Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Greek GSX-R forum
Αυτή την στιγμή βλέπετε το www.gixxer.gr σαν επισκέπτης.Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του forum αν έχετε ήδη λογαριασμό κάντε συνδεση.Αν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφη σας ΕΔΩ!!
Καλησπερα παιδια,λεω να κανω ενα σερβις τις αναρτησεις μου μιας και εφτασα τις 35000χλμ. Εχω καποιες αποριες..Για το μπροστινο σκεφτομαι να αλλαξω μονο το λαδι μιας και δε χανει,ισως και τις τσιμουχες,απο μαμα φοραει 10ρι λαδι και μου αρεσε,βαζωντας 10ρι αλλης μαρκας υπαρχει πιθανοτητα να ειναι πιο λεπτο η πιο χοντρο?Εχω βρει της μοτουλ ειναι καλα? Για το πισω τωρα μιας και ειναι κλειστου τυπου,μου προτεινανε να βαλω απο gsxr.Ψαχνοντας ομως στα μανιουαλ και του 600,750 και 1000 λεει το ιδιο με το δικο μου.Οτι δλδ το πισω αμορτισερ δεν επισκευαζεται,απλα αντικαθιστατε.Ισχυει?Εσεις εχετε αλλαξει λαδι στο μαμα πισω αμορτισερ?Και αν ναι πως το ανοιξατε και το ξανακλεισατε?
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
Αφου δεν ανοιγει,πως το κανουν σερβις?Πως βγαζουν τα λαδια απο μεσα?Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να το ανοιγουν με τρυπανι και μετα μπαλωμα με ηλεκτροκολληση?
k8 600 kk Racing gixxer
Όνομα: : Κωστας (ΚΚ) Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 45 Αριθμός μηνυμάτων : 5571 Αγωνιζόμενος : τωρα τωρα ερχεται το λοττο το νιωθω.... Hμερομηνία εγγραφής : 09/07/2011
Αφου δεν ανοιγει,πως το κανουν σερβις?Πως βγαζουν τα λαδια απο μεσα?Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να το ανοιγουν με τρυπανι και μετα μπαλωμα με ηλεκτροκολληση?
xaxaxaxa οχι ρε τι τρυπανια και ηλεκτροκοληση χαλαρωσε πολυ βιαιο σε βρισκω....
σοβαρα τωρα ανοιγει κανονικα ! απλα θες ενα μαραφετι (σαν υδραυλικη καθετη μεγγενη φαντασου) να συμπιεσεις το ελητηριο για να το ανοιξεις και το ιδιο για να το κλεισεις
και επειδη ειναι ακριβο και εξειδικευμενο εργαλειο το εχουν μονο οσοι κανουν επισκευες σε αμορτισερ γι αυτο δε γραφει τιποτα το μανουαλ
k8 600 kk Racing gixxer
ειναι για αυτοκινητο βεβαια αλλα θα καταλαβεις πως γινεται και στο gsr με το συμπιεστη ελατηριου στα πρωτα λεπτα του βιντεο (μετα δειχνει πατεντα χωρις συμπιεστη αλλα στο μηχανακι αυτο δε γινεται )
Έχει επεξεργασθεί από τον/την k8 600 kk στις Τρι 16 Απρ 2013, 00:42, 2 φορές συνολικά
k8 600 kk Racing gixxer
Ωραιος κωστα ,ευχαριστω.Μετα απο κει τι κανει?Εχει προσβαση και στο λαδι η απλα αλλαζει το ελατηριο? Υσ:Σορι για το πρηξιμο
μολις βγει το ελατηριο λυνεται κανονικοτατα οπως τα μπροστινα καλαμια, γινεται ολο βιδες αλλαζουν τσιμουχακια λαδια μπορεις να πειραξεις και βαλβιδες στο φυσιγγι κτλπ
το ελατηριο πισω δεν αλλαζει και δε χρειαζεται να αλλαξει κιολας εκτος και αν εισαι πανω απο 180κιλα που δε το νομιζω
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
Και κατι τελευταιο Τι πρεπει να μετρησω για να δω απο ποιο gsxr ταιριαζει το πισω αμορτισερ στο δικο μου?
γιατι να βαλεις απο gsxr θα αλλαξεις και το ψαλιδι σου ? δε νομιζω οτι μπαινει απο gsxr χωρις να αλλαξεις και ψαλιδι (σιγουρος δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι εχουν διαφορετικες βασεις και δε κουμπωνει) και δε ξερω επισης αν πχ το ψαλιδι απο το gsxr k8 μπαινει στο δικο σου πλαισιο εστω και με πατεντα και χωρις να αλλαξει μετατροχιο και συνεπως ολοκληρη η γεωμετρια
μη μπλεξεις απλα αλλαξε λαδακια στα μαμα αμορτισερ μπροστα και πισω και εισαι κομπλε
krosfala Adv. gixxer
Όνομα: : ΠΕΤΡΟΣ Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΑ Ηλικία : 43 Αριθμός μηνυμάτων : 700 Αγωνιζόμενος : Ναι...με τη σκια μου Hμερομηνία εγγραφής : 04/09/2012
προσφατα εφτιαξα τις δικες μου τις μαμα!μπροστινες στον Τασουλη στην αθηνα καλλιροης!κ την πισω στο Κ-shock παλι αθηνα!!
