| σωστη πιεση ελαστικων | |
|
+12valentinosgsxr mike κολτρέϊν Babis kentaurosk8 thodoris nasos-v Miou black rider STELIOS mistiriodis_tsantakias ronnie_10 16 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ronnie_10 Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Τόπος : Αθηνα-Πετρουπολη Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 108 Αγωνιζόμενος : οχι (ακομα)... Hμερομηνία εγγραφής : 31/01/2011
| Θέμα: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 02:30 | |
| θελω να την κανω αυτην ερωτηση ποια η σωστη πιεση των ελαστικων μας???????? εχω ακουσει διαφορα για αυτο σας παρακαλω τα φωτα σας για να ειμαι και εγω σιγουρος.... | |
|
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 03:30 | |
| καθε ελαστικο εχει διαφορετικη πιεση και καθε χρηση που κανεις απετη διαφορετικες πιεσεις επισεις γινε πιο συγκεκριμενος | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 05:59 | |
| τις προτεινομενες τις γραφει στο αυτοκολλητο ταμπελακι του φτερου τις αλυσιδας η στο ψαλιδι | |
|
| |
black rider Adv. gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 559 Αγωνιζόμενος : μονο Πεμπτη βραδυ Hμερομηνία εγγραφής : 18/03/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 10:48 | |
| απο οτι ξερω καθε λαστιχο θελει συγκεκριμενη πιεση κ αναλογα κ για τι χρηση ειναι. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 13:16 | |
| - STELIOS έγραψε:
- τις προτεινομενες τις γραφει στο αυτοκολλητο ταμπελακι του φτερου τις αλυσιδας η στο ψαλιδι
τις προτεινομενες για τα λαστιχα που φοραγε το μηχανακι οταν το αγορασες... το 1000 κ5 πχ φορουσε βτ 014 που δεν υπαρχει σαν λαστιχο εδω και αρκετα χρονια...ασε οτι με την πιεση που εδινε (42 πισω) απλα ποτε δεν υπηρχε προσφηση... | |
|
| |
nasos-v Full gixxer
Όνομα: : Νασος Τόπος : Περιστερι-Αθηνα Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 6282 Αγωνιζόμενος :
Hμερομηνία εγγραφής : 13/12/2008
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 13:18 | |
| 32-33 εμπρος και 35-36 πισω ... δουλευουν καλα τα περισοτερα λαστιχα δρομου | |
|
| |
thodoris Adv. gixxer
Όνομα: : θεοδωρος βαγενας Τόπος : λευκαδα Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 671 Αγωνιζόμενος : οποτε περισευουν λεφτα.......... Hμερομηνία εγγραφής : 28/11/2010
| |
| |
kentaurosk8 Hero gixxer
Όνομα: : Nίκος Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 2031 Hμερομηνία εγγραφής : 11/06/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 14:09 | |
| Κάτι άλλο σχετικό.... Μήπως γνωρίζει κάποιος στο περίπου πόση απώλεια ως προς τα κάτω φυσικά έχουν τα πιεσόμετρα στα βενζινάδικα? Μου χει τύχει η φοβερή καφρίλα να βάλω 37-34 και να το νιώθω ζελέ.... πήγα μετα απο συνεργείο με πιεσόμετρο της προκοπής και είχα 32-29..... 5 psi κάτω ρε π@υστη μου? σίγουρα σε όλα "κλέβουν" προς τα κάτω πάντως.... | |
|
| |
thodoris Adv. gixxer
Όνομα: : θεοδωρος βαγενας Τόπος : λευκαδα Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 671 Αγωνιζόμενος : οποτε περισευουν λεφτα.......... Hμερομηνία εγγραφής : 28/11/2010
| |
| |
Babis Normal gixxer
