Greek GSX-R forum
Ρυθμιση fast idle Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Ρυθμιση fast idle Cabece10

Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum

www.gixxer.gr

Ρυθμιση fast idle Portal10ΦόρουμΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
» Site Navigation
Navigation Menu

●Σημερινά Ενεργά Θέματα
●Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη
●Ανασκόπηση των δημοσιεύσεων σας
●Αναπάντητες δημοσιεύσεις
●Άρθρα
●Links
●SERVICE MANUAL
●How To...
●Συχνές Ερωτήσεις
●Αναζήτηση
Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Παρόμοια θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
Miou
Ρυθμιση fast idle Poll_l10Ρυθμιση fast idle Poll_c10Ρυθμιση fast idle Poll_r10 
JIMK7
nasos-v
T.R.E
k8 600 kk
kostaskr6
κολτρέϊν
Leroy
ripper
mistiriodis_tsantakias

Ρυθμιση fast idle

Πήγαινε κάτω 
+2
platonas
stoui
6 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Άντρας Όνομα: : Χρίστος
Τόπος : Λευκωσία
Αριθμός μηνυμάτων : 437
Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2011

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΣαβ 06 Οκτ 2012, 11:00

Παιδια εχει κανει κανεις την πιο πανω ρυθμιση; Το manual λεει οτι πρεπει να συνδεσω ενα εργαλειο που λεγεται test harness στην φυσα του TPS, αφου πρωτα την αποσυνδεσω. Εχει κανεις ιδεα το ειναι το εργαλειο αυτο;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
platonas
Adv. gixxer
Adv. gixxer
platonas

Άντρας Όνομα: : Πλάτωνας
Τόπος : Νίκαια
Αριθμός μηνυμάτων : 596
Αγωνιζόμενος : Στο ενσημο...
Hμερομηνία εγγραφής : 15/07/2009

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΣαβ 06 Οκτ 2012, 16:42

tps test harness συνηθως ειναι η φυσα για dealer mode, για να βλεπεις στην οθονη του κοντερ τη ρυθμιση διαβαζει το tps.

Φθηνοτερος αντικαταστατης του? Μικρος συνδετηρας η καλωδιακι!!!

Απ οτι θυμαμε πολυμετρο θελει κ να ειναι σετταρισμενο σωστα το tps.(γιαυτο ζηταει το test harness).

Δεν εχω κανει την ρυθμιση,ολα αυτα βαση manual.
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΚυρ 07 Οκτ 2012, 13:39

platonas έγραψε:
tps test harness συνηθως ειναι η φυσα για dealer mode, για να βλεπεις στην οθονη του κοντερ τη ρυθμιση διαβαζει το tps.

Φθηνοτερος αντικαταστατης του? Μικρος συνδετηρας η καλωδιακι!!!

Απ οτι θυμαμε πολυμετρο θελει κ να ειναι σετταρισμενο σωστα το tps.(γιαυτο ζηταει το test harness).

Δεν εχω κανει την ρυθμιση,ολα αυτα βαση manual.

Θα συμφωνήσω σε αυτά που λες ότι για το fast idle χρειάζεται να ειναι σετταρισμενο σωστα το tps, και άρα η μηχανή να μπει στο dealer mode για να βλέπεις την γραμμούλα, αλλά δεν νομίζω, τουλάχιστον όπως καταλαβαίνω εγώ το manual, να είναι αυτό το test harness. Και αυτό για 2 λόγους:
1. επειδή στο σημείο ακριβώς που σου λέει να το βάλεις στο dealer mode δεν μιλά πουθενά για test harness, αλλά για special tool το οποίο συνδέει με την φύσα του dealer mode (dealer mode coupler το λέει).

2. επειδή στο fast idle adjustment λέει να συνδέσεις το test harness στην φύσα του TPS και όχι στην φύσα του dealer mode (αυτήν που είναι κάτω από την σέλλα). Μάλιστα το αναφέρει σαν TPS test harness.

