Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: περί γεωμετρίας ανάρτησης Κ6 1000 Κυρ 03 Μαρ 2013, 00:09 | |
| - T.R.E έγραψε:
Το ψαλίδι όσο πιο ψηλά εδράζεται στο πλαίσιο τόσο περισσότερο αποτρέπει την σουζα,όχι το ανάποδο δίκιο έχεις..έχει να κάνει με τη δύναμη που δημιουργεί την τάση της πίσω ανάρτησης να επεκτείνεται κατά την επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας παρ'όλο που μεταφέρεται βάρος πίσω..όσο μεγαλύτερη η γωνία του ψαλιδιού (έδραση του άξονα ψηλότερα στο πλαίσιο)τοσο μεγαλύτερη κι αυτή η δύναμη... edit:άρα μάλλον δυνάμωσε πολύ το μοτέρ μού...!!! μάλλον όχι.... | |
|
mx5 Full gixxer
Αριθμός μηνυμάτων : 1084 Hμερομηνία εγγραφής : 27/09/2010
| Θέμα: Απ: περί γεωμετρίας ανάρτησης Κ6 1000 Κυρ 03 Μαρ 2013, 01:43 | |
| - Gixxerm@n έγραψε:
Πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσω το μεταξόνιο..γίνεται να προσθέσω κρίκους στην υπάρχουσα αλυσίδα; Καινούρια είναι τη λυπάμαι να την πετάξω...να μπορούσα να άλλαζα και τη θέση έδρασης του άξονα του ψαλιδιού...θα ήταν ότι καλύτερο... Και βεβαια μπορεις να προσθεσεις κρικους. Εχει ο Αλεξοπουλος στο Κουκακι. Ιδιους με τον τυπο της αλυσιδας σου ζητα. Θα επιμεινω για 3χιλ αποστατη πισω. Μονο αυτο. Κανε το σε παρακαλω και πες μας εντυπωσεις. (οι ροδελες χρωματοπωλειου με αυτες τις διαστασεις, εχουν παχος 3χιλ) | |
|
Gixxerm@n Adv. gixxer
Όνομα: : Γιώργος Τόπος : ΞΑΝΘΗ Ηλικία : 44 Αριθμός μηνυμάτων : 582 Hμερομηνία εγγραφής : 29/03/2009
| Θέμα: Απ: περί γεωμετρίας ανάρτησης Κ6 1000 Κυρ 03 Μαρ 2013, 11:03 | |
| θέλω να πειραματιστώ σε διάφορα επίπεδα με τις αναρτήσεις και τη γεωμετρία τους αλλά αυτό πρυποθέτει (πολύ) χρόνο πρωτα απ'όλα και (πολύ) χρήμα αν αποφασίσεις να το πας μακριά... έκανα μόνο μια μικρή βόλτα με το υπάρχον set-up (spam on στην οποία έβγαλα κι αυτή τη φώτο: [img] [/img]spam off) και αυτό όχι σε στριφτερή διαδρομή...πρώτη διαπίστωση ότι έγινε πιο wheelie-prone (που λένε και στο χωριό μου..) αλλά δε μπόρεσα να αξιολογήσω όλες τις άλλες παραμέτρους.σίγουρα θέλω να πάω τον άξονα του πίσω τροχού όσο πιο πίσω πάει μεγαλώνοντας το μεταξόνιο για αρχή..αλλά όλα αυτά θέλουν χιλιόμετρα για να αξιολογείς τις αλλαγές που κάνεις... | |
|
Gixxerm@n Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: περί γεωμετρίας ανάρτησης Κ6 1000 Τετ 13 Μαρ 2013, 21:31 | |
| 70 km ορεινό στροφιλίκι χθες αλλού ανοιχτό,αλλού σφιχτό,ποικιλία στροφών,ποιότητας οδοστρώματος..το Κ6 στρίβει πολύ πιο εύκολα,με πολύ λιγότερη φυσική προσπάθεια.....δε μου δημιούργησε προβλήματα σταθερότητας σε παρατεταμένες άνω των 200km/h..για το ρυθμό μου το υπάρχον set-up φαίνεται να είναι οκ...όσο για τις σούζες ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός σε προηγούμενα post μιας και η μια και μοναδική διαδρομή που είχα κάνει ήταν σε δρόμο με σαμαράκια κι ανωμαλίες οπότε είναι λογικό να κάνει και λίγες σούζες παραπάνω!χθες ήταν πολύ-πολύ μικρότερο το πρόβλημα.. | |
|