| Σχετικά με φίλτρα λαδιού... | |
|
+12alex_j Hlektrologos karagio tseseries topetwrx Cube Capacity frozen Miou mistiriodis_tsantakias kostaskr6 giannisK6 Schumi 16 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Schumi Adv. gixxer
Όνομα: : Οδυσσέας Τόπος : Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 715 Αγωνιζόμενος : Έγινε τα λέμε... Hμερομηνία εγγραφής : 13/10/2011
| Θέμα: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 01:44 | |
| Γνωστός μηχανικός και αντιπρόσωπος Suzuki στη Θεσσαλονίκη με είπε κάτι που με προβλημάτισε σήμερα αλλά είμαι 50-50 στο να είναι παπάντζα... Πήγα να τον ρωτήσω μία τιμή για το μικρό service. Του είπα ότι λάδια, φίλτρο θα του τα πάω εγώ. Με είπε 50 € μαζί με φίλτρο λαδιού. Του είπα ότι θα του πάω και το φίλτρο λαδιού αφού το έχω αγοράσει και μου είπε ότι αν είναι aftermarket να μην του το πάω γιατί δεν θα μου το περάσει. Μόνο original Suzuki γιατί λέει είδε κρούσματα να σπάει μοτέρ διότι τα φίλτρα λαδιού, έχουν μία βαλβίδα μέσα που σε aftermarket ίσως κολλήσει και μαζί με αυτό μείνει και το μοτέρ από λάδι και σπάσει... Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο; Παπάντζα ή να προβληματιστώ σοβαρά; Το φίλτρο λαδιού που αγόρασα είναι ΚΝ... Θα με μείνει στα χέρια; | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 02:00 | |
| Δεν θυμαμαι να σου πω το που,γιατι παει καιρος,αλλα ειχα διαβασει ποστ καπου για σοβαρη ζημια που οπως εδειχναν τα πραγματα εφταιξε το aftermarket φιλτρο λαδιου.Για να εισαι σιγουρος βαλε ενα suzuki.Ενα 15ρι εχει και εχεις το κεφαλι σου ησυχο. | |
|
| |
Schumi Adv. gixxer
Όνομα: : Οδυσσέας Τόπος : Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 715 Αγωνιζόμενος : Έγινε τα λέμε... Hμερομηνία εγγραφής : 13/10/2011
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 02:22 | |
| Δεν είναι το θέμα τα λεφτά. Και το ΚΝ 12 € το πήρα... Απλά ρώτησα για να δω αν με λέει μούφες ο μάστορας ή όχι. Άρα έχει ξανακουστεί... | |
|
| |
kostaskr6 Racing gixxer
Όνομα: : ΚΩΣΤΑΣ Τόπος : ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (ΑΠ'ΕΞΩ) Αριθμός μηνυμάτων : 5102 Αγωνιζόμενος : ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Hμερομηνία εγγραφής : 10/05/2010
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 02:30 | |
| φιλαρακι δυστηχος εχει βγει αυτη η βρομα κ καλο θα ηταν να βαλεις το γνησιο!!! ειχα βαλει κ εγω κ&n οσο το κρατησα δεν επαθα κατι αλλα το αλλαξα μετα απο προτροπη φιλου μηχανικου γιατι μου ειπε για την βαλβιδα πιεσεις λαδιου. γνωμη μου ειναι μην ρισκαρεις το μοτερ σου για 12 ευρο που εχει το φιλτρο | |
|
| |
Schumi Adv. gixxer
| |
| |
mistiriodis_tsantakias Full gixxer
Όνομα: : Stefanos Τόπος : Athina Ηλικία : 40 Αριθμός μηνυμάτων : 3236 Αγωνιζόμενος : SEX SEX K BMX Hμερομηνία εγγραφής : 29/10/2009
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 03:20 | |
| σιγα ρε οδυσσεα βαλτο και αλαχτο στο επομενο δεν χαλανε ετσι ΚΝ ειναι αμα βαλεις κανα χαζο κινεζικο παει στο διαολο αλλα ειναι επονιμο χαλαρααααααααααααααα :P | |
|
| |
Miou Full gixxer
Όνομα: : Alexandros Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 47 Αριθμός μηνυμάτων : 13454 Αγωνιζόμενος : Nop... Hμερομηνία εγγραφής : 20/07/2010
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 09:20 | |