Βέβαια, η ουσία των όσων λες είναι ορθή, δηλαδή σκοπός είναι η μέτρηση της τάσης στα άκρα της φύσας του TPS με το πολύμετρο, απλά δεν ξέρω τι σκ@τ@ είναι αυτό το test harness και αν μπορώ να το παραβλέψω.

Ευχαριστώ!
platonas
Adv. gixxer
Adv. gixxer
platonas

Άντρας Όνομα: : Πλάτωνας
Τόπος : Νίκαια
Αριθμός μηνυμάτων : 596
Αγωνιζόμενος : Στο ενσημο...
Hμερομηνία εγγραφής : 15/07/2009

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΚυρ 07 Οκτ 2012, 17:33

Το εψαξα και αλλο.

Λοιπον με λιγο διαβασμα στο νετ ειδα οτι απλα σε βοηθαει να μετρησεις με το πολυμετρο χωρις κοπο και χωρις να χαλασεις κανα καλωδιο,αρα λογικα θα ειναι κατι σαν φυσα που κουμπωνει στο tps και απο την αλλη σου εχει η τρυπες η καλωδια να συνδεσεις τους ακροδεκτες του πολυμετρου.

Αρκετοι μετρησαν χωρις να το εχουν παρει μια που παιζει 30 με 40 ευρω!

"You don't need the test harness to check and set your TPS. Tap into the yellow wire with the Red probe on your volt tester set on a low DC volt setting (0-10 volts). Ground the black probe of the tester to the frame then turn on the ignition key but don't try to start the motor just leave the key on. Now turn the TPS set screw until you get the voltage right."
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΚυρ 07 Οκτ 2012, 19:39

platonas έγραψε:
Το εψαξα και αλλο.

Λοιπον με λιγο διαβασμα στο νετ ειδα οτι απλα σε βοηθαει να μετρησεις με το πολυμετρο χωρις κοπο και χωρις να χαλασεις κανα καλωδιο,αρα λογικα θα ειναι κατι σαν φυσα που κουμπωνει στο tps και απο την αλλη σου εχει η τρυπες η καλωδια να συνδεσεις τους ακροδεκτες του πολυμετρου.

Αρκετοι μετρησαν χωρις να το εχουν παρει μια που παιζει 30 με 40 ευρω!

"You don't need the test harness to check and set your TPS. Tap into the yellow wire with the Red probe on your volt tester set on a low DC volt setting (0-10 volts). Ground the black probe of the tester to the frame then turn on the ignition key but don't try to start the motor just leave the key on. Now turn the TPS set screw until you get the voltage right."

Φίλε mprabo ευχαριστώ, αυτό ήταν που έψαχνα! Έκανα και εγώ αρκετό ψάξιμο αλλά δεν βρήκα αυτό που βρήκες, οπότε τώρα που ξέρω ότι είναι απλά για ευκολία το παρακάμπτω.
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Άντρας Όνομα: : Δημήτρης
Τόπος : Θεσσαλονίκη Ρεθυμνο
Αριθμός μηνυμάτων : 590
Hμερομηνία εγγραφής : 06/09/2009

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΔευ 08 Οκτ 2012, 13:52

Σωστος ο πλατωνας.

Η TPS test harness εχει δυο βυσματα σαν του TPS (ενα αρσενικο και ενα θηλυκο) και παρεμβαλλεται ανάμεσα στο TPS και την πλεξούδα για να μπορείς να μετρας με το πολύμετρο χωρίς να τρυπάς με τη βελόνα του πολυμέτρου την πλεξούδα.
Χωρίς αυτο, τρυπας την πλεξούδα για να μετρήσεις.
Αν το πολύμετρο σου εχει πολύ ψιλή μυτη, καν'το αφοβα.
Αλλιως πηγαινε να αγοράσεις ακροδέκτες με ψιλή μυτη.
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΔευ 08 Οκτ 2012, 14:01

kapnias έγραψε:
Σωστος ο πλατωνας.

