. Αλλαξα την μανετα, εβαλα της titax και ολα μια χαρα
Ανακούφιση μεγάλη ε?????
Black Eagle Hero gixxer
Ασε δεν λες τιποτα :!: Μου ειχε γινει εμονη ιδεα. Εβλεπα εφιαλτες τα βραδια και τετοια... Τι μπορει να κανει μια βρωμομανετα :!: Στο δρομο πηγαινα σαν χαζοχαρουμενος, ξερεις εχω φρενα! Yeah!