σερβις revalv κ στις 2 μπροστα κ τσιμουχες ξυστρες new φυσικα!μπρος λαδι 5w WP ετσι δουλευει με το revalv! τα μπροστινα μην τα στειλεις στον Κ-SHOCK γτ δεν εχει εργαλεια να τους κανει σερβις (μαλλον για revalving δεν ειχε εργαλεια)για μενα π δεν ηθελα!
στο μπροστινο σου στο κανει κ ο μαστορας σου ετσι κ ΔΕΝ θελεις revalving! τσιμουχες οπωσδηποτε στανταρ σου εχουν ξεραθει η εξω κ εχουν κοψιματα απλα πρεπιε να πας κοντα κοντα να τις δεις!απλα δεν χανει!κ τα λαδια εχουν γινει μεσα σουμιες κ μπρος κ πισω!απλα παλι δε το χεις δει γτ δε το πιεζεις πολυ μαλλον κ πιστα δε θα μπαινεις λογικα!
κ πολυ τις αφησες αν το χεις παρει κ το 2008 το μοτο!!!
απο φιλο μηχανικο CKS που γραφει κ εδω που το ρυθμισε ειπε οτι εγινε δουλεια καλη!!εγω στο δρομο επαθα πλακα νομιζα οτι ειχα παρει new moto οχι μλκς!ρυθμιστηκε μετα απο κανα μηνακι στρωσιματος!πιστα βολτες τελεια ερχονται κ σερρες ιουνη ελπιζω να μ βγαλουν ασπροπροσωπο!!!
ενταξει σαν την αφτερμαρκετ πισω δεν εγινε σιγουρα η πισω αλλα πηρε τα πανω τις απο το πως ηταν μαματη κ ταλαιπωρημενη.....καποια στιγμη αν κατσει ευκαιρια καλη θα παρω πισω!εκτος αν το δωσω κ παρω τπτ με ηλεκτρονικα κ πιο λιγα/λιγοτερα κυβικα....
τιμες δεν εγραψα η πισω 160 μπρος 100 τσιμουχες 50 κ βγαλε βαλε κατι ψιλα στον φιλο μηχανικο μου Σκουρτα!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Darksoul στις Τρι 16 Απρ 2013, 00:49, 1 φορά
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
Και κατι τελευταιο Τι πρεπει να μετρησω για να δω απο ποιο gsxr ταιριαζει το πισω αμορτισερ στο δικο μου?
γιατι να βαλεις απο gsxr θα αλλαξεις και το ψαλιδι σου ? δε νομιζω οτι μπαινει απο gsxr χωρις να αλλαξεις και ψαλιδι (σιγουρος δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι εχουν διαφορετικες βασεις και δε κουμπωνει) και δε ξερω επισης αν πχ το ψαλιδι απο το gsxr k8 μπαινει στο δικο σου πλαισιο εστω και με πατεντα και χωρις να αλλαξει μετατροχιο και συνεπως ολοκληρη η γεωμετρια
μη μπλεξεις απλα αλλαξε λαδακια στα μαμα αμορτισερ μπροστα και πισω και εισαι κομπλε
δε χρειαζεται να βαλεις τπτ αλλο καλα στα λεει ο κωστακης....η αφτερμαρκετ καλη τιμη η φτιαχνεις τις δικες σου τωρα η μλκ εινια οτι εισαι σαλονικα....κ εκει πανω δε ξερω αν παιζουν καλα μαστορια...εδω αθηνα να ναι καλα υπαρχουν!
krosfala Adv. gixxer
Σε πρωτη φαση θα αλλαξω λαδακι κ τσιμουχες μπροστα.Θα ρωτησω 2-3 που εχουμε εδω για το πισω κι αν δε μου τα πουν καλα μπορει να το στειλω κατω.Απλα θα θελα ναμαι μπροστα μιας που δε μπορω να το κανω εγω να δω αν οντως γινει σωστη δουλεια.Ενας που ειχα ρωτησει για το πισω αμορτισερ μου ειχε ζητησει 180ευρα χωρις να μου πολυεξηγησει τι θα κανει
krosfala Adv. gixxer
Παιδες τελικα ακυρο για το πισω αμορτισερ.Στο δικο μου δεν εχει ξεχωριστο δοχειο αζωτου οποτε δε μπορεις να το ανοιξεις το αμορτισερ.Δε βρισκω τωρα τη φωτογραφικη να σας δειξω το μανιουαλ,αλλα δε το κοβω.Στο gsxr εχει ξεχωριστο δοχειο κι ετσι μπορεις να το αδειασεις απο τη βιδα να αποσυμπιεστει και μετα να τ ανοιξεις.Πως ομως μπορω να βρω ποιο αμορτισερ ειναι ιδιο με το δικο μου αφου στο μανιουαλ μου δεν αναφερει πουθενα κατι για τις διαστασεις του ελατηριου? Και κατι ακομα απ τη στιγμη που δε μου λεει τη διαδρομη του ελατηριου πως μπορω να ρυθμισω το sag μιας και ολα τα βιντεο που υπαρχουν αναφερονται σε ss?