| ναι ψιλοπαιζει αυτο που σου ειπε ... αλλα οπως λεει και ο στεφανος το κν δεν ειναι κανα φθηνιαρικο κινεζικο ... αλλα απο που το περνετε το μαμα φιλτρο 15ε ρε παιδια??? 7-10 εχει | |
|
| |
frozen Adv. gixxer
Όνομα: : νικος Τόπος : αθηνα Ηλικία : 38 Αριθμός μηνυμάτων : 708 Hμερομηνία εγγραφής : 07/08/2011
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 10:19 | |
| 9 euro γνησιο φιλτρο λαδιου suzuki... | |
|
| |
Cube Capacity Normal gixxer
Όνομα: : Γιωργος Ηλικία : 46 Αριθμός μηνυμάτων : 212 Αγωνιζόμενος : Μπα!Κατι ψιλα μονο... Hμερομηνία εγγραφής : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 10:23 | |
| Οι περισσοτεροι προτεινουν το μαμα φιλτρο λαδιου.
Εγω ειχα βαλει ΚΝ για 6000χλμ και δεν ειχα καποιο θεμα ουτε και παρατηρησα και κατι.
Στην επομενη αλλαγη εβαλα το μαμα ετσι και μονο για το ψυχολογικο
| |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 11:55 | |
| Στέκει αυτό που είπε ο μηχανικός, αλλά όπως είπαν και τα παιδιά το KN είναι ένα επώνυμο φίλτρο και όχι κάποια μαϊμού, οπότε κομματάκι δύσκολο το κόβω να δημιουργήσει πρόβλημα. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι και το εργοστασιακό είναι φθηνό, δαγκωτό και με κλειστά μάτια εργοστασιακό!! Επίσης αν είχαμε κάποιο όργανο πίεσης λαδιού (λέμε τώρα... ) θα διαπιστώναμε εγκαίρως τυχόν αστοχία του φίλτρου με την χαμηλή ένδειξη πίεσης που θα είχαμε. | |
|
| |
tseseries Jr.gixxer
Όνομα: : andreas Ηλικία : 35 Αριθμός μηνυμάτων : 27 Αγωνιζόμενος : DRAGSTER SE MIKRES KATIGORIES Hμερομηνία εγγραφής : 24/12/2010
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 12:26 | |
| Το εχω ακουσει και εγω περι προβληματος τετοιο. γνησιο μονο και μονο θεμα ψηχολογικο | |
|
| |
karagio Normal gixxer
Όνομα: : chris Τόπος : ΑΡΙΔΑΙΑ Αριθμός μηνυμάτων : 218 Hμερομηνία εγγραφής : 06/03/2010
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 15:38 | |
| λοιπον, εγω εχω k&n εδω και 5000χιλ και προχθες εκανα αλλαγη λαδιων μονο... ποτε δεν ειχα προβληματα α! και βεβαια συνεχιζω να εχω k&n. τα λαδια που ειχα ηταν τα μοτουλ τα ημισυνθετικα... τωρα εβαλα τα τορκο παλι ημισυνθετικα και δηλωνω πληρως απογοητευμενος, παρα τα καλυτερα λογια μερικων εδω μεσα για το συγκεκριμενο λαδι, εμενα μου κολλαει κ δεν κουμπωνει κυριως η πρωτη αλλά και η δευτερα....μπαινει με αρκετη πιεση σε σχεση με πριν..... | |
|
| |
Schumi Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 16:04 | |
| Μάλιστα. Θα το βάλω τότε και στην επόμενη αλλαγή θα βάλω το μαμά. Δεν είναι κάπως υπερβολικό όμως να αλλάζω σε κάθε αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού; Βέβαια, κακό δεν είναι... ίσα ίσα... | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
Όνομα: : Γιάννης Τόπος : Αθήνα Ηλικία : 36 Αριθμός μηνυμάτων : 1323 Hμερομηνία εγγραφής : 21/03/2011
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 17:49 | |
| Για ουτε ενα δεκαρικο κοστος,και με δεδομενο οτι δεν αλλαζεις καθε βδομαδα λαδια,δεν υπαρχει λογος να ΜΗΝ το αλλαζεις το φιλτρο,σε καθε αλλαγη. | |
|
| |
Schumi Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 17:54 | |
| | |
|
| |
Hlektrologos Normal gixxer
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 22:17 | |
| Ναι και το φιλτρο της SUZUKI ειναι φτιαγμενο απο διαστημικα υλικα και δεν θα παθει ποτε τιποτα.Η μηπως πιστευετε οτι το φτιαχει η SUZUKI? Η οτι αμα με το μαμα φιλτρο παθει τιποτα η μηχανη θα σε αποζημιωσει κανενας.