Η TPS test harness εχει δυο βυσματα σαν του TPS (ενα αρσενικο και ενα θηλυκο) και παρεμβαλλεται ανάμεσα στο TPS και την πλεξούδα για να μπορείς να μετρας με το πολύμετρο χωρίς να τρυπάς με τη βελόνα του πολυμέτρου την πλεξούδα.
Χωρίς αυτο, τρυπας την πλεξούδα για να μετρήσεις.
Αν το πολύμετρο σου εχει πολύ ψιλή μυτη, καν'το αφοβα.
Αλλιως πηγαινε να αγοράσεις ακροδέκτες με ψιλή μυτη.

Μια ερώτηση με βάση τα γραφόμενα σου: δηλαδή δεν πρέπει να αποσυνδέσω το TPS από την φύσα του και μετα να μετρήσω την τάση στην φύσα? Πρέπει να την μετρήσω ενώ είναι συνδεδεμένη;

To manual λέει να το αποσυνδέσω, αλλά προτείνει την χρήση του test harness το οποίο όπως λες παρεμβαλλεται ανάμεσα στο TPS και την πλεξούδα, άρα δεν τα αποσυνδέει (σωστά??).

Ευχαριστώ και σόρρυ που επιμένω.
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 00:54

Λοιπόν ακούστε αυτό: η βίδα του idle μου στο σημείο που βρίσκεται τώρα, όταν την γυρίσω anticlockwise ΔΕΝ μειώνει τις στροφές του κινητήρα (1300rpm στο ρελαντι). Αντίθετα αν την γυρίσω clockwise τις αυξάνει.

Αν όμως πρώτα τις αυξήσω τις στροφές μέσω της βίδας αυτής και μετά την γυρίσω anticlockwise τις μειώνει τις στροφές. Άρα υποθέτω ότι είναι τέρμα χαλαρή την στιγμή αυτή (τέρμα έξω).

Μήπως ξέρει κανείς κάποιον τρόπο να την ρυθμίσω? Δεν νομίζω ότι πρέπει να την αφήσω έτσι αν και είναι στα σωστά rpm το ρελαντί. Λογικά θα παίζει ρόλο και η 2η βίδα, το fast idle screw.

Ευχαριστώ
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 13:09

Αν λασκάρεις τέρμα την βιδα του ρελαντί και η fast idle βιδα σου κρατάει ανοιχτές τις πεταλούδες, τοτε λάσκαρε λίγο την βιδα του fast idle για να ρίξει τις στροφές πχ στις 1200 και μετα βίδωσε την βίδα του ρελαντί για να πιάσεις τις 1300.
Για να μετρήσεις με το πολύμετρο τρυπώντας τα καλώδια δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις τίποτα,πρέπει να είναι όλα στη θέση τους.
Μήπως οι ντίζες σου είναι πολύ τεντωμένες;
Εχει καθόλου τζόγο το γκάζι σου;

Γιατί θέλεις να ρυθμίσεις το fast idle;
Τι πρόβλημα είχες;
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 13:31

kapnias έγραψε:
Αν λασκάρεις τέρμα την βιδα του ρελαντί και η fast idle βιδα σου κρατάει ανοιχτές τις πεταλούδες, τοτε λάσκαρε λίγο την βιδα του fast idle για να ρίξει τις στροφές πχ στις 1200 και μετα βίδωσε την βίδα του ρελαντί για να πιάσεις τις 1300.
Για να μετρήσεις με το πολύμετρο τρυπώντας τα καλώδια δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις τίποτα,πρέπει να είναι όλα στη θέση τους.
Μήπως οι ντίζες σου είναι πολύ τεντωμένες;
Εχει καθόλου τζόγο το γκάζι σου;

Γιατί θέλεις να ρυθμίσεις το fast idle;
Τι πρόβλημα είχες;

Ωραία η παρατήρηση σου, ευχαριστώ.