Darksoul Hero gixxer
Όνομα: : Φιλιππος Τόπος : Πειραιας Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 2551 Hμερομηνία εγγραφής : 11/11/2008
Παιδες τελικα ακυρο για το πισω αμορτισερ.Στο δικο μου δεν εχει ξεχωριστο δοχειο αζωτου οποτε δε μπορεις να το ανοιξεις το αμορτισερ.Δε βρισκω τωρα τη φωτογραφικη να σας δειξω το μανιουαλ,αλλα δε το κοβω.Στο gsxr εχει ξεχωριστο δοχειο κι ετσι μπορεις να το αδειασεις απο τη βιδα να αποσυμπιεστει και μετα να τ ανοιξεις.Πως ομως μπορω να βρω ποιο αμορτισερ ειναι ιδιο με το δικο μου αφου στο μανιουαλ μου δεν αναφερει πουθενα κατι για τις διαστασεις του ελατηριου? Και κατι ακομα απ τη στιγμη που δε μου λεει τη διαδρομη του ελατηριου πως μπορω να ρυθμισω το sag μιας και ολα τα βιντεο που υπαρχουν αναφερονται σε ss?
ουτε εγω ημουν μπροστα αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ο k-shock κανει δουλεια καλη κ οχι μλκς!το πισω μ το σενιαρε πενα κ το μηχανακι δουλευει αψογα!!φτιαχνεται κ η πισω ανετα!!αν εχεις οντως Κ8 2008 μοντελο γτ φοραμε ιδια αναρτηση!τι ξεχωριστα δοχεια λες δε καταλαβα!! δεν ειναι ohlink ουτε Wp μαματο αμορτισερ ειναι βαριεμαι να ψαξω λινκ να σου δειξω πως ανοιγουν ειχα βρει για παλιοτερο μοντελο ολα ανοιγουν κ αλλαζονται μεσα κ φτιαχνονται!
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
ουτε εγω ημουν μπροστα αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ο k-shock κανει δουλεια καλη κ οχι μλκς!το πισω μ το σενιαρε πενα κ το μηχανακι δουλευει αψογα!!φτιαχνεται κ η πισω ανετα!!αν εχεις οντως Κ8 2008 μοντελο γτ φοραμε ιδια αναρτηση!τι ξεχωριστα δοχεια λες δε καταλαβα!! δεν ειναι ohlink ουτε Wp μαματο αμορτισερ ειναι βαριεμαι να ψαξω λινκ να σου δειξω πως ανοιγουν ειχα βρει για παλιοτερο μοντελο ολα ανοιγουν κ αλλαζονται μεσα κ φτιαχνονται!
φιλιππα το παιδι εχει gsr οχι gsxr ...
Darksoul Hero gixxer
φιλιππα το παιδι εχει gsr οχι gsxr ...
μεγια τα ματια!οντως πακετο gsr πισω μαπα σιγουρα!!ενω εχει ψαλιδαρα... το μπροστινο περνει κ αερα βεβαιως βεβαιως εκτος απο λαδακια!γραψε λαθος στο προηγουμενο ποστ!νομιζα gsxr
krosfala Adv. gixxer
Δυστυχως δεν μου λειπει το Χ Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο το Χ εχει καμια 100-200 μεταχειρισμενο και δε ξερω και ποιο ταιριαζει,αν τελικα ταιριαζει κανενα.. Για τη ρυθμιση του sag ρε παιδια μηπως μπορειτε να βοηθησετε?Εχω βρει αυτα: Πισω στατικο 5-10mm με οδηγο 24-27mm Μπροστα στατικο 30mm με οδηγο 40-45mm Απλα με ενα φιλο που το κουβεντιασα υποστηριζει οτι αυτες ειναι ρυθμισεις για ss κι οτι ισως δεν ισχυουν για το gsr. Κατι εχω διαβασει για το 1/3 της διαδρομης της αναρτησης ισχυει?
k8 600 kk Racing gixxer
Δυστυχως δεν μου λειπει το Χ Στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο το Χ εχει καμια 100-200 μεταχειρισμενο και δε ξερω και ποιο ταιριαζει,αν τελικα ταιριαζει κανενα.. Για τη ρυθμιση του sag ρε παιδια μηπως μπορειτε να βοηθησετε?Εχω βρει αυτα: Πισω στατικο 5-10mm με οδηγο 24-27mm Μπροστα στατικο 30mm με οδηγο 40-45mm Απλα με ενα φιλο που το κουβεντιασα υποστηριζει οτι αυτες ειναι ρυθμισεις για ss κι οτι ισως δεν ισχυουν για το gsr. Κατι εχω διαβασει για το 1/3 της διαδρομης της αναρτησης ισχυει?
1/4 ειναι η θεωρια του sag αλλα για το μπροστα για το πισω ειναι αλλο θεμα και στο δικο σου δε μπορω να σε βοηθησω
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010