Εγω θα ελεγα να μην πιστευεται οτι ακουγετε απο εδω και απο εκει.Ενα φιλτρο λαδιου ειναι ενα φιλτρο το οποιο το μονο που μπορει να παθει ειναι να βουλωσει και να μην εχεις λαδια στο μοτερ η να ραγισει και πριν σου καει το μοτερ απο λαδια θα εχεις πεσει.Αν βουλωσει τελειως το τελευταιο που θα φταιει θα ειναι το φιλτρο αλλα και παλι τα μηχανακια εχουν αισθητηρα πιεσης λαδιου και αν δεν δουν πιεση αναβει το λαμπακι.
Αν ανοιξετε ενα φιλτρο θα δειτε οτι δεν εχει μεσα ουτε βαλβιδες ουτε τιποτα.Απλα το υλικο που φιλτραρει το λαδι.
Δεν προτεινω σε κανεναν να βαλει κινεζικο φιλτρο φτινιαρικο αλλα μην τσιμπατε και με το παραμικρο που λεει ο καθενας που ακουσε που του ειπε καποιος αλλος. Δεν θελω να το παιξω εξυπνος απλα σαν μηχανικος εβαλα κατω την λογικη μου και σκεφτηκα αυτα που γραψατε. Και πιστεψτε με υπαρχουν τεχνιτες, και οχι μηχανικοι, που μπορει να σου βγαλουν σαν φταίχτη για μια ζημια που παρουσιαστηκε οτι τους συμφερει. | |
|
| |
giannisK6 Hero gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τετ 05 Ιουν 2013, 22:29 | |
| Εχεις απολυτο δικιο και ειναι γνωστο σε ολους νομιζω οτι τριτοι κατασκευαστες φτιαχνουν τα φιλτρα λαδιου και οτιδηποτε αναλωσιμο χρησιμοποιουν οι μοτο και οχι ο κατασκευαστης.Απλα βαζοντας ενα συστημενο απο το manual,ανταλλακτικο εκμηδενιζεις τις πιθανοτητες να πεσεις σε ανταλλακτικο μη συμβατο.Γιατι δεν ειναι μονο η κακη ποιοτητα ενος ανταλλακτικου που θα κανει τη ζημια,αλλα και το αν προοριζεται για τον κινητηρα στον οποιο ειναι φορεμενο.Και γιαυτο νομιζω οτι ποσταραν οσοι εγραψαν εδω. | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
Όνομα: : Απόστολος Τόπος : Κοζάνη Ηλικία : 54 Αριθμός μηνυμάτων : 791 Αγωνιζόμενος : Στα όνειρά μου.... Hμερομηνία εγγραφής : 21/08/2012
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Πεμ 06 Ιουν 2013, 08:26 | |
| - Billakos έγραψε:
- Ναι και το φιλτρο της SUZUKI ειναι φτιαγμενο απο διαστημικα υλικα και δεν θα παθει ποτε τιποτα.Η μηπως πιστευετε οτι το φτιαχει η SUZUKI? Η οτι αμα με το μαμα φιλτρο παθει τιποτα η μηχανη θα σε αποζημιωσει κανενας.