Οι ντίζες μου έχουν το λάσκο που πρέπει, και παραπάνω μην σου πω και είναι γρασαρισμένες όπως πρέπει. Τα προβλήματα που έχω είναι:

1. όταν ξεκινήσω το μοτέρ και είναι ζεστό αλλά όχι πάρα πολύ (π.χ. περίπου 70 βαθμούς), το ρελαντί πάει στιγμιαία μέχρι 4-5000rpm αντί για 2000 και μετά πέφτει. Αν το μοτέρ είναι κρύο ή πολύ ζεστό συμπεριφέρεται μια χαρά, όπως πρέπει αναάλογα.

2. Το γκάζι μου κολλάει στις 6000rpm όταν είμαι σε ψηλότερα rpm και κλείσω το γκάζι. ΔΕΝ είναι οι ντίζες και η μανέτα, είναι οι πεταλλούδες. Αφού δεν σκοτώθηκα ακόμα καλά είμαι cheers

Το θέμα είναι ότι, αντίθετα με την συμβουλή που δίνεις η οποία είναι το λογικό να κάνω, βίδωσα ακόμα περισσότερο το Fast Idle και χαλάρωσα λίγο το idle και το πρόβλημα Νο 2 εξαφανίστηκε, τουλάχιστον δοκιμάζοντας το χθες στατικά.

Thanks.
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 14:05

Οταν εισαι σταματημένος με νεκρα και μαρσάρεις το ρελαντί αργεί να πέσει;
Μηπως σου τραβάει αέρα απο κανένα σωληνάκι υποπίεσης;
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 14:20

kapnias έγραψε:
Οταν εισαι σταματημένος με νεκρα και μαρσάρεις το ρελαντί αργεί να πέσει;

αργουν να πέσουν οι στροφές κοντά στις 6000rpm και λίγο πιο κάτω. Μου έτυχε να κολλήσει κιόλας και να πρέπει να σβήσω μοτέρ.

kapnias έγραψε:
Μηπως σου τραβάει αέρα απο κανένα σωληνάκι υποπίεσης;

Δεν νομίζω επειδή όπως είπα και πριν, με βίδωμα του fast idle χθες, στατικα (σταματημένος με νεκρα), δεν κολλούσε καθόλου όσο και αν το μάρσαρα.
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 15:39

Δεν μπορεί απο τη μια στιγμή στην αλλη να αλλαξε η ρύθμιση της βίδας, καπου αλλού ειναι το πρόβλημα .
Ετσι δεν λύνεις το πρόβλημα απλα το κουκουλώνεις.
Δες ξανα μήπως σου τραβάει αέρα πουθενα, ή μήπως θέλει ρυθμιση το stps (το tps απο τις δεύτερες πεταλούδες)
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 16:36

kapnias έγραψε:
Δεν μπορεί απο τη μια στιγμή στην αλλη να αλλαξε η ρύθμιση της βίδας, καπου αλλού ειναι το πρόβλημα .
Ετσι δεν λύνεις το πρόβλημα απλα το κουκουλώνεις.
Δες ξανα μήπως σου τραβάει αέρα πουθενα, ή μήπως θέλει ρυθμιση το stps (το tps απο τις δεύτερες πεταλούδες)

Δεν νομίζω να είναι από την μια στιγμή στην άλλη επειδή από καιρό έχω τα πιο πάνω προβλήματα απλά ήταν σε πολύ μικρό βαθμό και τα αμελούσα. Επίσης χθες όταν άνοιξα το μηχανάκι πρόσεξα ότι η βίδα του fast idle ήταν πολύ χαλαρή, γυρνούσε με το χέρι πολύ εύκολα, που σημαίνει ότι μπορεί να γύρισε σιγά σιγά από κραδασμούς κλπ.