Όνομα: : Μπάμπης Τόπος : ΝΑΥΠΛΙΟ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 146 Αγωνιζόμενος : Γιατί??????Για να κάνω τους πωλητές των πλαστίκων πλούσιους???? Hμερομηνία εγγραφής : 22/07/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 14:38 | |
| - nasos-v έγραψε:
- 32-33 εμπρος και 35-36 πισω ... δουλευουν καλα τα περισοτερα λαστιχα δρομου
+1000 Οσο αφορα διαδρομη εντος πολεως.εθνικη ομως δεν το συνηστω.σε πολυ μεγαλες ταχυτητες και με τετοιες πιεσεις θα ειναι αρκετη η φθορα ειδικα αν ταξιδευεις αρκετη ωρα με ταχυτητες ανω των 220. σε ταξιδι εθνικης προτεινω το 36 εμπρος 42 πισω.εννοειται πως με 32 μπρος 36 πισω θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα αλλα αν ταξιδευεις συχνα θα τα φας πριν το καταλαβεις.ετσι κι'αλλιως ας μην ξεχναμε στην εθνικη δεν κυνηγαμε τα χρονομετρα. | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 14:41 | |
| - kentaurosk8 έγραψε:
- Κάτι άλλο σχετικό.... Μήπως γνωρίζει κάποιος στο περίπου πόση απώλεια ως προς τα κάτω φυσικά έχουν τα πιεσόμετρα στα βενζινάδικα? Μου χει τύχει η φοβερή καφρίλα να βάλω 37-34 και να το νιώθω ζελέ.... πήγα μετα απο συνεργείο με πιεσόμετρο της προκοπής και είχα 32-29..... 5 psi κάτω ρε π@υστη μου? σίγουρα σε όλα "κλέβουν" προς τα κάτω πάντως....
δεν ειναι στανταρ αυτο ρε ... απο βενζιναδικο σε βενζιναδικο αλλαζει...με 10-20 ε αγοραζεις το δικο σου και μετρας με σταθερο μετρητη χωρις διαφορες και εισαι κυριος για παντα... | |
|
| |
κολτρέϊν Full gixxer
Όνομα: : ΧΡΗΣΤΟΣ Τόπος : στα χαμενα Ηλικία : 34 Αριθμός μηνυμάτων : 5015 Αγωνιζόμενος : δεν βρισκω ''paddock girl'' Hμερομηνία εγγραφής : 05/11/2008
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 18:34 | |
| εγω βαζω 36 μπροστα, 40 πισω. | |
|
| |
STELIOS Adv. gixxer
Τόπος : ΑΘΗΝΑ Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 728 Hμερομηνία εγγραφής : 03/10/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 21:13 | |
| - Miou έγραψε:
- STELIOS έγραψε:
- τις προτεινομενες τις γραφει στο αυτοκολλητο ταμπελακι του φτερου τις αλυσιδας η στο ψαλιδι
τις προτεινομενες για τα λαστιχα που φοραγε το μηχανακι οταν το αγορασες... το 1000 κ5 πχ φορουσε βτ 014 που δεν υπαρχει σαν λαστιχο εδω και αρκετα χρονια...ασε οτι με την πιεση που εδινε (42 πισω) απλα ποτε δεν υπηρχε προσφηση... αυτες τις πιεσεις προτεινει και για bt-15 bt-16 36-42psi σε κρυο ελαστικο!!! τωρα αν εμεις συχνα δεν τα φτανουμε σε θερμοκρασια λειτουργιας πχ..γιατι διανυουμε μικρες αποστασεις σιγουρα δεν εχουμε προσφυση αλλα μπορει να χασουμε και την προσφυση απο υπερθερμανση ελαστικου πχ..γιατι εχει πολυ χαμηλες πιεσεις και εχουμε διανυσει μεγαλη αποσταση με παρατεταμενες τελικες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την STELIOS στις Κυρ 18 Σεπ 2011, 21:36, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
black rider Adv. gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 559 Αγωνιζόμενος : μονο Πεμπτη βραδυ Hμερομηνία εγγραφής : 18/03/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Σαβ 17 Σεπ 2011, 21:27 | |