Εγω θα ελεγα να μην πιστευεται οτι ακουγετε απο εδω και απο εκει.Ενα φιλτρο λαδιου ειναι ενα φιλτρο το οποιο το μονο που μπορει να παθει ειναι να βουλωσει και να μην εχεις λαδια στο μοτερ η να ραγισει και πριν σου καει το μοτερ απο λαδια θα εχεις πεσει.Αν βουλωσει τελειως το τελευταιο που θα φταιει θα ειναι το φιλτρο αλλα και παλι τα μηχανακια εχουν αισθητηρα πιεσης λαδιου και αν δεν δουν πιεση αναβει το λαμπακι.
Αν ανοιξετε ενα φιλτρο θα δειτε οτι δεν εχει μεσα ουτε βαλβιδες ουτε τιποτα.Απλα το υλικο που φιλτραρει το λαδι.
Δεν προτεινω σε κανεναν να βαλει κινεζικο φιλτρο φτινιαρικο αλλα μην τσιμπατε και με το παραμικρο που λεει ο καθενας που ακουσε που του ειπε καποιος αλλος. Δεν θελω να το παιξω εξυπνος απλα σαν μηχανικος εβαλα κατω την λογικη μου και σκεφτηκα αυτα που γραψατε. Και πιστεψτε με υπαρχουν τεχνιτες, και οχι μηχανικοι, που μπορει να σου βγαλουν σαν φταίχτη για μια ζημια που παρουσιαστηκε οτι τους συμφερει. Εγώ θα διαφωνίσω! Οι προδιαγραφές που βάζουν ειδικά οι Ιάπωνες κατασκευαστές στις εταιρείες που κατασκευάζουν φίλτρα κτλ είναι ανώτερες και αυτό έχει αποδειχθεί στην πάροδο του χρόνου! Παραδείγματα έχω! Μπορεί το φίλτρο, ο θερμοαστάτης κτλ να φαίνονται ένα απλό πράμα με ένα ελατήριο που έχει η βαλβίδα για να ανοίγει όταν πρέπει και τίποτε παραπάνω, αλλά κατασκευή με κατασκευή μπορεί να είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ και φυσικά να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κινητήρα! | |
|
| |
alex_j Jr.gixxer
Όνομα: : John Alexopoulos Τόπος : Περιστερι Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 24 Αγωνιζόμενος : ναι,στις τεκιλες. Hμερομηνία εγγραφής : 17/05/2013
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Πεμ 06 Ιουν 2013, 08:55 | |
| 7 ευρω απο την suzuki στο μπουρναζι.προχτες το πηρα. | |
|
| |
Όνομα: : Βασίλης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 39 Αριθμός μηνυμάτων : 236 Hμερομηνία εγγραφής : 22/10/2009
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Πεμ 06 Ιουν 2013, 17:49 | |
| - topetwrx έγραψε:
Μπορεί το φίλτρο, ο θερμοαστάτης κτλ να φαίνονται ένα απλό πράμα με ένα ελατήριο που έχει η βαλβίδα για να ανοίγει όταν πρέπει και τίποτε παραπάνω, αλλά κατασκευή με κατασκευή μπορεί να είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ και φυσικά να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κινητήρα!
Κοιτα για τον θερμοστατη μαζι σου ειμαι. Ειναι ενα εξαρτημα που αποτελειται απο μερη τα οποια πρεπει να κινηθουν μηχανικα για να δουλεψει και γίνεται πιο συνθετη η λειτουργία του. Το φιλτρο όμως δεν έχει κάποιον μηχανισμό που λειτουργεί, απλά εχει ενα υλικό φιλτραρίσματος και η πίεση που σηκώνει η αντλία λαδιού αναγκάζει το λάδι να περάσει μέσα απο αυτό. Επαναλαμβάνω δεν μιλάω για κινέζικα τελευταία φίλτρα. Μιλάω για φίλτρα γνωστών εταιρειών. | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Πεμ 06 Ιουν 2013, 22:43 | |
| - Billakos έγραψε:
- topetwrx έγραψε:
Μπορεί το φίλτρο, ο θερμοαστάτης κτλ να φαίνονται ένα απλό πράμα με ένα ελατήριο που έχει η βαλβίδα για να ανοίγει όταν πρέπει και τίποτε παραπάνω, αλλά κατασκευή με κατασκευή μπορεί να είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ και φυσικά να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κινητήρα!