Τώρα για τις προτάσεις σου, σίγουρα πρέπει να το ελεγκτούν αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τα κάνω αυτά. Πως θα δω αν τραβάει αέρα από κάπου? Για την ρύθμιση stps θέλει να ξηλώσω τις πάνω πεταλλούδες από ότι έχω καταλάβει για να φτάσω στις κάτω... Shocked
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 16:46

Μήπως ξέρει κανείς να μου εξηγήσει πως ακριβώς λειτουργούν οι δύο βίδες, το idle και το fast idle? Τον σκοπό τον ξέρω, η μία για το ρελαντί όταν είναι ζεστό το μοτέρ και η άλλη όταν είναι κρύο, αλλά τι ρόλο παίζουν γενικότερα όταν ανοίγουμε το γκάζι? Έχω παρατηρήσει ότι το fast idle είναι αυτό που αγγίζει την τροχαλία που συνδέεται με την γκαζιέρα, οπότε όταν εμείς ανοίξουμε το γκάζι προκαλεί το άνοιγμα των πάνω πεταλλούδων. Δέστε και εδώ, η πάνω βίδα είναι το fast idle. To idle έχει παρόμοιο ρόλο?
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤρι 09 Οκτ 2012, 19:56

To idle κρατάει ανοιχτές τις πρωτες πεταλούδες ρυθμιζοντας ετσι το ρελαντι.Το fast idle ανοίγει και αυτο τις πρώτες πεταλούδες, οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι τερμα ανοιχτες.Αν το secondary tps θελει ρυθμιση ή αν οι δευτερες πεταλούδες δεν δουλεύουν σωστα και κάθονται τερμα ανοιχτες οταν δεν πρέπει ή αν το βιδάκι του fast idle είναι τερμα βιδωμένο θα κραταει ψηλα ρελαντι.
Δες λιγο οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι τερμα ανοιχτες,ποσο σου ανοίγουν οι πρώτες πεταλούδες;
Δοκίμασε να βγάλεις τελείως το βιδακι απο το fast idle ετσι ωστε οι δευτερες πεταλούδες να μην επηρεάζουν τις πρώτες και καν'το μια βολτα να δεις τι λεει.
Πρωτες πεταλούδες ειναι οι χειροκινητες με τις ντιζες και δευτερες οι αυτοματες ,μην παρεξηγηθουμε.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την kapnias στις Πεμ 11 Οκτ 2012, 22:08, 1 φορά
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤετ 10 Οκτ 2012, 12:03

Από ότι έχω καταλάβει το manual τις αναφέρει ως εξής: secondary throttle valves είναι οι πάνω πεταλλούδες και throttle valves οι κάτω. Αν αυτό που είπα είναι ορθό, τότε με βάση τα γραφόμενα σου οι χειροκίνητες είναι οι κάτω? Είχα την εντύπωση ότι είναι οι πάνω! Εκτός αν εννοείς εσύ πρώτες τις κάτω...μπέρδεμα!

Μόλις το ξεκαθαρίσω θα κάνω τους ελέγχους που λες, ευχαριστώ!
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤετ 10 Οκτ 2012, 12:17

Σωστο, secondary ειναι οι επάνω που κινουνται με το σερβομηχανισμο σκετο throttle ειναι οι κάτω που κινουνται απο τις ντιζες.
Οταν οι secondary ειναι τερμα ανοιχτες (εντελώς κάθετες) τοτε το βιδάκι του fast idle σπρώχνει ελαφρως τις πρώτες και ανεβάζει το ρελαντι.
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤετ 10 Οκτ 2012, 12:21

Α καλά! Νόμιζα το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να κάνω εκνέου ελέγχους και θα επανέλθω. Ευχαριστώ και πάλι φίλε beer
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤετ 10 Οκτ 2012, 19:01

Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείσω το γκάζι μετά από γερό μαρσάρισμα, οι δεύτερες (πάνω) πεταλλούδες μερικές φορές ψιλοκολλάνε στα μισά τις διαδρομής τους από τέρμα ανοιχτές προς το κλείσιμο. Δηλαδή όταν είναι μισάνοικτες μένουν εκεί για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά κλείνουν (αν κλείσουν). Την στιγμή εκείνη το fast idle διατηρεί τις κάτω πεταλλούδες ανοικτές, εφόσον οι πάνω είναι ανοικτές, με αποτέλεσμα υποθέτω το μοτέρ να τροφοδοτείται με περισσότερο αέρα από ότι πρέπει και να κολλάει στις στροφές εκείνες (περίπου 5-6000 rpm).