| δεν ξερω τι λετε.εμενα μου ειπαν οταν εβαλα τα bridgestone bt 16 pro 34-38.κ πηγαινω οποτε να ναι ε αυτον που μου τα εβαλε κ μου κοιταζει αυτος την πιεση.καλα θα ειναι να κοιτατε την πιεση στο ιδιο μηχανημα. | |
|
| |
mike Adv. gixxer
Όνομα: : Μιχαλης Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 732 Αγωνιζόμενος : σε καποια k θεατης Hμερομηνία εγγραφής : 21/06/2010
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Κυρ 18 Σεπ 2011, 19:51 | |
| - STELIOS έγραψε:
της προτείνω κ εγώ ιδανικές για hi συμφωνώ με στέφανο κ με νασο ένα 35 36 με 32 μπροστά είναι μια χαρά | |
|
| |
valentinosgsxr Hero gixxer
Όνομα: : Valentinos Τόπος : Melbourne Ηλικία : 51 Αριθμός μηνυμάτων : 1534 Hμερομηνία εγγραφής : 17/09/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Κυρ 18 Σεπ 2011, 20:05 | |
| - mistiriodis_tsantakias έγραψε:
- καθε ελαστικο εχει διαφορετικη πιεση και καθε χρηση που κανεις απετη διαφορετικες πιεσεις επισεις
γινε πιο συγκεκριμενος +1000 Δεν υπαρχουνε σωστες πιεσεις. Εξαρτωνται αμεσα απο την χρηση και τον τυπο των ελαστικων. | |
|
| |
err Jr.gixxer
Όνομα: : Ερρίκος Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 39 Hμερομηνία εγγραφής : 15/02/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 21:12 | |
| παιδιά καλησπέρα αν δε σας κουράζω να ρωτήσω κ εγώ: για gsxr 750 και λάστιχα dragon supercorsa pro αν κάποιος θα μπορούσε να μου προτείνει: α)για βόλτα με στροφές β)για εθνική 150-200 χλμ για να μην τα τελειώσω (να βάλω περισσότερο αέρα??) και γ) για πίστα τέλος βλέπω σε ξένα site που προτείνουν 35μπρος/33 πίσω και για πίστα 33μπρος /30 πίσω γιατί είναι αντίθετα, δηλ στο πίσω λιγότερη πίεση?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την err στις Δευ 12 Μαρ 2012, 21:57, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
DrIoannis Hero gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1742 Αγωνιζόμενος : το... πάλεψα. Hμερομηνία εγγραφής : 29/01/2009
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 21:42 | |
| - err έγραψε:
- παιδιά καλησπέρα αν δε σας κουράζω να ρωτήσω κ εγώ:
για gsxr 750 και λάστιχα dragon supercorsa pro αν κάποιος θα μπορούσε να μου προτείνει: α)για βόλτα με στροφές β)για εθνική με τελικές για να μην τα τελειώσω και γ) για πίστα τέλος βλέπω σε ξένα site που προτείνουν 35μπρος/33 πίσω και για πίστα 33μπρος /30 πίσω γιατί είναι αντίθετα, δηλ στο πίσω λιγότερη πίεση? α+β(τελικες :?: )ότι λέει το manual της μηχανής. γ Κανονικά τα Pro θεωρούνται λάστιχα δρόμου και δεν μπορείς να χαμηλώσεις πολύ την πίεση.Εξαρτάται από τις συνθήκες αλλά πιστεύω 32/30 ή ακόμη 34/32(εμπρός/πίσω) ανάλογα τον ρυθμό... Στην πίστα βάζουμε λιγότερη πίεση πίσω γιατί ζεσταίνεται πιο πολύ και αυξάνεται η πίεση. | |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 21:54 | |
| για να εχει μεγαλυτερη εφαπτομενη επιφανεια στη πιστα στις στροφες και να μη σου ξεκολησει η ουρα και τσακιστεις οταν χουφτωνεις το γκαζι εχει λιγοτερη πιεση το πισω ! και επισης λογω φορτιου (γκαζι) αναπτυσει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το μπροστα σε ιδιες πιεσεις οποτε μεγαλυτερη διαστολη και κατα συνεπεια μπαλονιαζει και γλυστραει !