Κοιτα για τον θερμοστατη μαζι σου ειμαι. Ειναι ενα εξαρτημα που αποτελειται απο μερη τα οποια πρεπει να κινηθουν μηχανικα για να δουλεψει και γίνεται πιο συνθετη η λειτουργία του. Το φιλτρο όμως δεν έχει κάποιον μηχανισμό που λειτουργεί, απλά εχει ενα υλικό φιλτραρίσματος και η πίεση που σηκώνει η αντλία λαδιού αναγκάζει το λάδι να περάσει μέσα απο αυτό.
Επαναλαμβάνω δεν μιλάω για κινέζικα τελευταία φίλτρα. Μιλάω για φίλτρα γνωστών εταιρειών. Τα φίλτρα λαδιού ξέρω ότι έχουν όλα βαλβίδα ασφαλείας. Δηλαδή έχουν μέσα ελατήριο με βαλβίδα που ελέγχει τη ροή του λαδιού και κατά συνέπεια επηρεάζει και την πίεση λαδιού. Κάνω λάθος;; | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Πεμ 06 Ιουν 2013, 23:03 | |
| Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω σχεδιάγραμμα για το πως είναι κατασκευασμένο ένα φίλτρο λαδιού! Υπάρχει ανακουφιστική βαλβίδα ή αλλιώς βαλβίδα εκτόνωσης (το Νο6 στο σχεδιάγραμμα) που δεν αφήνει την πίεση να ανέβει πάνω από ένα σημείο. Δεν είναι απλά ένα φίλτρο. Στο αυτοκίνητό μου πχ άλλαξαν κάτι στο εργοστασιακό φίλτρο λαδιού και έπεσε λίγο η πίεση! Μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι έφταιγε το φίλτρο ίδρωσα!! http://www.popularmechanics.com/cars/how-to/products/whats-actually-inside-an-oil-filter-13272754 | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Παρ 07 Ιουν 2013, 17:10 | |
| Κοιτα εγω που εχω ανοιξει φιλτρο απο το μηχανακι μου δεν ειδα να εχει τετοιο πραγμα μεσα. Τωρα ορκο δεν παιρνω αλλα απ οτι θυμαμαι μονο πανι ειχα δει. | |
|
| |
topetwrx Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Σαβ 08 Ιουν 2013, 11:35 | |
| - Billakos έγραψε:
- Κοιτα εγω που εχω ανοιξει φιλτρο απο το μηχανακι μου δεν ειδα να εχει τετοιο πραγμα μεσα. Τωρα ορκο δεν παιρνω αλλα απ οτι θυμαμαι μονο πανι ειχα δει.
Ούτε και εγώ παίρνω όρκο ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, απλά νομίζω ότι ο κανόνας είναι αυτός που λέω! Πχ στο αυτοκίνητό μου έχει σίγουρα βαλβίδα ανακούφισης. | |
|
| |
Schumi Adv. gixxer
| Θέμα: Απ: Σχετικά με φίλτρα λαδιού... Τρι 11 Ιουν 2013, 00:05 | |
| Τελικά έβαλα το ΚΝ φίλτρο λαδιού μαζί με λαδάκια BEL RAY. Στην επόμενη αλλαγή σε 5 χιλ. χλμ. θα ξαναβάλω το μανίσιο. (μανίσιο φορούσε και μέχρι τώρα και σε όλα τα προηγούμενα service από ότι έμαθα από τον προηγούμενο κάτοχο...) Και ας ελπίσουμε (φτου φτου κακά μακρυά από μας) να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα μέχρι τότε... | |
|
| |
| Σχετικά με φίλτρα λαδιού... | |
|