Βρήκα μια λύση να παρακάμψω το πρόβλημα, ξεβιδώνοντας αρκετά το fast idle ώστε όταν οι δευτερεύον πεταλλούδες κολλάνε στα μισά, αυτό να μην αγγίζει τις κάτω πεταλλούδες και το μοτέρ να είναι σε ηρεμία. Όντως λειτουργεί, αλλά όταν το μοτέρ είναι κρύο δεν έχω αρκετό fast idle.

Οπότε το αφήνω έτσι? Γιατί οι πεταλλούδες να κολλάνε στα μισά? Ιδέες?

Ευχαριστώ!
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΤετ 10 Οκτ 2012, 19:21

Οι δευτερες πεταλούδες πρεπει να ανοιγουν τις πρώτες μονο οταν ειναι τερμα ανοιχτες.Αλλιως λασκαρεις το βιδακι του fast idle.
To fast idle πρεπει να σου δινει 2000 στροφες οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι τερμα ανοιχτες, τωρα πως γινεται να σου δινει 5000 στροφες οταν ειναι μισανοιχτες;;;
Οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι στη μεση,το βιδάκι του fast idle δεν πρεπει να ακουμπαει καθόλου τις πρώτες!!
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΠεμ 11 Οκτ 2012, 00:03

kapnias έγραψε:
Οι δευτερες πεταλούδες πρεπει να ανοιγουν τις πρώτες μονο οταν ειναι τερμα ανοιχτες.Αλλιως λασκαρεις το βιδακι του fast idle.
To fast idle πρεπει να σου δινει 2000 στροφες οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι τερμα ανοιχτες, τωρα πως γινεται να σου δινει 5000 στροφες οταν ειναι μισανοιχτες;;;

Δεν ξέρω αν είμαι σωστός, αλλά η δική μου εξήγηση είναι: έστω ότι είμαι 8000rpm και κλείνω το γκάζι. Την στιγμή εκείνη ο κινητήρας θα έπρεπε να παίρνει 1300rpm από το idle μόνο (σωστά?) και σιγά σιγά να ρίχνει στροφές. Εμένα όμως παίρνει 2500rpm από το fast idle, αφού αυτό διατηρεί περισσότερο ανοικτές έστω και για λίγο τις κάτω πεταλούδες. Με άλλα λόγια είναι σαν να μην κλείνω το γκάζι εντελώς αλλά να το διατηρώ λίγο ανοικτό.

Οπότε δεν είναι πιθανό αφού οι κάτω διατηρούνται ανοικτές με την κατάσταση που περιέγραψα πιο πάνω, να προκαλούν και αυτές με την σειρά τους τις δευτερεύων πεταλούδες να παραμένουν ανοικτές και να διατηρούντε έτσι ψηλά οι στροφές? aswew

kapnias έγραψε:
Οταν οι δευτερες πεταλούδες ειναι στη μεση,το βιδάκι του fast idle δεν πρεπει να ακουμπαει καθόλου τις πρώτες!!