γι αυτο και πιστα μπαινεις με γομιτσες οχι με RADIAL και αναλογα τα λαστιχα και τη θερμοκρασια και την οδηγηση σου απο 14 εως 24 πιεση πισω σε γομες ! και περιπου 29-32 σε Radial για το πισω παντα μιλαμε !
μπροστα απο 20(D211gp) εως 32 σε Radial
τωρα για τα πιρελακια που ρωτας... για δρομο σε εθνικη τα εχω με 34/35 μπας και μεινει κορωνα για στροφουλες 33/32 για πιστα 29/27
αλλα για να κανεις καλη δουλεια αναλογα με την οδηγηση σου και τις καιρικες συνθηκες πρεπει να εχεις ενα θερμομετρο με φωτοκυτταρο μαζι και να βλεπεις αν εχουν πιασει σωστη θερμοκρασια σε στροφες και πιστα πχ50-70 αν οχι κατεβασε λιγο πιεση και μετα απο λιγο ξαναδες τα !
για εθνικη αν δεις πως παραζεστενονται μετα απο 50χιλιομετρα ταπα. ή κοβεις ρυθμο ή κανεις σταση για τσιγαρο να κρυωσουν !
Αυτα εν ολιγης, ελπιζω να σε βοηθησα !
| |
|
| |
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 21:59 | |
| - DrIoannis έγραψε:
-
α+β(τελικες :?: )ότι λέει το manual της μηχανής.
επειδη το manual αναφερετε στα bridgestone bt16(οχι τα νεας γενιας) νομιζω οτι λεει κανα 2-3 λιμπρες παραπανω απο οσο πρεπει χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος κραταω μια μικρη επιφυλαξη, γενικα δε το πολυεμπιστευομαι γιατι δε ξερει ουτε πως οδηγαω ουτε ποσο θερμοκρασια εχει εξω ουτε σε τι οδοστρωμα παταω, αλλα οπως λεει και ο Doc μια γενικη εικονα την εχεις !!!! Α!!!! και αν εισαι δικαβαλο μη πας εθνικη με τα πιρελι ! θα κλαψεις τη κορωνιτσα ! | |
|
| |
err Jr.gixxer
Όνομα: : Ερρίκος Τόπος : Αθήνα Αριθμός μηνυμάτων : 39 Hμερομηνία εγγραφής : 15/02/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 22:06 | |
| με βοηθήσατε πολύ ευχαριστώ, με τελικές εννοούσα σχετικά γρήγορα, αλλά προφανώς όχι πολύ για να μη φάω το λάστιχο, για δικάβαλο δεν παίζει με τα πολυεστερικά αλλά καλά έκανες και το επεσήμανες | |
|
| |
gsxrk71000 Hero gixxer
Όνομα: : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 2993 Hμερομηνία εγγραφής : 29/09/2011
| Θέμα: Απ: σωστη πιεση ελαστικων Δευ 12 Μαρ 2012, 22:43 | |
| - k8 600 kk έγραψε:
- DrIoannis έγραψε:
-
α+β(τελικες :?: )ότι λέει το manual της μηχανής.
επειδη το manual αναφερετε στα bridgestone bt16(οχι τα νεας γενιας) νομιζω οτι λεει κανα 2-3 λιμπρες παραπανω απο οσο πρεπει χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος κραταω μια μικρη επιφυλαξη, γενικα δε το πολυεμπιστευομαι γιατι δε ξερει ουτε πως οδηγαω ουτε ποσο θερμοκρασια εχει εξω ουτε σε τι οδοστρωμα παταω,
αλλα οπως λεει και ο Doc μια γενικη εικονα την εχεις !!!! Α!!!! και αν εισαι δικαβαλο μη πας εθνικη με τα πιρελι ! θα κλαψεις τη κορωνιτσα ! ακριβώς! οι πιέσεις του manual είναι για τα bt15-16 και χρίση πόλης και ταξιδιών! είναι πολύ υψηλές! αν θυμάμαι καλά εμένα λέει 36 μπροστά 42 πίσω!!! | |
|
| |
| σωστη πιεση ελαστικων | |
|