Ωραία, εκεί το έφερα και λύθηκε το θέμα. Απλά έχω μια υποψία ότι αύριο δεν θα έχω fast idle όταν θα είναι κρύο το μηχανάκι. Θα ενημερώσω, ευχαριστώ πολύ ε, είσαι μεγάλη βοήθεια.
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΠεμ 11 Οκτ 2012, 00:14

Κανε κατι αλλο.
Ρυθμισε το ρελαντι σου απο το idle στις 2000 στροφες και σβησε το μηχανάκι.
Με σβηστό μηχανάκι και με τις κυριες πεταλούδες να είναι ρυθμισμενες για ρελαντι 2000στροφων, ανοιξε με το χερι σου τερμα τις δευτερες πεταλούδες και βιδωσε το βιδάκι fast idle (κρατωντας ανοιχτες τις δευτερες) ετσι ωστε το τερμα απο το βιδάκι ισα ισα να ακουμπαει στο σιδερακι που σπρωχνει.Επειτα βαλε μπροστα και κατέβασε το ρελαντί με το βιδάκι απο τις κύριες πεταλούδες στις 1300στροφές.
Ετσι το ρελαντί σου θα είναι 1300στροφες απο το βιδακι idle και οταν θα ανοίγουν τερμα οι δευτερες πεταλούδες θα σου ανεβάζει το ρελαντι στις 2000.
Αν δείς οτι δεν σου ανεβάζει 2000 βιδωσε το fast idle βιδάκι μιση στροφή, και ξαναδοκίμασε το αφου κρυώσει.
stoui
Adv. gixxer
Adv. gixxer
stoui

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΠεμ 11 Οκτ 2012, 10:35

kapnias έγραψε:
Κανε κατι αλλο.
Ρυθμισε το ρελαντι σου απο το idle στις 2000 στροφες και σβησε το μηχανάκι.
Με σβηστό μηχανάκι και με τις κυριες πεταλούδες να είναι ρυθμισμενες για ρελαντι 2000στροφων, ανοιξε με το χερι σου τερμα τις δευτερες πεταλούδες και βιδωσε το βιδάκι fast idle (κρατωντας ανοιχτες τις δευτερες) ετσι ωστε το τερμα απο το βιδάκι ισα ισα να ακουμπαει στο σιδερακι που σπρωχνει.Επειτα βαλε μπροστα και κατέβασε το ρελαντί με το βιδάκι απο τις κύριες πεταλούδες στις 1300στροφές.
Ετσι το ρελαντί σου θα είναι 1300στροφες απο το βιδακι idle και οταν θα ανοίγουν τερμα οι δευτερες πεταλούδες θα σου ανεβάζει το ρελαντι στις 2000.
Αν δείς οτι δεν σου ανεβάζει 2000 βιδωσε το fast idle βιδάκι μιση στροφή, και ξαναδοκίμασε το αφου κρυώσει.

Έξυπνο! Οκ θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ.

Και μια άλλη ερώτηση - σόρυ αν γίνομαι κουραστικός Very Happy : οι κάτω πεταλλούδες ανοίγουν ποτέ εντελώς? Τις παρατηρούσα ενώ μάρσαρα και δεν άνοιγαν ποτέ πολύ (το μηχανάκι ανέβαζε rpm κανονικά). Ας πούμε, αφού είναι χειροκίνητες, με σβηστό μηχανάκι αν ανοίξω τις πάνω πεταλλούδες για να μπορώ να βλέπω τις κάτω και ανοίξω τέρμα γκάζι θα πρέπει να ανοίξουν οι κάτω πεταλλούδες?
kapnias
Adv. gixxer
Adv. gixxer

Ρυθμιση fast idle Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ρυθμιση fast idle   Ρυθμιση fast idle EmptyΠεμ 11 Οκτ 2012, 12:13

Με τερμα γκάζι ανοίγουν τερμα οι κάτω, αλλα αν το μηχανάκι δουλεύει, με ελάχιστο ανοιγμα πιάνει ολες τις στροφες.

Ρυθμιση fast idle
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» K5 vs 2013 FAST BIKES
» ΡΥΘΜΙΣΗ Sag
» ρυθμιση αναρτησεων

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek GSX-R forum :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ :: ΤΕΧΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ :: ΜΟΤΕΡ-ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-
Μετάβαση σε:  
Copyright ©2008 - 2023, gixxer.gr
gixxerforum@gmail.com